اخبار

۱۳۹۴/۱۰/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۶۰۱۹

موبایل را هنگام خواب شارژ نکنید

به دلیل استفاده از ماده شیمیایی «لیتیوم یون» در باتری تلفن‌های همراه به طور کلی خطر انفجار یا آتش گرفتن وجود دارد. همچنین تنها وسیله‌یی که در باتری‌های تلفن همراه الکترودهای مثبت و منفی را از هم دور نگه می‌دارد به کارگیری یک «جداگر میکرومتر ۲۰» است. حال اگر باتری‌ها هنگام تولید توسط ذرات خارجی آلوده شوند، یک واکنش زنجیره‌یی خطرناکی شکل می‌گیرد که یک اتصالی جزیی باعث می‌شود تمامی انرژی باتری در یکی از الکترودها قرار بگیرد که این خود می‌تواند منجر به انفجار گوشی همراه شود. همچنین اگر دمای باتری به بیش از ۱۵۰درجه سلیسیوس برسد، می‌تواند عامل دیگری برای آتش گرفتن یا انفجار باشد بنابراین شارژ کردن گوشی همراه هنگام خواب به هیچ‌ وجه توصیه نمی‌شود.


تولید باتری‌های لیتیومی کاملا جامد

تیمی از دانشمندان کره‌یی یک روش جدید برای تولید باتری‌های لیتیومی کاملا جامد ایجاد کرده‌اند که خطر آتش‌سوزی و انفجار را به حداقل می‌رسانند. محققان دانشکده انرژی و مهندسی برق موسسه ملی علم و فناوری اولسان و دانشگاه ملی سئول یک روش جدید ابداع کرده‌اند که شامل ذوب کردن الکترولیت جامد و پوشش‌دهی این ماده ذوب شده در اطراف الکترودهاست. الکترولیک مایع ارگانیک که بیشتر در باتری‌های لیتیوم یونی کنونی استفاده می‌شوند، به سهولت تبدیل به گاز شده یا آتش می‌گیرند. از این رو باتری‌های لیتیومی کاملا جامد اکنون به عنوان یک گزینه جایگزین مورد توجه دانشمندان قرار گرفته زیرا غیرقابل اشتعال هستند. البته نوع پودری الکترولیک جامد در مقایسه با الکترولیت مایع، نشت نمی‌کند. اگر ارتباط بین الکترولیت‌ها و مواد فعال الکترود فعال نباشند، حرکت دادن لیتیوم یون به الکترود بسیار مشکل‌تر می‌شود. علاوه بر آن، بهبود عملکرد باتری آسان نخواهد بود. محققان برای حل این مشکل، راهی را برای پوشش‌دهی مواد فعال با الکترولیت جامد توسعه دادند.

این فرآیند موسوم به «فرآیند محلول» با پخش کردن پودر ماده فعال در مایع ناشی از الکترولیت جامد ذوب شده و تبخیر حلال عمل می‌کند. پس از این فرآیند، می‌توان لایه‌های الکترولیت جامد را روی مواد فعال پوشش داد. محققان همچنین با افزودن لیتیوم یددار به متانول مایع که ترکیبی مبتنی بر قلع است، ماده‌یی را برای الکترولیت جامد تولید کرده‌اند. رسانایی یونی این ترکیب در اصل پایین است اما با ترکیب شدن لیتیوم یددار به آن، افزایش یافت. درنتیجه با ترکیب دو ماده با یکدیگر، تولید الکترولیت جامد با رسانایی یونی و ثبات هوای بالا امکان‌پذیر شد. این تحقیق در مجله Advanced Materials منتشر شده است.


نقشه کل جهان در یک تصویر کوچک

یک مبتکر آرژانتینی با استفاده از تصاویر ناسا، نقشه‌های لگاریتمی پیچیده و فتوشاپ، یک تصویر گرد قطع جیبی از کل جهان شناخته‌شده را تولید کرده است. پابلو کارلوس بوداسی در زمان طراحی hexaflexagon برای تولد پسرش به این ایده رسید. وی برای این منظور در کاغذ، مناظر مرکزی کیهان و منظومه شمسی را طراحی کرده بود. بوداسی اظهار کرد: در آن زمان، ایده نمایش لگاریتمی در ذهنم آمد و در روزهای بعد توانستم با فتوشاپ و با استفاده از تصاویر ناسا و بافت‌هایی که خودم ایجاد کرده بودم، آن را گرد هم آورم. این تصویر جالب به نمایش منظومه شمسی در مرکز پرداخته و کهکشان راه شیری در اطراف آن قرار گرفته، سپس لایه‌ دیگری از کهکشان‌ها ازجمله کهکشان آندرومدا در اطراف آن طراحی شده و شبکه کیهانی دور آن را احاطه کرده، در ادامه تابش انفجار بزرگ این لایه‌ها را در میان گرفته و درنهایت همه این لایه‌ها درون حلقه‌یی از پلاسمای تولید شده توسط انفجار بزرگ محاصره شده است. به گفته بوداسی، وی از نقشه‌های لگاریتمی ایجاد شده توسط دانشمندان دانشگاه پرینستون برای تولید یک طرح قابل فهم از جهان استفاده کرده که در یک نمایشگر رایانه جا می‌شود و ترکیبی از تصاویر ناسا و طرح‌های اصلی را روی آن با فتوشاپ قرار داده است. شاید خورشید دقیقا در مرکز جهان نباشد، تا زمانی که انسان‌ها فاصله میلیاردها سال نوری را برای نقشه‌برداری از کل جهان طی نکنند، همچنان خورشید در مرکز هر آنچه از جهان می‌شناسیم قرار دارد. دانشمندان دانشگاه پرینستون اطلاعات نقشه‌های لگاریتمی خود را از 15سال تحقیقات پیمایش دیجیتالی آسمان اسلون جمع‌آوری کرده‌اند که از یک تلسکوپ نوری زاویه عریض برای تولید جامع‌ترین نقشه سه‌بعدی جهان شناخته‌شده استفاده کرده است.

مشاهده صفحات روزنامه