کشاورزی

۱۳۹۶/۱۰/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۷۴۶

تراکم مرغداری‌ها علت شیوع آنفلوآنزا

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: تراکم و فشردگی مرغداری‌ها عاملی برای انتقال ویروس آنفلوآنزای پرندگان است، با استراتژی که در نظر گرفته‌ایم تا سه سال آینده دیگر خبری از شیوع آنفلوآنزای پرندگان نخواهد بود.  صفرعلی ماکنعلی در گفت‌وگو با فارس، در مورد تشریح آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزا پرندگان در کشور خاطرنشان کرد: یکی از عمده‌ترین دلایل شیوع آنفلوآنزا در مرغداری‌های تخم‌گذار تردد وسایل حمل و نقل برای حمل کود، واکسن، سم و حتی جابه‌جایی خود تخم‌مرغ است که باعث می‌شود، ویروس به راحتی جابه‌جا و انتقال یابد.  وی تراکم مرغداری‌ها در کنار یکدیگر را یکی دیگر از عوامل شیوع بیشتر آنفلوآنزای پرندگان دانست و افزود: در 9 استان کشور بیشترین تمرکز مرغداری‌ها وجود دارد و در همین استان‌ها شاهد جابه‌جایی ویروس به دلیل فاصله اندک مرغداری‌ها به یکدیگر هستیم.  به گفته معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی وجود مرغداری‌های غیرمجاز که مسائل زیست‌محیطی و استاندارد رعایت فاصله را در نظر نمی‌گیرند، نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که باید حل شود، چرا که برخی مرغداری‌ها هواکش خروجی‌شان با هواکش خروجی مرغداری بعدی به هم چسبیده است که خود در انتقال ویروس تاثیر بسزایی دارد.  وی به برنامه‌ریزی سازمان دامپزشکی برای تغییر استراتژی تولید در بخش مرغ تخم‌گذار اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی‌های زیادی کرده‌ایم و استراتژی کنترل بیماری‌مان به سمتی حرکت خواهد کرد که تا سه سال آینده هیچ گونه بیماری آنفلوآنزای پرندگان را در مرغداری‌ها نخواهیم داشت و برای تنظیم بازار نیز مشکلی به وجود نخواهد آمد.  خبرنگار فارس پرسید که طبق اعلام مسوولان در سال گذشته 25 درصد مرغداری‌های تخم‌گذار معدوم شده‌اند که خسارت سنگینی بر پیکره تولید تخم‌مرغ و مرغداری‌ها وارد آورد و چرا امسال این سناریو دوباره تکرار شده است که وی ترجیح داد از توضیح مستقیم در این زمینه خودداری کند و گفت: طبق اعلام شخص آقای وزیر در سال گذشته 25 درصد از مرغ‌های تخم‌گذار ما معدوم شدند، اما نباید فراموش کرد که کنترل بیماری یکسری ارکان خاص خود را دارد و امسال هم اگر تولیدکنندگان می‌گویند که 25 درصد از مرغ‌های تخم‌گذار معدوم شده‌اند، حتما بی‌‌حساب و کتاب نیست و ما تمامی اطلاعات لازم برای ذی‌نفعان را در اختیارشان قرار می‌دهیم.  طی یک ماه گذشته به دلیل شیوع آنفلوآنزای حاد پرندگان در مرغداری‌ها قیمت این محصول از شانه‌یی 11 هزار تومان به 17 هزار تومان افزایش یافته تا جایی که ستاد تنظیم بازار دستور واردات 20 هزار تن تخم‌مرغ را صادر کرد و اکنون ترکیه یکی از بازارهای وارداتی تخم‌مرغ به کشورمان است، اما این هراس وجود دارد که با شیوع گسترده آنفلوآنزای حاد پرندگان مرغداری‌های درگیر زمین‌گیر شده و دیگر توان تولید را نداشته باشند و بخشی از اشتغال و تولید کشور به همین دلیل از بین برود.

سازمان دامپزشکی طی این مدت سکوت اختیار کرده و از ارائه هرگونه مطلب در این زمینه خودداری نموده است، اما امروز بالاخره معاون بهداشتی این سازمان مصاحبه کرد و تا حدی اطلاعاتی را ارائه کرد.

ایجاد مراکز عرضه مستقیم آبزیان

معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان شیلات گفت: سیاست وزارت جهاد با وجود مشکلات موجود، حرکت به سمت ایجاد مراکز زنجیره‌یی است که تولیدکنندگان بطور مستقیم در آن دخیل هستند.

به گزارش ایرنا، حسن صالحی در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان که در محل پرورش و تکثیر ماهی البرز کاسپین برگزار شد، خاطرنشان کرد: برای تسهیل و رفع موانع تولید این واحد اقدامات موثری صورت گرفته است.  وی ادامه داد: البرز با توجه به اینکه بستر توریستی دارد، موضوع عرضه و تولید آبزیان در رستوران‌ها را نیز در دستور کار دارد و در کنار این باید موضوع سعی در تامین آبزیان سایر استان‌ها را نیز داشته باشد.  صالحی گفت: ضرورت دارد که کمک شود تا در بخش صنعت جهت رونق و ارتقا وضعیت شیلات و تولید آبزیان اقدام و حمایت شود‌.  رییس سازمان شیلات افزود: تهیه، تولید و توزیع آبزیان در البرز با توجه به اینکه بستر لازم فراهم است، منجر به ایجاد اشتغال پایدار می‌شود که این امر در برنامه‌های کلان وزارت جهادکشاورزی به صورت ویژه دنبال می‌شود.

استاندارد خوراک دام بازنگری می‌شود

مسوول بخش کشاورزی یک برند سویسی تولید داخل و عضو کمیته استاندارد خوراک دام ایران از بازنگری کامل استاندارد خوراک دام تا پایان امسال خبر داد.  به گزارش ایسنا، فیصل هارون - مدیر کارخانه یک برند سوییسی در ایران- که در زمینه تولید غذا به خصوص غذای کودک فعالیت می‌کند، در جریان بازدید خبرنگاران از این واحد صنایع غذایی در استان قزوین با بیان اینکه تحقیقاتی در حوزه بهینه‌سازی و مزارع شیری و افزایش کیفیت شیر مورد استفاده در صنایع غذایی انجام شده است، گفت: از چندی پیش با همراهی دانشگاه برن سوییس پروژه RISE برای بهبود کیفیت شیر و مزارع شیری در ایران آغاز شد که تاکنون نتایج مثبتی به جا گذاشت که از جمله آن افزایش محصول باغداری‌ها و کاهش میکروب‌های موجود در شیر بوده است.  وی افزود: پیش از این برخی میکروب‌ها در شیر تولید شده در گاوداری‌های ایران وجود داشت که باعث شده بود برای تولید محصولات کودک این شرکت از جمله غذای کمکی کودک مجبور شویم پایه شیری محصولات خود را به صورت پول از خارج از ایران وارد کنیم، اما حالا با اجرای برنامه پایش و تحقیقات روی مزارع شیری و ارائه برنامه خوراک دام برای ارتقای استاندارد آن به گاوداری‌های انتخاب شده اکنون کیفیت شیر تولیدی ۳۸ هزار راس گاو در استان قزوین به سطح استانداردهای اروپایی رسیده و ما اکنون مواد اولیه محصولات خود را در حوزه غذای کودک در قالب شیر تازه از واحدهای محلی تهیه می‌کنیم.  این مدیر کارخانه با تاکید بر اینکه در حوزه تولید و تحقیقات تمام تلاش ما افزایش کیفیت محصول و انتقال دانش و تکنولوژی به واحدهای داخلی است، اظهار کرد: اکنون گاوداری که آن را برای پیاده‌سازی برنامه خوراک دام انتخاب کردیم، روزانه ۶۰۰ تن شیر تولید می‌کند که ۷۵ تن آن را ما خریداری می‌کنیم و این یعنی حدود ۵۰۰ تن از این مقدار به دست مردم می‌رسد.  هارون در ادامه با بیان اینکه در ابتدا به نظر می‌رسید که افزایش کیفیت شیر هزینه‌ها را بالا ببرد، گفت: با توجه به قیمت شیر خشک وارداتی استفاده از آن به جای شیر تازه کاملا به صرفه بود.