خداحافظی دیناروند از سازمان غذا و دارو

۱۳۹۶/۰۶/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۵۵۱۸
خداحافظی دیناروند از سازمان غذا و دارو

رسول دیناروند در آخرین جلسه خود با مدیران سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اگر به کارنامه سازمان در این 4سال اخیر نگاه کنیم، دستاوردهای خوبی داشتیم، گفت: کارهایی کردیم که برخی از آنها را می‌توان با آمار و ارقام بیان کرد. آمارها طی 4سال نزدیک به 500 میلیون دلار کاهش واردات نسبت به 4سال قبلی را نشان می‌دهد. این آمار، آمار گمرکات و ارزی کشور است. به‌طور میانگین قیمت ارزی داروها را 25 درصد کاهش دادیم. اگر همین حالا به داروخانه بروید، با وجود افزایش 40 درصدی قیمت ارز، قیمت برخی داروها نسبت به 4سال قبل کمتر است. همچنین کمبودهای دارویی را تا 10 برابر کاهش دادیم. توانستیم در حوزه دارو، حمایت از بیماران و پرداختی از جیب را در حوزه صعب‌العلاج از 45 درصد به 11 درصد برسانیم. ردیف اعتبار یارانه دارو و مابه‌التفاوت نرخ ارز، امسال نسبت به سال آخر دولت آقای احمدی‌نژاد، 15 درصد کاهش یافت. این در حالی است که بودجه جاری کشور طی این 4 سال اخیر، 3 برابر شده و بودجه سلامت کمی بیشتر از آن افزایش داشته است، اما بودجه دارو 15 درصد کاهش یافت. یعنی حمایت‌هایی که کردیم با بودجه کمتری بود. صرفه‌جویی ریالی و ارزی و کاهش وابستگی به خارج و افزایش حمایت از بیماران نیز انجام شد.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه تجهیزات پزشکی، 35 درصد کاهش قیمت ارزی اتفاق افتاد، بیان کرد: گرچه واردات، تولید و مصرف تجهیزات پزشکی به افزایش دسترسی‌ها به واسطه اجرای طرح تحول سلامت زیاد شده است. با این حال قیمت همه این موارد کاهش داشت. لنزی که 450 هزار تومان در سال 92 خریداری می‌شد، الان 240 هزار تومان است. استنتی که 4 میلیون تومان بود، الان 1.5میلیون قیمت دارد.

دیناروند درباره برخی آمارهای ارائه شده از سوی برخی افراد، گفت: عده‌یی آماری می‌گیرند و می‌گویند که فلان دارو از ترکیه گران‌تر است. این افراد یا نا آگاه هستند یا اینکه آگاهی دارند و مغرض هستند. جمعیت ایران و ترکیه حدودا برابر است. بازار دارویی ترکیه 11 میلیارد دلار و بازار دارویی ایران 4.5 میلیارد دلار است. به هر حال ممکن است 4 قلم دارو در ایران از ترکیه گران‌تر باشد، اما 2 هزار قلم دارو در ایران ارزان‌تر از ترکیه است.  او ادامه داد: هنوز هم با وجود همه مشکلات نقدینگی، در بیمارستان‌ها مردم را برای تهیه دارو تجهیزات عازم خیابان‌ها نمی‌کنند و بیمارستان‌ها حداقل 97 درصد نیازهای بیماران را تامین می‌کنند. در حالی که پیش از طرح تحول سلامت حداقل 40 درصد مردم با نسخه به بیرون از بیمارستان می‌رفتند. از همه اینها مهم‌تر، ساماندهی تجهیزات پزشکی است. معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار فعال شدند.

دیناروند در ادامه سخنانش، پیرامون پایان حضورش در این سازمان، گفت: ان‌شاءالله برادر عزیزی که این مسوولیت را می‌پذیرد به حمایت دولت و وزارت‌خانه و همه مدیران و کارشناسان سازمان غذا و دارو این‌بار سنگین را به بهترین وجه به سرمنزل مقصود می‌رساند. همه شرایط برای توفیق ایشان فراهم است.

او افزود: تنها نگرانی ما در حال حاضر چالش نقدینگی در چرخه تامین دارو و تجهیزات پزشکی است. بدهی بیمارستان‌ها کم نیست، اما در بسیاری از بخش‌ها ممکن است خطری ایجاد نکند. آن‌چه برای وزارت بهداشت خطر ایجاد می‌کند، بدهی چند هزار میلیاردی به شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی است؛ زیرا باعث ایجاد خلل در کار این شرکت‌ها می‌شود. بسیاری از این شرکت‌ها زیر فشار سنگینی هستند و هزینه مالی زیادی متحمل شده‌اند. ان‌شاءالله همانطور که مسوولان قول داده‌اند به زودی در این زمینه گشایش حاصل می‌شود.