اقتصاد دریامحور با رویکرد فعلی راه به جایی نمیبرد
توسعه اقتصاد دریا محور در کشور عبارتی که با وجود برخورداری از ظرفیتهای بالقوه در آن، همچنان مورد غفلت همگان قرار گرفته است.
از آنجا که ایران با ۱۲کشور همسایه دارای مرز آبی است بنابراین انتظار میرود تا مسوولان مربوطه با فراهم کردن زیرساختهای لازم، شرایط را برای گسترش اقتصاد دریا محور آماده کنند.
تقویت بنادر کشور و حمل و نقل دریایی به ویژه در حوزه تجارت باید مورد حمایتهای جدی مسوولان قرار گیرد، چراکه این امر رونق سرمایهگذاری و اشتغالزایی فراوانی را در پی خواهد داشت.
خدمات بنادر، استخراج نفت، توسعه صنعت گردشگری و برگزاری ورزشهای دریایی از جمله قایقرانی میتواند به مرور زمان ارزآوری بالایی را برای کشور به ارمغان آورد و درنهایت منجر به توسعه اقتصادی شود.
احمد کیمیاییاسدی، عضو اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران ضمن اشاره به وضع نامناسب بنادر کشور اظهار کرد: کشور ما دارای یک موقعیت استراتژیک است و انتظار میرود تا با فراهم شدن زیرساختهای لازم شرایط برای استفاده حداکثری از ظرفیت بنادر کشور مهیا شود.
وی با بیان اینکه کشور ما دارای مرز آبی مشترک از دو ناحیه شمالی و جنوبی است، گفت: این موضوع به سهولت در صادارت نفت و گاز کمک ویژهیی کرده اما صرف نگاه نفتی به این مناطق دردی از اقتصاد کشور را دوا نمیکند بنابراین نگاه دولت باید به سمت ظرفیتهای دیگر بنادر، متمرکز شود. کیمیایی اسدی تصریح کرد: از مزایای صید شیلات و گردشگری نباید غافل ماند چراکه ارزآوری فراوانی را برای کشور به ارمغان خواهد آورد. البته در حوزه گردشگری به دلیل دخیل بودن مسائل سیاسی و وجود برخی محدودیتهای فرهنگی، شرایط برای پیشرفت آنچنانی در این حوزه وجود ندارد. این عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس با سرمایهگذاری فراوان بسترهای لازم برای جذب فراوان گردشگران را فراهم کردهاند، افزود: کشورهایی ازجمله امارات متحده عربی دارای هتلهای فراوان 5 ستاره و امکانات بالقوهیی در نقاط توریستی خود هستند که این میزان در قیاس با کشور ما محدودتر است. به گفته وی کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران سعی دارد تا با تدوین برنامههای مناسب و با کمک سرمایهگذاران بخش خصوصی توسعه صنعت گردشگری را در دستور کار خود قرار دهد.
کیمیاییاسدی در پایان یادآور شد: اکنون بیشتر تمرکز دولت حول محور توسعه سواحل مکران میچرخد بنابراین توسعه صنعت گردشگری جزو اولویتهای بعید آن به حساب میآید و امیدواریم بهزودی شاهد پیامدهای مثبت در این حوزه باشیم.