اخبار
افزایش سهم صنوف تولیدی در صادرات
پایگاه خبری اتاق اصناف ایران دبیرکل اتاق اصناف ایران با تبریک روز صادرات به همه فعالان اقتصادی گفت: با توجه به توان بالای بنگاههای اقتصادی در تولید باید سهم صادرات صنوف تولیدی در صادرات غیرنفتی کشور افزایش یابد. علی عوضپور افزود: درحال حاضر بخشی از سبد صادراتی کشور توسط فعالان بنگاههای تولیدی صنفی صورت میپذیرد و اگر حمایتهای لازم از این بخش صورت بگیرد، این سهم افزایش خواهد یافت. وی تصریح کرد: با توجه به هدفگذاری شورای عالی صادرات و در راستای حمایت از بنگاههای صنفی و تعاملات صورت گرفته از سال آینده سهم صادراتی اصناف افزایش مییابد. دبیرکل اتاق اصناف ایران افزود: آمار صادرات اصناف اکنون سالانه ۵۰۰ میلیون دلار است؛ درحالی که میتوان با تجمیع تواناییها و برنامهریزی در یک بازه زمانی یک ساله آن را به 3 تا 4 برابر افزایش داد. وی افزود: بنگاههای کوچک و متوسط سهم بالایی در اقتصاد، تولید، صنعت و صادرات کشورها دارند و از آنجا که تعداد بنگاههای کوچک و متوسط در هر کشوری بالاست، سهم بسیار زیادی نیز در تقویت اقتصاد دارند. به دلیل پایین بودن هزینههای بالاسری این بنگاههای تولیدی، قیمت تمام شده محصولات آنها کاهش مییابد و از این رو مزیت رقابت بالایی دارند. عوضپور تاکید کرد: در بیشتر کشورهای جهان توجه ویژهیی به توسعه این بنگاهها میشود و باید یکی از اولویتهای دولت دوازدهم نیز حمایت جدی از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط باشد که با اختصاص یارانه تولید به این بنگاهها سهم صادراتی را افزایش دهند تا از میزان وابستگی به درآمدهای نفتی کاسته شود.
پایش تراکنش مالیاتی بنگاههای اقتصادی
پایگاه خبری اتاق اصناف ایران رییس اتاق اصناف مرکز استان هرمزگان در خصوص دستورالعمل جدید سازمان امورمالیاتی که دردسرهای زیادی را برای اصناف به همراه داشته است، گفت: پایش تراکنشهای مالیاتی بنگاههای اقتصادی در راستای شفافسازی از سال ۹۰ به دلیل اینکه مستندات موجود نیست، رویکرد اشتباهی است. محمد جلالی افزود: اقدامات اخیر سازمان امور مالیاتی برای دریافت اطلاعات سنوات گذشته به ویژه از سالهای ۹۰ به بعد به دلیل نبود تکلیف قانونی مودیان و در نظر گرفته نشدن گردش حسابهای بانکی به عنوان قرینه مالیاتی در ماده ۱۵۲ قانون مالیاتهای مسقیم برای محاسبه درآمد مشمول مالیات مودیان و نیز فقدان سیستم نگهداری سوابق این مجموعه فعالان اقتصادی را با شرایط خاصی رو به رو کرده است. وی تصریح کرد: از این رو درخواست ارائه مدارک و مستندات مربوط به واریز وجوه به حساب آنها در پنج سال گذشته به دلیل عدم اطلاع برای جمعآوری و نگهداری سوابق مورد نیاز مودیان را با مشکلات متعددی رو به رو کرده است. رییس اتاق اصناف بندرعباس اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی باید با هماهنگی با اتاق اصناف ایران با رویکرد تعاملی راهکار مناسبتری را برای رفع این مشکل ارائه کند. وی با بیان اینکه تعاملات بیشتری در راستای شفافسازی باید صورت بگیرد، افزود: میزان تراکنشهای مالی بنگاههای اقتصادی در پن سال اخیر بسیار بالا بوده که برای دسترسی به این اطلاعات باید زودتر به بنگاهها اطلاع داده میشد و این قانون چون ومربوط به سال ۹۵ است باید از همان سال اجرایی شود.
رفع موانع صادرات روغن در پسابرجام
ایرنا ایران بیش از 90درصد روغن خام مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین میکند، اما سالانه بیش از 10درصد روغن نباتی تولیدی به کشورهای هدف صادر میشود بطوریکه با صادرات 8 هزار و 911تن روغن در طی 6 ماهه امسال نسبت به سال گذشته 284 درصد رشد را تجربه کردیم. این درحالی است که طبق آمار انجمن روغن نباتی ایران در 6 ماهه سال گذشته حدود 2هزار و 318تن صادرات انجام شده بود. همچنین مطابق آمارها، در سال 1395 حجم روغن نباتی صادراتی 13هزار و 185هزار تن و در سال 94 نزدیک 8 هزار و 734تن بود که این نیز نزدیک 51 درصد افزایش در سال 95 را نشان میدهد. با وجود اینکه بخش عمده صادرات روغن نباتی ایران به کشورهای «عراق و افغانستان» انجام میشود، اما کشورهای «ارمنستان، ازبکستان و تاجیکستان» نیز از واردکنندگان روغن نباتی ایران هستند. این درحالی است که طی سالهای 86 تا 88 نزدیک 100هزار تن روغن تولیدی ایران به کشورهای هدف صادر میشد زیرا ایران با داشتن بیش از 3میلیون تن ظرفیت تولید کارخانهیی میتواند صادرات سالانه خود را افزایش دهد اما اکنون این کارخانجات به نیمی از ظرفیت تولیدی خود کار میکنند.
عضو انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران درباره آخرین وضعیت صادرات این محصول گفت: از سال ٩١ به بعد و پس از اعمال تحریمها علیه ایران شرایط ارزی کشور با مشکلاتی روبه رو شد که در نتیجه آن صادرات روغن از کشور ممنوع شد. جعفر بیرالوند ادامه داد: این ممنوعیت چندساله موجب شد که تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن نباتی بازارهای صادراتی خود را از دست بدهند. وی تصریح کرد: در سالهای اخیر با حمایتهای دولت و بهبود نسبی شرایط ارزی و اقتصادی کشور شرکتهای تولیدی که در حوزه صادرات نیز فعال بودند به تدریج امکان حضور در بازارهای منطقه را پیدا کردند. بیرالوند که در آیین بیست و یکمین سالروز ملی صادرات به عنوان صادرکننده نمونه معرفی شد، گفت: این شرکت تولیدکننده و صادرکننده از ابتدای آزادسازی صادرات روغن، حضور گسترده در بازار کشورهای منطقه را در دستورکار قرار داد و خوشبختانه توانست در این مسیر گامهای خوبی بردارد. این فعال اقتصادی معتقد است، کسب این عناین و برگزاری اینچنین همایشهایی انگیزهیی برای همه تولیدکنندگان در حوزههای مختلف که سعی کنند در راستای تقویت تولیدات صادرات محور به رشد اقتصادی کشور کمک کنند.
بیرالوند ظرفیتهای تولیدی کشور در حوزه روغن نباتی را مورد توجه قرار داد و افزود: تولیدکنندگان روغن، توانمندیهای خوبی در بخش تولید و صادرات دارند و با توجه به شرایط رکود نسبی اقتصاد داخلی به طور حتم برنامهریزی این شرکتها برای توسعه تولید و صادرات میتواند مفید باشد.