آجیل تبریز ثبت ملی شد
معمولا گردشگرانی که از شهرهای ایران یا حتی کشورهای دیگر به تبریز سفر میکنند، ممکن نیست از آجیـــل تبریز صرفنظر کنند. کیفیت آجیل تبریز به دلیل آبوهوای مناسب این منطقه برای کشت خشکبار شهرت جهانی دارد. تبریز از دیرباز در این صنعت فعالیت برجستهیی داشته و اسناد قدیمی نشان میدهند که بازرگانان تبریزی محمولههای آجیل را به کشورهای همسایه صادر میکردند. شهرت آجیل تبریز، سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانشرقی را بر آن داشت که تلاشهایی برای ثبت ملی در آثار ناملموس این محصول داشته باشد. به گزارش ایرنا، دیروز مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه در یک سال و نیم گذشته 5 مورد از آثار ناملموس استان در فهرست ملی به ثبت رسید از ثبت آجیل تبریز در فهرست آثار ملی خبر داد. مرتضی آبدار با تاکید بر تبلیغات بیشتر در عرصه گردشگری اظهار کرد: در تلاش هستیم با ایجاد و تقویت برندهای خاص نام تبریز را در عرصههای گوناگون بیشتر از پیش بر سر زبانها بیندازیم. او در مراسم جشن ثبت آجیل تبریز با بیان آثار اقتصادی ثبت آثار در فهرست ناملموس گفت: برای ایجاد یک برند، معرفی و ارتقای گستره پوشش مولفههای مهمی به حساب میآیند و ثبت ملی اثر در این راستا نقش مهمی دارد. وی ادامه داد: مورد ثبت شده را به نوعی انحصاری به یک منطقه خاص جغرافیایی نسبت میدهد و با توجه به فراگیر بودن و جنبه عمومی این آثار، معرفی آنها با سرعت بیشتری انجام میشود. مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجانشرقی گفت: زمانی میتوان گفت در گردشگری شاهد پیشرفت هستیم که آثار اقتصادی آن را در جامعه ببینیم و تبریز 2018 فرصت طلایی برای گردشگری استان است. آبدار با تقدیر از اتحادیه آجیل و خشکبار در راستای ثبت آجیل خاطرنشان کرد: تمام مجموعههای دیگر نیز که شاخصی در عرصه ملی دارند، باید در این زمینه پیشقدم شوند. او با تاکید بر لزوم حمایت صاحبان صنایع و صنفها از صنایعدستی گفت: اگر بتوانیم در بستهبندیهای آجیل از صنایعدستی استفاده کنیم هم در معرفی صنایعدستی موفق خواهیم بود و هم با ترویج فروش آن از هنرمندان حمایت میشود.