دیپلماسی ایران؛ حل مناقشات از طریق مذاکره
گروه ایران|
بعد از عملیاتی شدن تصمیم اروپاییان برای حمایت از برجام که برخلاف اتحاد استراتژیک آنان با امریکا اتخاذ میشد، توسعه مناسبات ارتباطی ایران با قاره سبز با سرعت و تنوع بیشتری در دستور کار نهادهای مسوول و تصمیمساز در ایران قرار گرفته و هر روز اخبار تازهیی از مراودات ارتباطی دو سویه روی ویترین رسانههای گروهی مینشیند.
مناسباتی که در برخی موارد نهادهای اجرایی، اقتصادی و دولتی دو طرف را دربر میگیرد و گاهی اوقات چهرههای دیپلماسی را شامل میشود و زمانی هم ساختارهای پارلمانی و تقنینی ایران و اروپا را دربر میگیرد. در آخرین دست از این برنامهریزیهای ارتباطی، یانوش لواندفسکی نماینده و رییس هیات روابط با ایران در پارلمان اتحادیه اروپا در تهران با علی لاریجانی رییس مجلس دهم دیدار کرد تا در کنار حوزههای اقتصادی و دیپلماسی از ظرفیتهای پارلمانی و تقنینی هم در مسیر توسعه روابط ایران با کشورهای اروپایی استفاده شود.
دیداری که در جریان آن ضمن تاکید بر پایبندی دو طرف به مفاد کلی برجام تلاش شد تا راهکارهای موثر برای بیاثر کردن تلاش مخالفان برجام تدارک دیده شود. رییس مجلس دهم در جریان این دیدار با اشاره به تلاش امریکا برای گسترش ایرانهراسی گفت: رییسجمهور امریکا هر روز سخن جدیدی علیه ایران نقل میکند تا با ایجاد هراس در دل کشورها بتواند آنها را قانع کند تا با ایران مراوده نداشته باشند و از سوی دیگر به کشورهای حامی تروریسم، جایزه میدهد.
یانوش لواندفسکی نماینده و رییس هیات روابط با ایران در پارلمان اتحادیه اروپا هم در پاسخ به صحبتهای لاریجانی از عزم اروپا برای حمایت و حفاظت از برجام خبر داد و خطاب به رییس مجلس دهم عنوان کرد که اروپا بدون توجه به حاشیهسازیهای ترامپ خود را نسبت به برجام متعهد میداند.
به گزارش خانه ملت، لاریجانی در دیدار با هیات اروپایی به ریاست یانوش لواندفسکی نماینده و رییس هیات روابط با ایران در پارلمان اتحادیه اروپا اظهار کرد: ایران خود را متعهد به برجام میداند و نباید گذاشت که اتهامات بیپایه و اساسی که از سوی امریکا و برخی متحدانش در منطقه بیان میشود، مانع روند اجرای مفاد این توافقنامه شود.
وی با بیان اینکه ایجاد ثبات و امنیت در منطقه و جهان از اهمیت زیادی برخوردار است، تصریح کرد: ما در مبارزه با تروریسم تمام تلاش خود را کردهایم ولی برای نابودی آنها نیاز به عزم بینالمللی است، اما متاسفانه برخی کشورها از آنها حمایت کرده و سلاح دراختیار آنها قرار میدهند و در عین حال بیانیه هم صادر میکنند که با تروریسم مخالف هستند. لاریجانی افزود: آنهایی که طالبان را به وجود آوردند، داعش را هم متولد کردند. رییس مجلس درخصوص مراودات تجاری با اتحادیه اروپا، اظهار کرد: شما از این فضای موجود بهخوبی میتوانید بهره برده و با رفع موانع موجود، به گسترش روابط اقتصادی کمک کنید. وی گفت: ما در مجلس قانون برنامه ششم را به تصویب رساندیم و در این برنامه اولویتهایی را در زمینههای سرمایهگذاری در بخش نفت، گاز و پتروشیمی، بهرهبرداری از انرژیهای پاک، راهآهن، بهرهبرداری از معادن و محیطزیست درنظر گرفتیم که اتحادیه اروپا در این زمینهها میتواند سرمایهگذاری کند. لاریجانی در پایان دیپلماسی ایران را حل مناقشات از طریق گفتوگو و مذاکره دانست.
علاقهمندی اروپا با توسعه تجارت با ایران
یانوش لواندفسکی نماینده و رییس هیات روابط با ایران در پارلمان اتحادیه اروپا ضمن ابراز تاسف از وقوع زلزله اخیر در ایران و با تشکر از امداد و نجات سریع به زلزلهزدگان، اظهار کرد: ما حامل پیامهای خوب از طرف اتحادیه اروپا هستیم و صرفنظر از اینکه ترامپ هر تصمیمی بگیرد، اتحادیه اروپا خودش را ملزم به اجرای مفاد برجام میداند و در کنار ایران میماند. وی افزود: پارلمان اتحادیه اروپا از ۲۸ کشور تشکیل شده که بهزودی با خروج انگلیس شامل ۲۷ کشور خواهد شد و این کشورها خواستار حمایت از جمهوری اسلامی در توافق هستهیی هستند. یانوش لواندفسکی خاطرنشان کرد: ایجاد ثبات در منطقه برای ما حایز اهمیت است و ایران در این میان نقش بسزایی دارد، چراکه ایران در مبارزه با داعش بسیار تلاش ارزندهیی داشت که بر کسی پوشیده نیست. وی تصریح کرد: اما پیروزی بر داعش، پایان این ماجرا نیست ولی یک پیروزی در این مرحله است و ضرورت دارد که مبارزه با تروریسم تا نابودی کامل آن ادامه پیدا کند و کشورهای اروپایی و بروکسل بهعنوان پایتحت این اتحادیه، به خوبی خطر حضور تروریستها را درک کردهاند. رییس هیات روابط با ایران در پارلمان اتحادیه اروپا در ادامه افزود: اتحادیه اروپا بسیار علاقهمند به گسترش روابط تجاری با ایران است و امیدواریم که زمینههای گسترش همکاریها بهزودی فراهم شود و ما تلاش خواهیم کرد که موانع بانکی هر چه سریعتر برطرف شود. یانوش لواندفسکی در پایان ابراز امیدواری کرد که مراودات میان ایران و اتحادیه اروپا بیش از پیش گسترش یابد.