تردد در باب‌المندب به تصمیم جیبوتی ارتباطی ندارد

۱۳۹۴/۱۰/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۶۰۰۱

معاون کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با رد برخی ادعاها مبنی‌بر جایگاه کشور جیبوتی در تردد کشتی‌های ایران، گفت: باب‌المندب یک آبراه بین‌المللی است و براساس قوانین بین‌المللی تمامی شناورهای تجاری حق عبور آزاد و امن از این آبراه را دارند. علی عزتی اظهار کرد: براساس قوانین بین‌المللی و مصوبه سازمان ملل متحد، کشورها تنها می‌توانند برای آبهای سرزمین خود قوانین وضع و اعمال کنند و اگر در کشوری مسیر آبهای آن کشور جزو مسیر بین‌المللی شناخته شده باشد، تمامی شناورها مجوز تردد ایمن و امن را دارند. به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: بنابراین باب‌المندب یک آبراه بین‌المللی است و براساس قوانین بین‌المللی تمامی شناورهای تجاری حق عبور آزاد و امن از این آبراه را دارند و کشور جیبوتی در موقعیتی نیست که بر این آبراه تسلط داشته باشد؛ بنابراین تردد در آبراه باب‌المندب به تصمیمات کشور جیبوتی ارتباط ندارد. معاون کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران افزود: شناورهای شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به بندر جیبوتی تردد ندارند و این کشور دارای اقتصاد بسیار کوچکی است؛ به نحوی که این اقتصاد قابل مقایسه با یکی از شهرهای کوچک کشور است. عزتی اظهار کرد: تردد کشتی در گذشته، حال و آینده تنها برای کمک‌رسانی مردم محروم آفریقا به این کشور بوده است.


نگران نیستیم

در همین حال، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی نیز با بیان اینکه هیچ کشوری حق بستن مسیرهای بین‌المللی دریایی را ندارد، اعلام کرد: ایران به هیچ عنوان نگران تاثیر‌گذاری قطع روابط دیپلماتیک برخی کشورها در عملکرد دریایی خود نیست. علی جهاندیده تصریح کرد: براساس توافقات و قوانین مصوب جهانی از سوی سازمان IMO هیچ کشوری به هیچ عنوان حق ندارد به دلیل مسائل و مشکلات بین‌المللی یا دوجانبه یک مسیر دریایی خاص را مسدود کرده یا اجازه تردد برخی کشتی‌ها در آن را ندهد.

وی ادامه داد: از این‌رو وجود این نگرانی که قطع روابط دیپلماتیک ایران و جیبوتی می‌تواند باعث ممنوع شدن حرکت کشتی‌های ایرانی در تنگه باب‌المندب شود به هیچ عنوان جدی نیست و قطعا در صورت قطع رابطه نیز کشتی‌های ایران بدون هیچ مشکلی در این مسیر حرکت خواهند کرد. معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی در این رابطه با اشاره به مورد مصر گفت: همانطور که ما در طول چند دهه گذشته با کشور مصر نیز رابطه دیپلماتیک خاصی نداشتیم، اما کشتی‌های هر دو کشور در آب‌های یکدیگر حرکت کرده و حتی در صورت لزوم پهلوگیری داشتند، در مورد این کشورها نیز همین موضوع صدق می‌کند و خطری متوجه ایران نیست. جهاندیده اظهار کرد: البته در طول سال‌های گذشته هیچگاه ایران و جیبوتی رابطه دوجانبه دریایی با یکدیگر نداشته و درخواستی نیز ارائه نکردند، اما اینکه برهم خوردن روابط سیاسی بخواهد مانع از حرکت کشتی‌ها شود، قطعا اتفاق نمی‌افتد زیرا مقررات جهانی اجازه چنین اقدامی به یک کشور نداده است.

مشاهده صفحات روزنامه