سامانه «رستا» در كشور راه‌اندازي مي‌شود

۱۴۰۳/۰۵/۲۵ - ۰۱:۵۹:۲۸
کد خبر: ۳۱۸۸۸۳

سمنان- قائم‌مقام وزير صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگاني بر لزوم به‌روزرسازي روش‌هاي نظارت بر كالاها تاكيد كرد و گفت: با ارتقاي سامانه ۱۲۴به زودي نظارت مردمي و سيستمي جايگزين نظارت تلفني مي‌شود.

سمنان- قائم‌مقام وزير صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگاني بر لزوم به‌روزرسازي روش‌هاي نظارت بر كالاها تاكيد كرد و گفت: با ارتقاي سامانه ۱۲۴به زودي نظارت مردمي و سيستمي جايگزين نظارت تلفني مي‌شود.

سيد مهدي فرحي روز گذشته در سفر يك روزه به سمنان و در جمع فعالان اقتصادي، روساي اتاق اصناف استان و روساي اتحاديه‌هاي صنفي استان، با اشاره به وجود سه ميليون و ۳۰۰ هزار واحد صنفي در كشور اظهار كرد: حدود يك درصد كل واحدهاي كسب كل كشور در استان سمنان است.
وي با اشاره به لزوم به‌روز كردن روش‌هاي نظارت بر كالاها گفت: نظارت‌هاي چشمي، دستي و انساني ديگر كارايي لازم را ندارد و بايد با پيش رفتن به سمت سيستمي و شبكه‌هاي مجازي به‌گونه‌اي شود كه هر جا تخلفي ديده شد، مردم بتوانند به‌صورت پيام، صوت و عكس، موارد را گزارش دهند.
او از ارتقاي سامانه ۱۲۴ در آينده نزديك خبر داد و افزود: طبق ارزيابي‌هاي انجام‌شده اين سامانه براي ۶۰ درصد مردم شناخته شده است كه با ارتقاي آن و نصب يك اپليكيشن روي گوشي مي‌توان از طريق نوشتاري، شنيداري و تصويري نظارت‌هاي مردمي را پاي كار آورد. قائم‌مقام وزير صمت از راه‌اندازي سامانه «رستا» براي تسهيل در توزيع كالاها در سراسر كشور در آينده نزديك خبر داد و گفت: در اين سامانه كه تاكنون فقط براي توزيع لاستيك بود، در گام‌هاي بعدي كالاهايي مانند روغن موتور و ديگر كالاهاي اساسي مردم توزيع مي‌شود.
وي از توليد، واردات، صادرات، توزيع، نظارت و تعزيرات به عنوان شش حلقه ارزش‌ساز تنظيم بازار ياد و اظهار كرد: زنجيره توليد مرتبط با صنايع است، در زنجيره واردات و صادرات بايد كالاهاي مورد نياز مردم وارد شود و كالاهاي اضافه با هدف پيشگيري از مخدوش شدن توليد صادر شود.

او ادامه داد: در حلقه توزيع كه بسيار مهم است بايد مكانيزم‌هاي توزيع كالا اصلاح شود كه در اين زنجيره با بهره‌گيري از روش‌هاي توزيع كالا در پنج كشور مختلف، راهكارهاي مناسبي احصا و در قزوين با موفقيت انجام شده است و به زودي با قرار گرفتن در سامانه «رستا» براي كل كشور اجرايي مي‌شود. فرحي بيان كرد: در زنجيره نظارت و بازرسي بايد روش‌هاي سنتي و غيركارآمد كه گاهي در آن آفت‌هايي نيز ديده مي‌شود، كنار گذاشته شود و در زنجيره تعزيرات نيز با انجام همه كارها بايد قدرت حاكمه‌اي وجود داشته باشد تا با تخطي‌كنندگان و متخلفان برخورد كند كه همه اين موارد با ارتقاي سيستم‌هاي موجود به اينترنت و اينترانت و اپليكيشن‌هاي پيشرفته در حال انجام است.