غذا به قیمت جان
وضع نابسامان تغذیه در کشورهای در حال رشد و باثبات هم چندان مناسب نیست، اما وضعیت غذا در کشورهای درگیر جنگ و بحران اسفبار است. بنابه گزارش برنامه جهانی غذا، در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۵۰ درصد مردم در کشور جنگزده سوریه نیازمند کمکهای غذایی بودهاند و قیمت یک پرس خوراک لوبیا در این کشور 190.11 دلار تخمین زده میشود. هماکنون از هر 5 نفر سوری چهار نفر زیر خط فقر زندگی میکنند و ۷۵درصد از کل جمعیت این کشور نیازمند کمک غذایی هستند. در کشور جنگزده دیگر یعنی یمن نیز بیش از دو سوم مردم برای تهیه غذای روزانه خود دچار مشکل هستند. غلات موجود در این کشور در حال حاضر تنها برای ۲۰درصد مردم کفایت میکند و بیماریهای دامی و آفات نباتی دراین کشور بیداد میکنند. نابرابری آشکار در توزیع ثروت در جهان باعث تشدید بحران گرسنگی شده است بهطوری که فقیرترین افراد در جهان برای یک وعده غذای گرم باید هزینهیی بیشتر از دستمزد روزانه خود بپردازند. در تازهترین گزارش برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد آمده است که با وجود پیشرفتهای چشمگیر در زمینه ریشهکنی فقر، همچنان از هر 10 نفر در جهان یک نفر با دستمزد روزانه کمتر از 1.90 دلار زندگی میکند و تنها ۸ نفر صاحب نیمی از کل ثروت جهان هستند. براساس این گزارش که همزمان با ۱۷ اکتبر، ۲۵ مهر روز جهانی فقرزدایی منتشر شده، در حالی که قیمت واقعی یک پرس خوراک لوبیا در نیویورک 20.1 دلار است، قیمت واقعی همان با غذا با همان کیفیت در سودان جنوبی که در قعر جدول کشورهای فقیر است، به نسبت درآمد به ۳۲۰ دلار میرسد. در واقع یک شهروند نیویورکی بهطور میانگین تنها 0.6 درصد از دستمزد روزانه خود را بابت این غذا میدهد در حالی که یک نفر اهل سودان جنوبی برای همان غذا باید ۱۵۵درصد دستمزد روزانه خود را بپردازد. قیمت واقعی همین غذا در گواتمالا 8.27 دلار، در نپال 27.77درصد و در هائیتی 72.65درصد تخمین زده میشود.