تغییر کاربری یک میلیون هکتار زمین زراعی
مدیرکل دفتر ترویج، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان امور اراضی گفت: طی سالهای اخیر بیش از یک میلیون هکتار از زمینهای زراعی و باغی در کشور با ساخت و سازهای مختلف تغییر کاربری داده شده است.
به گزارش ایرنا، سیدعلی محققی در نشست تخصصی حفاظت از خاک و اراضی کشاورزی که در حاشیه جشنواره یلدای ماندگار در مجموعه فرهنگی تاریخی کارخانه کبریت زنجان برگزار شد، افزود: عمده ساخت وسازها و تغییر کاربریهای مجاز و غیرمجاز در کشور در خاکهای درجه یک اتفاق میافتد. وی تاکید کرد: قانون به تنهایی قادر به حفاظت از زمینهای کشاورزی نیست و تنها راه حفاظت از زمین، توانمندسازی و آگاهسازی آحاد مردم است. مدیرکل دفتر ترویج، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان امور اراضی گفت: زمینهای زراعی و باغی یک عرصه تولیدی، اقتصادی و زیست محیطی محسوب میشود.
محققی خاطرنشان کرد: حفاظت از خاک در کنار حفاظت از آب باید بطور جدی مورد توجه قرار گیرد چراکه حفاظت از خاک یکی از راههای حفاظت از آب است. وی به اقدامات قانونی برای حفاظت از اراضی کشاورزی اشاره کرد و افزود: در این راستا در کنار مجموعه فعالیتهای قانونی، فعالیتهای گسترده آموزشی و ترویجی برای فرهنگسازی و توانمندسازی آحاد جامعه در کشور در دست اجراست. مدیرکل دفتر ترویج، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان امور اراضی گفت: بخش عمده فعالیتهای مربوط به حفاظت از زمینهای کشاورزی اقدامات پیشگیرانه است و به همین منظور با هدف ترویج حفظ و ساماندهی این زمینها و آموزش روستاییان و بهرهبرداران در قالب ساختار سازمانی در وزارت جهاد کشاورزی، تفاهم نامهیی با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی منعقد شده که معادل آن در استانها در مدیریتهای امور اراضی و مدیریتهای ترویج در دست اجراست.
محققی ادامه داد: بهرهگیری از ظرفیت و توان سازمانهای مردمنهاد و تشکلهای مردمی در حوزه حفاظت از زمینهای کشاورزی رویکرد بسیار مهمی است که طی سالهای اخیر در پیش گرفته شده و در این راستا با انجمنهای بیشتر استانها تعاملهای ارزشمندی داشتهایم.
وی یادآور شد: تشکلها و سازمانهای مردم نهاد میتوانند به عنوان بازوی توانمند سازمان امور اراضی در راستای فرهنگسازی حفاظت از زمینهای کشاورزی، جلوگیری از تغییر کاربری و تخریب باغها عمل کنند.