چهرههای استانی
برگزاری دورههای آموزش رونق تولید و مهارت فروش
سمنان رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: دورههای آموزش رونق تولید و مهارت فروش در استان سمنان برگزار میشود.
به گزارش تسنیم، علیاصغر جمعهای دیروز در دومین نشست صادرات غیرنفتی استان سمنان اظهار داشت: برگزاری دورههای آموزشی برای رونق تولید و افزایش مهارت تولیدکنندگان برای فروش کالاهای تولیدی یکی از مهمترین اقدامات دولت است که در این استان اجرا میشود. او از ساماندهی 600 واحد تولیدی در این دورههای آموزشی خبر داد و افزود: از ابتدای سال 96 تاکنون بالغ بر 5 دوره آموزشی در استان سمنان برگزار شده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان با تاکید بر لزوم برگزاری این دورههای آموزشی خاطرنشان کرد: سال گذشته اتاق بازرگانی استان سمنان درمجموع 16 دوره آموزشی با محوریت رونق تولید و مهارت فروش در سراسر استان سمنان برگزار کرد. او با تاکید بر اینکه افزایش بازدهی این دورههای آموزشی در دستور کار قرار دارد، اذعان کرد: تولیدکنندگان نقش اساسی در رونق اقتصاد ایفا میکنند و باید به این قشر در کشور توجه ویژهیی شود. جمعهای با تاکید بر اینکه رفع موانع موجود در مسیر تولید یکی از مهمترین اولویتهای دولت است، یادآور شد: بانکهای عامل موظف به همکاری در ارائه تسهیلات قانونی به تولیدکنندگان هستند. موانع موجود سبب ایجاد رکود در بازار کار و تولید داخلی است و این مهم با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در تناقض است.
برگزاری کارگروه احیای تالاب هامون در منطقه سیستان
سیستان و بلوچستان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: کارگروه شهرستانی احیای تالاب هامون با حضور فرمانداران حوزه سیستان و مسوولان شهرستانی در محل فرمانداری نیمروز برگزار شد. نیره پورملایی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: کارگروه شهرستانی احیای تالاب هامون با حضور فرمانداران حوزه سیستان، مدیرکل محیط زیست استان، مسوولان شهرستانی و ذینفعان تالاب هامون در محل فرمانداری نیمروز برگزار شد. او افزود: جلسه کارگروه احیای تالاب هامون پس از انجام بازدید میدانی از مسیرها و بستر تالاب هامون در منطقه سیستان برگزار شد و پس از اخذ دیدگاههای مردم محلی و ارائه نظرات، پیشنهادات فرمانداران درخصوص لزوم هدایت، حفظ و نگهداشت آب در تالاب هامون مطرح و بررسی شد. پورملایی گفت: در کارگروه شهرستانی احیای تالاب هامون موارد متعددی برای طرح در کارگروه استانی احیای تالاب هامون مطرح شد که پس از جمعبندی و کارشناسی به این کارگروه ارائه میشود. مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: ارائه مسیرهای ورود آب به تالاب هامون جهت لایروبی، انجام فعالیت لایروبی در تالاب «هامون هیرمند» در مقابل کوه خواجه، اخذ سهمیه دوم حقآبه زیست محیطی تالاب از طریق امور آب منطقهیی از جمله پیشنهادات ارائه شده در این کارگروه بود. او با اشاره به اینکه هرگونه فعالیت در ابعاد مختلف در تالاب هامون باید پس از تصویب در کارگروه احیای تالاب هامون مورد اجرا قرار گیرد، افزود: زمان، چگونگی و مسیر رهاسازی نوبت دوم حقآبه زیست محیطی تالاب هامون از محل چاه نیمهها باید با تصویب کارگروه استانی مشخص شود.
آبرسانی به 18روستای استان مرکزی با تانکر
مرکزی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی گفت: 18روستا به دلیل مشکلات آبی و کمبودها با تانکر آبرسانی میشوند که البته نیمی از این تعداد تحت پوشش شرکت نیستند. یوسف عرفانینسب در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: بیش از 816روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار دارد و در سال جاری 18 روستا شامل 5روستا در خمین، 9روستا در اراک، یک روستا در ساوه، یک روستا در دلیجان و 2روستا در فراهان است که البته نیمی از این روستاها تحت پوشش شرکت قرار ندارند. او با اشاره به اینکه شرکت آبرسانی به این روستاها از جمله روستای حسینآباد بغدادی اراک را انجام میدهد، افزود: در کنار مشکل کمآبی در روستاها در برخی نقاط نیز با فشار آب ضعیف مواجه هستیم بهطوری که شبها مخازن آب برای آبگیری بسته میشود و روز بعد توزیع و برداشت از مخازن انجام میگیرد. عرفانینسب بیان کرد: مخازن آب برخی روستاها توان آبرسانی همزمان با افزایش جمعیت را ندارند و در ایام تعطیلات که شاهد افزایش جمعیت روستاها هستیم، افت فشار آب اتفاق میافتد، همچنین با توجه به وجود باغچههای منازل روستایی مصرف آب در این حوزه نیز باید مدیریت شود، چراکه مصرف مدیریت نشده افت فشار آب را به همراه دارد و بهدلیل عدم توانایی شبکه افت و خیزهایی نیز در این حوزه شاهد هستیم. او افزود: فرهنگ مصرف آب در استان مرکزی و مناطق شهری و روستایی باید تغییر یابد، چراکه شبکههای آبرسانی در مناطق شهری و روستایی دارای قدمت بالایی است و این فرسودگی شبکه نیز خود هدررفت آب را به همراه دارد، با بهسازی شبکه نیازی به حفر چاه نخواهد بود.
همدانیها برای کشاورزی در غنا مذاکره کردند
همدان رییس اتاق بازرگانی استان همدان از کشاورزی در غنا خبر داد و گفت: مذاکرات کشاورزی در غنا با وزیر کشاورزی این کشور و اتاق بازرگانی همدان صورت گرفته است. علیاصغر زبردست با بیان اینکه کشاورزی در غنا در ادامه سیاستهای کشاورزی فراسرزمینی انجام میشود، اظهار کرد: تمام مراجع تصمیمگیر در نظام نسبت به مفید بودن این طرح در توسعه کشاورزی و تولید محصولات استراتژیک و آوردن آن به کشور اتفاقنظر دارند. او تصریح کرد: به علت پتانسیل بالایی که استان همدان در کشاورزی و کشاورزان باسابقهیی که در این استان وجود دارد، اتاق بازرگانی تصمیم گرفته این پتانسیل را فعال کرده و مناطقی را بهعنوان کشت فراسرزمینی شناسایی و معرفی کند. او افزود: کشور غنا در غرب آفریقا واقع شده و متوسط بارندگی این کشور 2500میلیمتر است و امکانات بسیار گستردهیی به لحاظ آب وهوایی و خاک دارد بهطوری که بهعلت اقلیم مناسب در برخی نقاط آن حتی 3 بار در سال برداشت محصول وجود دارد. رییس اتاق بازرگانی استان همدان یادآور شد: تاکنون چندین اقدام در زمینه کشاورزی در غنا انجام شده و هیاتی از کشاورزان استان به این کشور اعزام شده و با مسوولان غنا مذاکراتی نیز صورت گرفته است. زبردست ادامه داد: غیر از کشاورزی این کشور ظرفیتهای دیگری از جمله خدمات فنی و مهندسی، دامداری، معادن و صنایع تبدیلی کشاورزی شناسایی شده است که مسوولان این کشور استقبال کردهاند. او با اشاره به اینکه اتاق همدان از سوی اتاق ایران به عنوان اتاق معین در غنا انتخاب شده است، بیان کرد: همچنین امکان دارد، نمایشگاهی از توانمندیهای کشاورزی استان همدان در غنا ایجاد شود.