اقدامات جدید برای رونق معادن
معدن|
رییس خانه معدن ایران با اشاره به برنامه ایجاد رونق در معادن گفت: با توجه به همکاری دولت و مجلس در تصویب و تخصیص 10درصد از 1.5میلیارد دلار سرمایه برای حمایت از اشتغال در مناطق محروم و انجام تفاهم ایمیدرو و معاونت معدنی با خانه معدن ایران جهت ایجاد فضای مناسبی برای احیا و توسعه معادن کوچک ازجمله تصمیمات مطلوب این بخش بوده است.
به گزارش شاتا، محمدرضا بهرامن با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون همواره شاهد راهاندازی واحدهای معدنی نو در کشور بودهایم، افزود: قطعا این وقایع مطلوب و شایسته در بخش معدن بدون نگاه مدیریتی متولیان این بخش مهم اقتصاد کشور محقق نمیشد هر چند فعالان این بخش با چالشهایی از قبیل کاهش قیمت فلزات، نفت و اثرات رکود در بنگاههای معدنی مواجه بودند اما مدیریت ایمیدرو توانست با سکانداری و هدایتگری قابل قبول و سیاستگذاریهای مطلوب مدیریتی از دولت یازدهم تاکنون نمره خوبی را در کارنامه مسوولیت خود ثبت کند. رییس خانه معدن ایران گفت: باید ارتباطات بینالمللی واحدهای بزرگ معدنی تقویت شود یعنی با حضور مشتریان بینالمللی این واحدها خود را با ویژگیهای روز دنیا و همتایان خارجی خود ارزیابی کنند.
او با اعلام اینکه ارزش صادرات مواد معدنی در 9ماه منتهی به آذر سال 96 حدود 6 میلیارد و 855 میلیون و 570 هزار دلار رسیده، تصریح کرد: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 3درصد افزایش یافته و از هدف پیشبینی شده در برنامه ششم نیز فراتر رفته است.
بهرامن با تاکید بر نقش شرکتهای تخصصی و کنسرسیومهای فروش با داشتن کارشناسان و متخصصان خبره گفت: بازار پر رقابت فعلی صادرات مواد معدنی در دنیا نیاز به یک مهندسی دقیق همراه با تحلیل جهت پیشبینی روند آینده نزدیک، میانمدت و بلندمدت قیمت محصولات معدنی به ویژه فلزی دارد.
رییس خانه معدن ایران با اشاره به استفاده ایمیدرو از 1.8میلیارد یورو فاینانس در حوزه فولاد تاکنون افزود: در حوزه آلومینیوم جنوب نیز یک میلیارد از طرح فاینانس چین استفاده شده است. از سوی دیگر یک میلیارد دلار سرمایهگذاری برای معدن روی مهدی آباد نیز که کنسرسیوم آن تشکیل شده، نیاز است که با قول مساعد رییس هیات عامل ایمیدرو در دو هفته آینده قرارداد آن امضا میشود.
بهرامن با بیان اینکه در مورد فاینانسهای زیر ۱۰۰میلیون یورو یا دلار نیز اقدامات خوبی در ماههای گذشته انجام شده است، گفت: برخی پروژهها مثل الکترود گرافیتی توسط ایمیدرو با طرفهای اروپایی و چینی نیز پیش برده شده است. او با اشاره به اینکه احیای بخش معادن کشور نیازمند سازماندهی مستحکم، خوب، منحصر، روان و حمایت مالی متولیان این بخش است، اضافه کرد: تولید، زمینهها و مجموعه زیرساختهایی میخواهد که متولیان بخش معدن کشور باید به همه آن زیرساختها توامان توجه کنند و ارتباطات بینالمللی واحدهای بزرگ معدنی تقویت شود.