شرکتهای انرژی حاشیه خلیج فارس مقروضتر شدند
تسنیم| شرکتهای انرژی حاشیه خلیج فارس طی ۳سال گذشته حدود ۷۱میلیارد دلار استقراض کردهاند که این رقم بیش از دو برابر رقم استقراض شده در دوره 3ساله قبلی بوده است.
به گزارش بلومبرگ درحالی که شرکتهای انرژی منطقه حاشیه خلیج فارس از فرصت کاهش هزینه استقراض برای تامین مالی طرحهای توسعهیی خود استفاده کردهاند، میزان استقراض این شرکتها در سال 2017 به رقمی بیسابقه رسیده است.
تولیدکنندگان نفت و گاز، شرکتهای اپراتور خطوط لوله انتقال انرژی و پالایشگاه کشورهای کویت، امارات، عربستان سعودی، عمان، بحران و قطر در سال 2017 از طریق انتشار اوراق قرضه و گرفتن وامهای سندیکایی 28.7میلیارد دلار استقراض کردند. این شرکتها طی 3سال گذشته حدود 71.4میلیارد دلار استقراض کردهاند که این رقم بیش از دو برابر رقم استقراض شده در دوره 3ساله قبلی بوده است.
متوسط سالانه شاخص بهره بدهی میدل ایست کامپوزیت بانک جی پی مورگان- که شاخصی در زمینه نرخ بهره استقراض در منطقه حاشیه خلیج فارس محسوب میشود- در سال 2017 با 12واحد کاهش به 4.58درصد رسید که پایینترین رقم طی 2سال گذشته است. برآوردهای اوپک حکایت از آن دارد که تقاضای جهانی برای انرژی تا سال 2040میلادی نسبت به سال 2015، 35درصد رشد خواهد داشت. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک هم گفته برای پاسخگویی به رشد تقاضا و جبران کاهش تولید میادین قدیمی در مقطع زمانی فعلی باید در صنعت نفت سرمایهگذاری صورت گیرد.
به دنبال افت قیمت انرژی، شرکتهای دولتی فعال در کشورهای خاورمیانه از سال 2014 به این طرف برای پیشبرد برنامههای توسعهیی خود به بازار بدهی اتکا کردهاند. طی این بازه زمانی، قیمت نفت خام تا 60 درصد کاهش داشته است.
رابین میلز، تحلیلگر موسسه مشورتی قمر انرژی در این باره گفت:«من فکر میکنم ما در سال 2018 شاهد استقراضهای بیشتری از سوی شرکتهای انرژی دولتی خواهیم بود».
به گفته مقامات دولتی، تولیدکنندگان نفت و گاز در کشورهای عربستان، کویت و امارات قصد دارند طی 5 تا 10سال آینده بیش از 600 میلیارد دلار در پروژههای انرژی سرمایهگذاری کنند. براساس آمارهای آژانس بینالمللی انرژی، سرمایهگذاری جهانی در صنعت انرژی در سال 2016، 1.7تریلیون دلار بوده است.