مردی برای تمام عشقاش
نمیتوانم برایت بگویم وقتی فهمیدم دوستش دارم چه قدر تعجب کردم. حتی مدتی امیدوار بودم رهایم کند ولی این کار را نکرد. چون آن هم مرا دوست داشت. فکر میکرد من خیلی چیز سرم میشود برای اینکه چیزهایی که من میدانستم با چیزهایی که او میدانست
تفاوت داشت...
گتسبی بزرگ مرد جوان بسیار پولداری است که دایما مهمانیهای بزرگ میدهد و همه میتوانند در مهمانیهای او شرکت کنند. در مورد گذشته او و طریق به دست آوردن ثروتش شایعات زیادی وجود دارد. با این وجود، نیک همسایه او متوجه میشود که گتسبی از خانواده بسیار فقیری بوده که عاشق دی زی دختری پولدار میشود. گتسبی برای خدمت نظام و تامین پول از دی زی دور میشود اما بعد خبر ازدواج او را دریافت میکند. با این حال گتسبی عاشق میماند و همیشه و همیشه به دنبال عشق خود میگردد. قدرت، شهرت و نفوذ هیچ یک در عشق او کارگر نیست. داستان در زمانی اتفاق میافتد که گتسبی و دی زی نهایتا در یک شهر مستقر شدهاند... این کتاب بسیار مشهور هست و به عنوان یکی از منابع استاندارد در اکثر دانشگاههای جهان در رشته ادبیات امریکا تدریس میشود. این کتاب را دومین کتاب برتر انگلیسی زبان میدانند و گفته شده که آغازگر سبک خاصی در نگارش رمان در قرن بیستم است که بعدها توسط «ارنست همینگوی» و دیگران تبدیل به شیوه رایج نویسندگی شد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که کتاب هنگام چاپ با استقبال زیادی روبهرو نمیشود و در خلال جنگ جهانی دوم و دوران رکود اقتصادی به دست فراموشی سپرده میشود اما هنگام تجدید چاپ ناگهان توجه زیادی را به خود جلب میکند. نکته جالب دیگر اینکه خود فیتسجرالد هم پسری از طبقه پایین جامعه بوده که عاشق زلدا دختری ثروتمند میشود و تا پایان عمر عاشق و شیفته او میماند. البته جرالد با زلدا ازدواج میکند. هرچند زلدا در مدت ازدواجشان چندین بار دچار حمله عصبی و به خاطر بیماریاش در آسایشگاه روانی بستری میشود.
موضوع کتاب و واکنش افراد داستان واقعا بینظیره خیلی موشکافانه و با دیدگاهی روانشناسانه به قضیه نگاه کرده است. عکسالعملها و رفتارهای گتسبی به عنوان پسری رمانتیک و عاشق از طبقه پایین و رفتارهای دی زی به عنوان دختری عاشق از یک طبقه فاسد و ثروتمند بسیار بسیار زیبا خلق شده و خیلی تند و تیز اما ظریف خودخواهی قشری از جامعه را به تصویر کشیده است.
