توسعه روباتهای بیولوژیکی انساننما
زینیوز یک تیم از دانشمندان موفق به توسعه یک روبات بیولوژیکی انساننمای کوچک شدند که قادر به راه رفتن و شنا کردن است.
این روبات کوچک که دارای عضله است، نخستین روبات چاپ سهبعدی است که با سلولهای عضلانی کشت میشود. این سلولها به صورت خود به خودی سامان یافته و بافتهای عضلانی و کاربردی را برای به حرکت در آوردن این و روبات زیستی به وجود میآورند. طاهر سیف، دانشمند دانشگاه ایلینویز اظهار کرد: این ماشینها در حال حاضر بهطور طبیعی زندگی و رشد کرده و پیر میشوند.
آنها حتی این توانایی را دارند که در صورت ایجاد جراحت، آن را به خودی خود درمان کنند. سیف ادامه داد: در حال حاضر ما به دنبال درک این هستیم که چگونه این سلولها به خودی خود سازمان یافته و این روباتها برای برقراری ارتباط از چه زبانی استفاده میکنند. به اعتقاد وی این کار زیستشناسی تکاملی ماشینهای زنده است. این گروه طرحهای متعددی را برای حرکت کردن این روباتهای زیستی در جهت خاص و کنترل حرکت آنها با نور یا جریانهای الکتریکی توسعه دادهاند.
رشید بشیر، رییس بخش مهندسی زیستی در دانشگاه ایلینویز اظهار کرد: مهندسان طراح روبات معمولا برای ساخت روبات از موادی مانند چوب، فولاد یا سیلیکون استفاده میکنند اما هدف ما در این پژوهش استفاده از ما در اینجا این است که سیستمهای بیولوژیکی مبتنی بر سلول است. آنها برای ساخت این روبات از پلیمرهای نرم که در لنزهای تماسی استفاده میشود بهره گرفتهاند بنابراین این روباتها بدون نیاز به مفاصل به راحتی خم میشوند. سیف اظهار کرد: هدف آنها از طراحی این روباتها تنها ایجاد یک روبات شناگر نبوده بلکه آنها قصد دارند که اصول ساخت و ساز ماشینآلات بیولوژیکی در آینده را به دست بیاورند.