چهرههای استانی
اهداف شرکت آبفا، آبرسانی پایدار به مشترکین است
اصفهان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در جلسهیی که با حضور معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو و نمایندگان مجلس در مرکز پایش و راهبری تاسیسات آب و چاههای فلمن استان اصفهان برگزار شد، گفت: وقوع خشکسالی اخیر منجر شد که در 10سال گذشته تنها 22 ماه در طول این مدت در بستر زایندهرود آب جاری بوده و عدم جاری بودن رودخانه زایندهرود تاثیر بسزایی در آبدهی چاههای فلمن که از این طریق تغذیه میشوند، داشته است. هاشم امینی اعلام کرد: آبدهی چاههای فلمن و متفرقه حدود 3 هزار و 200 لیتر در ثانیه بوده که هماکنون این رقم به 240 لیتر در ثانیه کاهش یافته است. این درحالی است که چاههای متفرقه و فلمن یکی از منابعی بودند که نقش بسیار مهمی در تامین آب شرب مردم در نقاط مختلف داشتند. او به ظرفیت آبرسانی تصفیهخانه آب اصفهان پرداخت و گفت: هماکنون آب شرب بیش از 4میلیون نفر در قالب 56 شهر و 300 روستا از طریق طرح آبرسانی اصفهان بزرگ تامین میشود بهگونهیی که میتوان گفت آب شرب اهالی باغ بهادران در غرب تا انارک در شرق اصفهان که در فاصلهیی بیش از 400کیلومتری یکدیگر قرار دارند بهوسیله سامانه آبرسانی باباشیخعلی تامین میشود. اما لازم به یادآوری است که افق طرح سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ در سال 87 به پایان رسیده است.
اجرای طرح مهارتآموزی در محیط کار واقعی در بوشهر
بوشهر مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر گفت: برای عملیاتی کردن برنامههای اشتغالزایی در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اهمیت مهارتآموزی نیروی کار در محیط واقعی کار، طرح «مهارتآموزی در محیط کار واقعی» در استان بوشهر اجرا میشود. به گزارش «تعادل» به نقل از تسنیم، عبدالرسول کازرونی دیروز در نشست بررسی اجرای طرحهای مهارتآموزی در استان بوشهر اظهار کرد: هدف اصلی ما در حوزه فنی و حرفهای، اشتغال پایدار و آموزش عملی دانشآموختگان در کنار آموزشهای علمی است. او با بیان اینکه در این طرح مهارتی افتتاحی در دویره، 6 نفر به صورت مهارتآموز آموزشهای حرفهای را در این بنگاه اقتصادی فرا میگیرند، افزود: باتوجه به وجود ظرفیتهای اشتغالزایی در کارگاه تولیدی پوشاک که افتتاح این طرح در آن انجام شد در همین کارگاه مشغول به کار میشوند. او در ادامه با بیان اینکه برای توسعه عدالت آموزشی
سه طرح مهارتآموزی در محیط کار واقعی در روستاهای استان برگزار میشود، اظهار کرد: در حال حاضر رشتههای مهارتی در دانشگاهها وجود دارد که کارگاههای موجود در دانشگاه متناسب با شرایط بازار نیست یا کاربرد لازم را ندارد و آموزشهای فنی و حرفهای میتواند پلی برای فرد برای رسیدن به اشتغال و بازار کار باشد.
همکاری باآفریقایجنوبی در بخش کشاورزی و شیلات
هرمزگان مدیرکل شیلات هرمزگان و نماینده وزارت جهاد کشاورزی گفت: زمینه همکاری فنی و علمی بیشتر ایران و آفریقایجنوبی در زمینههای کشاورزی و شیلات فراهم شده است. به گزارش «تعادل» به نقل از روابط عمومی اداره کل شیلات هرمزگان، سیدپرویز محبی در نشست بینالمللی آفریقایجنوبی توسعه بخشهای کشاورزی، پرورش ماهی قزلآلا، پرورش میگو، شناورسازی و صادرات و واردات محصولات کشاورزی بهویژه آبزیان را از مهمترین عنوانهای مطرح شده در این نشست خواند و گفت: باتوجه به علاقهمندی کشور آفریقایجنوبی به پرورش ماهی قزلآلا مقرر شد شرکتهای صاحب تجربه ایرانی مشاورههای لازم در خصوص ظرفیتسنجی آبهای با قابلیت پرورش ماهی قزلآلا و توسعه این صنعت در آفریقا ارائه دهند. مدیرکل شیلات هرمزگان تاکید کرد: ایران بهدلیل داشتن ظرفیتهای خوب در بخشهایی همچون صنایع غذایی، صنایع تبدیلی، صنایع آبزیپروری و کشاوری، صنایع سنگین ماشینآلات کشاورزی و شناورسازی میتواند شریک مناسبی برای کشاورزان و تاجران آفریقایجنوبی باشد و در بخشهایی چون آمادگی برای صیادی مشترک و آموزش صیادان آفریقایجنوبی، آمادگی برای تبادل تجربه و دانش فنی و غیره در این خصوص مهمترین هدف و محورهای پیگیری شده در نشست بینالمللی آفریقایجنوبی است.
بهرهبرداری نخستین نیروگاه خورشیدی مسکونی
لرستان نخستین نیروگاه خورشیدی مسکونی در یکی از واحدهای مسکونی شهر خرمآباد نصب و راهاندازی شد. بهگزارش «تعادل» به نقل از صدا و سیما، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان گفت: توان تولید برق این نیروگاه خورشیدی 5 کیلووات است و سالانه 8هزار و 250کیلووات معادل مصرف برق 30خانوار انرژی تولید میکند.
فریدون خودنیا با بیان اینکه برای تولید این پنج کیلووات 25میلیون تومان هزینه شده است، افزود: فضای موردنیاز برای احداث نیروگاههای مشابه آن 50متر مربع است. او گفت: وزارت نیرو از طرحهای مشابه استقبال میکند و هر مشترک که موفق به اجرای چنین طرحهایی شود به مدت 20 سال طرح وی توسط این وزارتخانه تضمین میشود. خودنیا گفت: قیمت خرید انرژی تولیدی از این نیروگاهها برای مشترکانی که دارای انشعاب تا ظرفیت 20کیلووات هستند به ازای هر کیلووات 8هزار ریال و برای ظرفیت بالاتر از 100کیلووات 7هزار ریال در قالب قرارداد خرید تضمینی 20ساله پرداخت میشود. او با اشاره به اینکه مشترکان فقط تا سقف انشعاب خریداری شده قبلی خود میتوانند انرژی خورشیدی تولید کنند، افزود: مشترکی که دارای 10 کیلووات برق خریداری شده از شرکت توزیع نیروی برق باشد مجاز است 10کیلووات نیز انرژی خورشیدی تولید کند.