مخالفت ستاد با ایجاد مراکز درمان شبانه‌روزی کودکان معتاد

۱۳۹۶/۰۸/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۰۶۶۹
مخالفت ستاد با ایجاد مراکز درمان شبانه‌روزی کودکان معتاد

درمان سرپایی کودکان معتاد و رها کردن آنها، این کودکان را دوباره به چرخه اعتیاد برمی‌گرداند؛ کودکانی که وضعیت خانوادگی و محل زندگی، آنها را گرفتار اعتیاد کرده است. بهزیستی می‌گوید ایجاد مراکز شبانه‌روزی درمان کودکان معتاد، بهترین راه برای درمان این افراد است. معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به نامه اخیر دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد «درمان سرپایی» کودکان معتاد گفت: درمان سرپایی به این معنی است که این کودکان بعد از سم‌زدایی، امکانات و خانواده‌یی دارند که می‌توانند به آن مراجعه کنند، این درحالی است که می‌دانیم اغلب این کودکان متعلق به خانواده‌های آسیب‌دیده‌یی هستند که بازگشت آنان به معنی به سرانجام نرسیدن تمام تلاش‌های پیشین است.

فرید براتی‌سده در واکنش به انتقادات وارد شده برای نگهداری نکردن از کودکان سم‌زدایی شده از سوی بهزیستی و بازگشت آنها به محیط‌های آسیب‌زا، اظهار کرد: بخش زیادی از این کودکان از خانواده‌های غیر منسجم، آسیب دیده و گرفتار مشکل هستند. بهزیستی معتقد است برای درمان این کودکان نیازمند مراکز درمان شبانه‌روزی هستیم، اما ستاد مبارزه با مواد مخدر فعلا با این موضوع مخالف است. او با اشاره به اینکه بهزیستی در حال رایزنی با ستاد مبارزه با مواد مخدر، برای حل این مشکل است، افزود: در درمان سرپایی این کودکان به مراکز علوم پزشکی مراجعه می‌کنند که در بیشتر مواقع پذیرش نمی‌شوند، این درحالی است که داستان با پذیرش این کودکان و انجام سم‌زدایی نیز به پایان نمی‌رسد، چراکه اگر کودک درمان هم شود، به همان خانواده آسیب‌دیده بر می‌گردد لذا درمان او بی‌سرانجام می‌شود.

معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه در روند درمان کودکان معتاد و ارائه خدمات سم‌زدایی آنان اهمالی از سازمان بهزیستی صورت نگرفته است، به ایسنا گفت: در حال حاضر در چهار استان، پنج مرکز درمان کودکان مشغول به کار هستند. این مراکز در استان‌های البرز، تهران، سیستان بلوچستان با یک مرکز دخترانه و یک مرکز پسرانه در خراسان شمالی دایر هستند همچنین اگر در مراکز دیگر هم طیف‌هایی نیازمند درمان باشند آنها را هم برای درمان به این مراکز انتقال می‌دهیم. براتی سده بیشترین آمار کودکان مراجعه‌کننده برای درمان اعتیاد را مربوط به سیستان و بلوچستان با 166 کودک اعلام کرد و گفت: 58 نفر از این کودکان به خانواده‌هایشان تحویل شده‌اند و 82 نفر نیز در مراکز شبه خانواده به سر می‌برند. از میان 26 کودک باقی مانده نیز 11 دختر و 15 پسر در این مراکز مراحل سم زدایی را طی می‌کنند. او با اشاره به ضوابط پذیرش کودکان در معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی ادامه داد: این ضوابط گاهی مساله ساز بوده‌اند که اقدامات لازم برای حل این مشکل نیز در حال انجام شدن است، در حال حاضر در خراسان شمالی 2 دختر و 10 پسر در مراکز هستند. همچنین 8 نفر در البرز و 2 نفر در خراسان شمالی به خانواده‌هایشان تحویل شده‌اند.