اعتبارسنجی جایگزین وثیقه‌گذاری در بانک‌های کشور

۱۳۹۶/۱۰/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۴۳۵۲
اعتبارسنجی جایگزین وثیقه‌گذاری در بانک‌های کشور

علی اشرف ‌‌افخمی رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت: لازم است به جای روش وثیقه‌گذاری در بانک‌ها برای اعطای تسهیلات از روش اعتبارسنجی و رتبه‌بندی استفاده شود.  به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بانک صنعت و معدن، وی در جمع صنعتگران و کارآفرینان استان اصفهان با بیان این مطلب افزود: موضوع وثیقه در کشور به یک تجارت تبدیل شده است در حالی که در هیچ یک از کشورهای دنیا چنین سیستمی وجود ندارد.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با تاکید بر اینکه لازم است، نظام بانکی ما برای اعطای تسهیلات به اعتبارسنجی و رتبه‌بندی واحدهای صنعتی و تولیدی توجه کند، اظهارکرد: این کار، بسیاری از مشکلات موجود را حل خواهد کرد.

رییس هیات‌مدیره بانک صنعت و معدن گفت: بانک‌ها در هنگام پرداخت تسهیلات باید به اعتبار و طرح‌های واحدهای صنعتی متقاضی توجه لازم را داشته باشند. افخمی همچنین با بیان اینکه لازم است نرخ سود تسهیلات برای صنعتگران و کارآفرینان کاهش یابد، افزود: در سال‌های گذشته نرخ سود تسهیلات تا حدود 30 درصد نیز بود اما با اقدامات صورت گرفته توسط دولت یازدهم و دوازدهم این نرخ به 18 درصد کاهش یافت، هرچند هنوز این نرخ سود با نرخ سودهای تسهیلات بانکی 4 و 6 درصدی کشورهای دیگر که به واحدهای صنعتی می‌پردازند، قابل رقابت نیست.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن یکی از مشکلات موجود در پیشبرد برنامه‌های توسعه‌یی را نگاه‌های کوتاه‌مدت خواند و بیان داشت: ما باید طرح‌های بلندمدت تا 50سال آینده داشته باشیم و به‌طور خاص بر آن طرح‌ها تمرکز کنیم.

افخمی با اشاره به اقدامات بانک صنعت و معدن برای تعاملات بین‌المللی تصریح کرد: این بانک قبل از برجام نیز اقداماتی را انجام داده اما با اجرایی شدن سند برجام و در طول 2سال گذشته، توفیق‌های خوبی در زمینه تعاملات بین‌المللی به دست آورده است. رییس هیات‌مدیره بانک صنعت و معدن، اخذ 400 میلیون دلار خط اعتباری، انعقاد قرارداد فاینانس قطار سریع‌السیر تهران - مشهد با سرمایه‌گذاری 7.1 میلیارد دلار، اخذ دومین خط اعتباری به صورت قرارداد وام با یکی از بانک‌های خارجی به ارزش 5.1 میلیارد دلار در تابستان سال جاری و عاملیت تامین مالی برای ورود 11فروند هواپیمای ایرباس و‌ ای‌تی‌آر به کشور را از جمله این اقدامات بیان کرد.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با بیان اینکه این بانک در سه سال گذشته در نیروگاه‌های کشور برای تولید 6هزار مگاوات برق سرمایه‌گذاری کرده است، افزود: تاکنون افزون بر 3هزار مگاوات آن به شبکه برق کشور متصل شده است.  افخمی همچنین به گشایش اعتبار برای پروژه قطار سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان به ارزش 8.1میلیارد دلار با عاملیت این بانک اشاره کرد و گفت: این طرح حدود 40 درصد پیشرفت دارد و امید است تا 2 سال آینده به بهره‌برداری برسد. تعدادی از صنعتگران و کارآفرینان در این جلسه خواهان افزایش سقف تسهیلات پرداختی بانک صنعت و معدن به واحدهای صنعتی استان اصفهان، نوسازی تجهیزات و دستگاه‌های واحدهای صنعتی این استان و توجه بیشتر به صنعت گردشگری شدند.