«شرکای مطمئن» ضرورت دوره پس از تحریم
ضرورت استفاده حداکثری از فضای دوران پس از تحریم برای رونق تولید در کشور، یک نکته کلیدی است که در این راستا، 1) انتخاب شرکای قابل اطمینان و 2) همکاری مشترک، همراه با مدیریت هنرمندانه، ایران را قدرت تولیدی برتر منطقه خواهد کرد. ایران صنایع و مزیتهای گوناگونی دارد که میتواند با انتخاب شرکای مطمئن و همکاری مشترک با آنها به تولید کالاهای با کیفیت بپردازد. بازارهای اطراف ایران با جمعیتی در حدود 450میلیون نفر، پتانسیل خوبی برای کالاهای تولیدی ایران است.
در این زمینه باید برنامههای کاربردی و موثر برای دوران پس ازتحریم با هدف استفاده حداکثری از این دوران که هر کشوری تلاش میکند، سودی نصیب خود کند، تدوین شود و باید تمام تلاش خود را برای بهرهگیری حداکثری از این دوران بهکارگیریم و کشور را در مسیر توسعه واقعی قرار دهیم.
اصلاح نظام بانکی کشور
یکی از ضروریترین گامها در دوران پس از تحریم، اصلاح نظام بانکی کشور در تعامل با نظام بانکداری جهانی است. قطع ارتباط سیستم بانکی کشور در دوران تحریم با نظام بانکی جهان باعث شده نتوانیم از خطوط اعتباری و امکانات نوین بانکداری جهان استفاده کنیم. در دوران پس از تحریم نظام بانکداری کشور که مبتنی بر نظام ربوی با بیشترین فشار بر تولید است
باید با تعامل و فراگیری از روشهای جدید بانکداری جهان، رویه غلط فعلی خود را تغییر داده و به نظام بانکداری بینالمللی بپیوندیم. در این راستا، ضرورت همکاری نظام بانکی کشور با سیستم بانکی جهان و اتخاذ راهکارهای مناسب برای پذیرش اقتصادهای بزرگ، اجتنابناپذیر است و نظام بانکی کشور باید بستر لازم را برای حداکثر بهرهگیری از شبکه بانکی جهان
فراهم کند.
بهرهبرداری درست از میادین مشترک
در حال حاضر وجود ذخایر عظیم نفت و گاز که پتانسیل بسیار خوبی برای کشور است و از آنجا که در بهرهگیری از منابع موجود به خصوص حوزههای مشترک پارسجنوبی سالهای سال نسبت به قطر عقبتر هستیم، نیاز به سرمایهگذاری مشترک جدید برای جبران عقبماندگیها در برداشت داریم.
سرمایهها و تکنولوژی موجود جوابگوی برداشتهای وسیع از این میادین مشترک نیست لذا باید هرچه زودتر منابع مالی بزرگ تامین شده و همکاری مشترک صورت گیرد تا بتوانیم به اهداف خود دست یابیم.
بنابراین تفکر صحیح و اتخاذ راهکارهای درست در جذب سرمایهگذاریهای مشترک و سرعت عمل در فعالیتها، ضرورت دارد و هنگام عقد قراردادهای مشترک، جدا از توجه به منافع ملی، باید تقویت اقتصاد مردم و اعتلای کشور در جهان مدنظر قرار گیرد.
توجه به تجربه بد شراکت با چین
البته درسالهای اخیر در ارتباط با فعالیت برخی شرکا در ایران از جمله چین انتقادات فراوانی وجود داشته و فعالیت چینیها در برخی پروژههای نفتی ایران و به سرانجام نرسیدن آنها و بدون اثر بودنشان در افزایش سطح رفاه عمومی، از این جمله است. لذا باید از رفتارهای احساسی در دوران پس ازتحریم بپرهیزیم و شرکای قابل اطمینان برای خود انتخاب کنیم. لذا ضرورت انتخاب شرکای خوب برای صنعت کشور که دارای تکنولوژی و سرمایه مناسب باشند، باید مورد توجه باشد. روزهای شلوغی پیش روی کشور قرار دارد باید نهایت دقت و سرعت را بهکار ببریم و اجازه ندهیم سرعت فدای دقت شده و نیز دقت در سرعت نادیده گرفته شود.
در مجموع در دوران پس از تحریم، باید صنایع پاییندستی نفت و گاز مورد توجه قرار گیرد و سرمایهگذاریها به این سمت هدایت شود. باید با انتخاب درست شرکا و استفاده از امکانات مالی، اعتباری، تکنولوژیک، دانش فنی و بازاری آنها به ارتقای ظرفیت تولید در این صنایع پرداخت. همچنین باید با انعقاد قراردادهای همکاری مشترک به بینالمللی شدن اقتصاد کشور کمک کنیم.
«برق» یک مزیت برای همکاری مشترک
در این زمینه به تواناییهای کشور در زمینه تولید برق نیز باید توجه کرد. خریداران خوبی برای برق تولید ایران در منطقه وجود دارد و با انتخاب شرکای مطمئن در زمینه تولید برق، علاوه بر آنکه خواهیم توانست تلفات شبکههای تولید و توزیع را از بین برده و به ایجاد نیروگاههای بزرگ کمک کنیم و در نتیجه به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان برق در منطقه تبدیل شویم.
اروپاییان بهترین شرکای ایران
در مجموع باید گفت که اروپاییان میتوانند بهترین خریداران گاز ایران باشند و باید با انتخاب خریداران مطمئن و همکاری با آنان ظرفیت تولید پایدار کشور را افزایش دهیم. در این زمینه بخش معدن ایران هم یکی از بخشهای نیازمند استفاده از تکنولوژیهای نوین و سرمایهگذاری است و در این بخش باید گامهای موثر و عملیتری برداشته شود.
