اخبار انرژی

۱۳۹۴/۱۰/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۶۰۰۹

راه‌حل ایران برای جلوگیری از افت بیشتر قیمت نفت

شانا سیدمحسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگو با رویترز اعلام کرد: این کشور قصد دارد برای جلوگیری از افت بیشتر قیمت‌ها در بازار جهانی نفت، افزایش تولید نفت خام خود و نیز صادرات این محصول را پس از لغو تحریم‌های به تدریج اجرایی کند. وی افزود: درواقع ما دنبال به راه انداختن یک جنگ قیمت نیستیم. وی گفت: باید خدمت شما عرض کنم که هیچ جایی برای پایین‌تر آمدن قیمت‌ها در بازار وجود ندارد و بعید به نظر می‌رسد از این بیشتر کاهش یابد. قیمت نفت در بازارهای جهانی از اواسط ٢٠١٤ تاکنون بیش از دوسوم کاهش پیدا کرده که دلیل اصلی آن مازاد عرضه در بازار پس از ورود منابع غیرمتعارف نفت در امریکا و کانادا به بازارهای این دو کشور عنوان شده است. به گفته قمصری، قیمت نفت تا انتهای سال جاری میلادی در همین سطح باقی خواهد ماند که این پیش‌بینی برخلاف برآوردهایی است که درباره بازار مطرح شده که معتقد بوده‌اند قیمت باز هم کاهش می‌یابد. وی گفت: شرکت ملی نفت ایران برای یافتن مشتریان بیشتر به دنبال آن است تا سهام پالایشگاه‌های مختلف در کشورهای جهان را خریداری کند تا مانند دیگر رقبای خود در خاورمیانه بازار خود را تضمین کند.


گام‌هایی برای بومی‌سازی تجهیزات صنعت نفت

شانا محمدرضا مقدم، معاون وزیر نفت با اشاره به برنامه وزارت نفت برای بومی‌سازی ساخت ١٠گروه کالای صنعت نفت گفت: تاکنون قراردادهای ساخت ٦گروه از این کالاها نهایی شده است. محمدرضا مقدم صبح دیروز (‌چهارشنبه، ١٦ دی‌ماه) در دومین همایش ملی تفکر بسیجی، پژوهش و اقتصاد مقاومتی با بیان این مطلب افزود: ٦٥درصد هزینه‌های صنعت نفت مربوط به تجهیزات است، از این رو بومی‌سازی ساخت قطعات و تجهیزات صنعت نفت می‌تواند در پیشبرد اهداف این صنعت راهگشا باشد. وی با بیان اینکه وزارت نفت برای ایجاد شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی برنامه‌های مدونی دارد، ادامه داد: باید با شکل‌گیری این شرکت‌ها در کشورمان به جهانیان ثابت کنیم صنعت نفت نیازی به قیم ندارد.


افزایش عوارض برای توسعه انرژی تجدیدپذیر

ایرنا هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق گفت: امروز تامین انرژی‌های تجدیدپذیر، گام جدی دولت در این بخش است که نیازمند تامین منابع است و باید در چارچوب بودجه‌های سالانه پیش‌بینی‌های لازم به عمل‌ آید. به گفته وی، عوارض قانونی که از مشترکان برق از سال1393 اخذ می‌شود، برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و بهبود و توسعه بهره‌برداری از شبکه‌های برق روستایی به مصرف می‌رسد. این مقام مسوول تصریح کرد: مبادله قراردادهایی با بخش خصوصی برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی، حمایت از پرداخت 50درصد هزینه‌های سلول‌های خورشیدی (که مقرر است بر بام خانه‌ها نصب شود) به صورت بلاعوض و خرید برق تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر از دیگر اقدام‌های پیش‌بینی شده است. فلاحتیان افزود: افزایش عوارض 30ریالی یاد شده، در سال‌های آینده می‌تواند زمینه توسعه هرچه بیشتر انرژی‌های تجدیدپذیر را فراهم کند.

مشاهده صفحات روزنامه