اخبار
کاهش فرار مالیاتی با نصب صندوقهای مکانیزه
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: نصب صندوقهای مکانیزه باعث شفافسازی و همچنین کاهش فرار مالیاتی خواهد شد. غلامرضا تاجگردون در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف ایران افزود: استفاده از صندوق مکانیزه در سیستم گردش پولی کشور در مراکز تجاری و بازار کامل نیست. سازمان امور مالیاتی اقداماتی را در این خصوص انجام داده که کافی نیست و نیاز به پوشش کافی و جامع دارد. وی تصریح کرد: درحال حاضر چیزی حدود ۲۵تا ۳۰درصد فرار مالیاتی را در کشور شاهد هستیم و قطعا با نصب کامل صندوقهای مکانیزه شاهد کاهش فرار مالیاتی خواهیم بود.
تاجگردون با بیان اینکه مالیات به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی دولت محسوب میشود، گفت: با نصب پوزهای جدید در فروشگاهها و پرداخت به موقع مالیات توسط مودیان، گامی در شفافیت درآمدهای مالیاتی کشور برداشته خواهد شد. وی افزود: ایجاد اشتغال در کشور نیاز به سرمایهگذاری داخلی و خارجی دارد که این امر مستلزم همکاری دولت و بخش خصوصی است. رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایجاد بازارهای ثانویه راهکار دیگری برای توسعه اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی در کشور است ضمن اینکه کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی نیز موجب فراهم شدن بسترهای فرصتهای سرمایهگذاری در کشور میشود.
عراقیها تعرفه خرید لبنیات ایرانی را 2.5برابر کردند
در حالی که عراق با سهم بیش از ۸۰ درصدی، بزرگترین مشتری محصولات لبنی ایران به شمار میرود برای دومین بار تعرفه صادرات این محصولات ایران را تا ۴۰درصد افزایش داد که به گفته یکی از مسوولان وزارت کشاورزی این تعرفهگذاری سیاسی بوده و باید مسوولان وزارت خارجه مانند گذشته نسبت به حل این مشکل اقدام کنند.
طی شش ماهه نخست امسال ۲۲۱هزار و ۳۱۰تن انواع محصولات لبنی به ارزش ۳۸۴میلیون و ۱۶۰هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 96.3درصد از نظر وزنی و 24.58درصد از نظر ارزشی رشد را نشان میدهد. در این میان بیشترین صادرات به گروه «ماست، دوغ و کفیر» اختصاص دارد که سهمی معادل 56.21 درصد در صادرات لبنیات را به خود اختصاص داده و با ۱۲۴هزار و ۴۰۲تن در صدر اقلام لبنی صادراتی قرار گرفته است و پس از آن انواع شیر و خامه، انواع پنیر و شیر خشک بیشترین صادرات لبنیات را داشتهاند. اما در این میان عراق همواره نخستین و بزرگترین مشتری محصولات کشاورزی به ویژه لبنیات ایران بوده که طی سالهای گذشته سهمی بیش از ۸۰ درصد در این بازار را از آن خود کرده است، این در حالی است که عراق به تازگی با وضع تعرفههای سنگین برای لبنیات ایران کار را بر تاجران ایرانی سخت کرده است. رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی، همچنین در این باره اعلام کرد که عراقیها تعرفه واردات لبنیات از ایران را افزایش داده بودند و در حال حاضر نیز تعرفه واردات ماست از پنج به ۲۵ درصد و نیز تعرفه واردات شیر و خامه را از پنج به ۱۵ رسانده بوند که اکنون این تعرفه به ۴۰ درصد رسیده است. وی افزود: کشورهای عضو اتحادیه عرب بین خودشان تعرفه ندارند و محصولاتی که از مصر و عربستان وارد بازار عراق میشود مشمول تعرفه نیست و فقط ترکیه باقی میماند که آن را هم باید دید پیمان تجاری با این کشور بسته شده یا نه، بنابراین با وضع یکجانبه و یکطرفه اینگونه تعرفهها، قیمت محصولات لبنی ایران در بازار عراق تا حد بسیاری افزایش یافته و توان رقابت را از دست میدهد.
البته یکی از مسوولان وزارت جهاد کشاورزی در این باره به ایسنا گـفت: این کشور همسایه برای دومین بار است که تعرفههای سنگینی برای محصولات لبنی ایران وضع میکند تا در رقابت با دیگر تاجران لبنیات منطقه که عمدتا کشورهای عربی هستند، ایرانیها نتوانند در بازار باقی بمانند و امروز به نظر میرسد که وضع این تعرفهها بیشتر رنگ و بوی سیاسی دارد. وی افزود: وزارت امور خارجه بهتر است هرچه سریعتر با همتایان عراقی خود وارد مذاکره شوند تا بتوانند مانند گذشته هرچه سریعتر این تعرفهها را به حالت اول خود بازگردانند. این مدیر ارشد وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: عراق همواره بزرگترین و نخستین مشتری انواع محصولات کشاورزی ایران به ویژه محصولات لبنی بوده است که حتی دو کارخانه تولیدکننده ایرانی در این کشور اقدام به احداث واحد تولیدی کردهاند که نشاندهنده روابط تنگاتنگ دو کشور از نظر اقتصادی به ویژه در این حوزه بوده است، بنابراین امیدواریم هرچه سریعتر این مشکلات رفع شود.
عواقب بسته ماندن «مرز پرویز خان» چیست؟
کیوان کاشفی میگوید اخیراً که مقداری از تنشها کم شده شاهد بازگشایی مرز باشماق بودیم و انتظار میرود که مرز پرویزخان نیز با پیگیری مسوولان بازگشایی شود. عضو هیات رییسه اتاق ایران با اشاره به تحولات اخیر عراق و تنشی که بین دولت مرکزی و اقلیم ایجاد شده، گفت: این تحولات باعث شد مرزهای ایران که مجاور مناطق کردنشین بود ازجمله پرویزخان، باشماق و پیرانشهر برای مدتی بسته و مبادلات تجاری این مرزها متوقف شود. کیوان کاشفی گفت: اخیرا که مقداری از تنشها کم شده شاهد بازگشایی مرز باشماق بودیم و انتظار میرود که مرز پرویزخان نیز با پیگیری مسوولان بازگشایی شود. مرز پرویزخان نهتنها در صادرات به کردستان بلکه برای صادرات به استانهای مرکزی و جنوبی عراق هم نقش بسزایی دارد. عضو هیات رییسه اتاق ایران دلیل رونق صادرات در این مرز را موقعیت استراتژیک، حملونقل مناسب و سرمایهگذاریهای قابل توجه که توسط دولت و بخش خصوصی انجامشده دانست و یادآور شد: غیر از اینها، با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در قصر شیرین، مزیتهای مرز پرویزخان بسیار بیشتر خواهد بود. کاشفی در خصوص پیامدهای بسته بودن این مرز عنوان کرد: با بسته شدن مرز پروزخان صادرات ایران به عراق و خصوصا صادرات استان کرمانشاه کاهش قابل توجه داشته است. وی بابیان اینکه مرز پرویزخان در 10سال اخیر 30تا 50 درصد سهم صادرات به عراق را داشته، عنوان کرد: به نظر میرسد با بسته ماندن این مرز باید منتظر کاهش بیشتر صادرات استان باشیم. رییس اتاق کرمانشاه افزود: از سوی دیگر تجار و فعالان اقتصادی ما در سالهای طولانی و با تلاش فراوان جایگاه خود را در عراق بازکردهاند و اکنون با بسته ماندن مرز پرویزخان تجارت و اقتصاد ما لطمه خواهد خورد. وی افزود: قطعا تجار و بازرگانان ما اولویت اصلی خود را مسائل امنیتی کشور میدانند و به تصمیمات مسوولان احترام میگذارند اما باوجود بازگشایی مرز باشماق مریوان، ادامه بسته ماندن مرز پرویزخان منطقی به نظر نمیرسد.