پزشكيان مهمترين پروژههاي ارتباطي كشور را در چه شرايطي تحويل ميگيرد؟
طرح توسعه پروژه فيبر نوري منازل و كسب و كارها در دولت سيزدهم با حمايتهاي دولت به پيشرفتهاي قابل ملاحظهاي دست يافت؛ به گونهاي كه تاكنون بنا بر اعلام مسوولان ۸ ميليون خانوار تحت پوشش اين پروژه قرار گرفتهاند و كاربران در روستاهاي بسياري توانستهاند طعم شيرين فناوري را احساس كنند؛ مسالهاي كه با توجه به اهميتش انتظار ميرود اين مسير در دولت چهاردهم هم ادامه يابد تا پروژه فيبر نوري به هدف نهايي خود دست يابد.
طرح توسعه پروژه فيبر نوري منازل و كسب و كارها در دولت سيزدهم با حمايتهاي دولت به پيشرفتهاي قابل ملاحظهاي دست يافت؛ به گونهاي كه تاكنون بنا بر اعلام مسوولان ۸ ميليون خانوار تحت پوشش اين پروژه قرار گرفتهاند و كاربران در روستاهاي بسياري توانستهاند طعم شيرين فناوري را احساس كنند؛ مسالهاي كه با توجه به اهميتش انتظار ميرود اين مسير در دولت چهاردهم هم ادامه يابد تا پروژه فيبر نوري به هدف نهايي خود دست يابد. به گزارش ايسنا، با پيروزي مسعود پزشكيان در انتخابات چهاردهمين دوره رياستجمهوري و انتخاب وي به عنوان نهمين رييسجمهور كشور در نظر داريم كه حوزههاي مختلف اقتصادي را مورد بررسي قرار داده و ببينيم كه دولت سيزدهم با چه شرايطي آن را تحويل دولت بعدي خواهد داد. تحقق شبكه ملي اطلاعات نيز همانند پروژه دولت الكترونيك از جمله اهداف اصلي و حاكميتي كشور در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات به شمار ميآيد كه عليرغم فراز و نشيبهاي فراوان در طول ساليان گذشته در دولت سيزدهم با اراده جديتري دنبال شد. شبكه ملي اطلاعات از سه لايه زيرساخت شبكه، خدمات پايه و محتوا تشكيل شده است. سند طرح كلان و معماري شبكه ملي اطلاعات مصوب سال ۱۳۹۹ شوراي عالي فضاي مجازي، اصليترين سند بالادستي براي تبيين جزئيات اين مفهوم به شمار ميآيد. در اين سند نسبت به تعريف ۳۰ هدف عملياتي و براي تحقق هر هدف تعدادي شاخص تعيين شده كه جمعاً ۱۲۲ شاخص براي ارزيابي پيشرفت شبكه ملي اطلاعات مورد بررسي قرار ميگيرد.
پيشرفت ۶۰ درصدي شبكه ملي اطلاعات
مسوولان براين باورند پيشرفت و تحقق كامل شبكه ملي اطلاعات يك پروژه جمعي به شمار ميآيد كه نيازمند همكاري و مسووليت پذيري دستگاههاي متعدد اجرايي است. در اين راستا توسعه و پيشرفت شبكه ملي اطلاعات و رعايت عدالت ارتباطي از مهمترين تاكيدات رييسجمهور در اين دولت محسوب ميشد، چرا كه اين پروژه طي ۱۰ سال حدود ۲۰ درصد پيشرفت داشت اما در اين مدت بر پيشرفت آن افزوده شد؛ مسالهاي كه اخيرا عيسي زارعپور- وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره ميزان پيشرفت اين پروژه اظهار كرد: پيشرفت شبكه ملي اطلاعات در ابتداي دولت سيزدهم ۲۰ درصد بوده و الان به ۶۰ درصد رسيده است. وي ادامه داد: در اين سه سال به اندازه يك دهه به پيشرفت شبكه ملي اطلاعات افزوده شده است. يكي از اركان پيشرفت اين شبكه زيرساخت ارتباطاتي است كه پروژه فيبرنوري و نسل پنجم در حال اجراست. در پايان برنامه هفتم توسعه دولت مكلف شده است كه ميزان پيشرفت شبكه ملي اطلاعات را به صد درصد برساند. نكته ديگري كه بايد به آن توجه شود اين است كه عدالت ارتباطي مختص به مناطق شهري نبوده و مناطق روستايي و صعبالعبور هم بايد از اين حق برخوردار شوند؛ بنابراين برقراري ارتباطات پايدار و ثابت براي روستاها بيش از گذشته در دولت سيزدهم مورد تاكيد قرار گرفت. درنهايت با اعلام آخرين آمار رسمي با اتصال 8000 روستاي بالاي ۲۰ خانوار و 3000 روستاي زير ۲۰ خانوار، تعداد روستاهاي متصل بالاي ۲۰ خانوار از ۸۰ درصد در ابتداي دولت به ۹۷ درصد رسيد و به اين ترتيب ۹۸.۵ درصد جمعيت روستايي كشور به اينترنت پرسرعت دسترسي پيدا كردند. نكته قابل توجه اين است بيشتر روستاهايي كه در اين مدت پوشش ارتباطي آنها برقرار شد روستاهايي بودند كه از نظر وجود زيرساخت مانند جاده، برق و زيرساخت شبكه كه از الزامات ايجاد پوشش اينترنتي محسوب ميشود در مضيقه بودند. از سوي ديگر همانگونه كه گفته شد پروژه فيبرنوري يكي از اركان پيشرفت اين شبكه زيرساختي محسوب ميشود. فناوري فيبرنوري پهناي باندي بسيار بالاتر از كابلهاي مسي معمولي دارد و دادههاي صوتي و تصويري را به راحتي با پهناي باند بالا تا ۱۰ گيگابيت بر ثانيه و بالاتر انتقال ميدهد، به همين دليل است كه با گسترش فناوري و نياز به اينترنت پرسرعت، جايگزيني كابلهاي مسي قديمي با فيبر نوري به يك ضرورت تبديل ميشود. به دليل تاكيدهاي بسيار مسوولان دولت سيزدهم بسياري از كاربران كه اين فناوري را دريافت و تحت پوشش آن قرار گرفتهاند توانستهاند به سرعت تا ۱۰۰۰ مگابيت بر ثانيه هم دست پيدا كنند، موضوعي كه بارها از سوي وزير ارتباطات به آن اشاره شد، هيچ تكنولوژي حتي اينترنت ماهوارهاي نميتواند جاي ارتباطات پرسرعت فيبرنوري را بگيرد.
۸ ميليون خانوار تحت پوشش فيبرنوري قرار گرفته اند
از آنجايي كه پروژه فيبرنوري منازل و كسب و كارها تأثير بسياري در آينده ارتباطي كشور دارد، تاكنون حدود ۸ ميليون خانوار يعني ۲۵ ميليون نفر تحت پوشش اين شبكه قرار گرفتهاند و براساس
هدف گذاريهاي انجام شده قرار است تا پايان سال ميزان پوشش به ۱۴ ميليون خانوار كه يعني دو سوم كشور تحت پوشش قرار ميگيرد، برسد و سال بعد نيز كل شهرهاي كشور تحت پوشش قرار ميگيرند. به دليل اينكه اين پروژه آينده بخش ارتباطي كشور را تصمين ميكند و از ضروريات توسعه شبكه و اينترنت محسوب ميشود، توسعه فيبرنوري بايد در مسير خود حركت و ادامه پيدا كند؛ موضوعي كه انتظار ميرود در دولت چهاردهم به آن توجه شود تا به هدف نهايي خود برسد.