اخبار

۱۳۹۶/۱۲/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۸۲۴۶

بدهی ۳ هزار میلیارد تومانی دولت به بخش تجهیزات پزشکی

مریم قاسمی، دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی با اشاره به تعداد فعالان در حوزه تجهیزات پزشکی اظهار کرد: انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی با ۲۰سال سابقه ۲۰۰عضو فعال دارد که پس از دریافت تاییدیه‌های لازم عضو‌پذیری می‌کند و هر عضو به کارگروه تخصصی مربوطه در انجمن هدایت می‌شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی با اشاره به عدم پرداخت مطالبات تولیدکنندگان در این حوزه، بیان کرد: با توجه به نامگذاری امسال به عنوان سال تولید و اشتغال، تولید و صادرات تجهیزات پزشکی حال مناسبی ندارد و این موضوع مربوط به عدم پرداخت مطالبات تولیدکنندگان از سوی دولت در 2سال گذشته است که میزان این مطالبات به ۳هزارمیلیارد تومان رسیده است.

وی ادامه داد: عدم پرداخت به موقع مطالبات بسیاری از کارخانه‌های تولید تجهیزات را به تعطیلی کشانده و بسیاری را نیز مجبور کرده با ۳۰درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت کنند.

قاسمی با اشاره به پیشنهاد دولت برای پرداخت مطالبات از طریق اوراق قرضه تصریح کرد: برای پرداخت مطالبات این بخش از سوی دولت، اوراق قرضه با بازپرداخت 2ساله پیشنهاد شده است درحالی که تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه و پرداخت هزینه‌های جاری مجبور به تنزیل و فروش این اوراق قبل از سر رسید آن در بازار می‌شوند.

به گفته وی؛ در پرداخت مطالبات به دلیل عدم وحدت رویه سلیقه‌یی برخورد می‌شود و در دانشگاه‌های طرف قرارداد شکل پرداخت اوراق قرضه و مطالبات به صورت نقدی متفاوت است.

دبیر انجمن تولید‌کنندگان با بیان اینکه در صورت ارائه اوراق قرضه به تولیدکنندگان دولت باید دستگاه‌های اجرایی را مکلف به قبول این اسناد کند، گفت: متاسفانه در بخشنامه‌های ابلاغ شده به دستگاه‌های اجرایی تکلیفی برای پذیرش این اوراق وجود ندارد و بانک‌ها، اداره بیمه، سازمان ارزش افزوده از قبول این اوراق سر باز می‌زنند. قاسمی ادامه داد: در چند وقت اخیر مبالغی اندک برای پرداخت این بدهی از سوی دولت تزریق شده اما به دلیل عدم شفافیت و تفکیک نکردن حوزه‌های پرداختی تجهیزات پزشکی این پرداخت‌ها به درستی انجام نمی‌شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی با اشاره به نبود آمار دقیق از نیاز کشور به تجهیزات پزشکی اذعان کرد: عدم اعلام آمار نیاز کشور به تجهیزات پزشکی از سوی وزارت بهداشت به تولیدکنندگان این حوزه، مشکلات فراوانی را به وجود آورده و تولیدکنندگان را از برنامه‌ریزی بهینه برای تولید، سرمایه‌گذاری و گسترش فعالیت بازمی‌دارد.

وی با اشاره به نارضایتی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی از نحوه قیمت‌گذاری از سوی وزارت بهداشت افزود: طبق مصوبه هیات وزیران، وزارت بهداشت به کشف قیمت پرداخته است و این کشف قیمت زمانی می‌تواند موثر واقع شود که فرمولی برای درنظر گرفتن تغییرات مولفه‌های موثر بر قبمت وجود داشته باشد در روش فعلی که اصلاح قیمت‌ها، تناسبی با نوسانات نرخ ارز، تورم و سایر مولفه‌ها ندارد، صاحبان کالای قیمت‌گذاری شده متحمل زیان فراوان شده‌اند و در صورت عدم اصلاح قیمت‌ها به شیوه‌یی متناسب با شرایط جاری در کشور خواهان حذف قیمت‌گذاری هستند که این مطلب خود جای بحث فراوان دارد.

وی افزود: روال پیچیده و طولانی در ترخیص برخی از تجهیزات پزشکی باعث افزایش زمان ترخیص در گمرک می‌شود و میزان قاچاق را نیز افزایش می‌دهد.

قاسمی در پایان با ابراز نگرانی از آینده این صنعت گفت: در بودجه سال ۹۷ اشاره‌یی به میزان خرید تجهیزات و شیوه پرداخت آن نشده است و در صورت ادامه وضع موجود با نابودی زیرساخت‌های تولید در آینده نزدیک برای تامین تجهیزات پزشکی در کشور با مشکل مواجه خواهیم شد.

رونق حمل و نقل از مرز نخجوان

سیدجلال ابراهیمی گفت: مرز نخجوان رونق گرفته و حمل و نقل کامیونی در این مرز از جلفا در مسیر ترکمنستان ادامه دارد.

 وی با ذکر اینکه هنوز دلیل انتخاب مرز نخجوان از سوی تعداد زیادی از رانندگان مبهم است، گفت: خبرها حاکی از این است که این استقبال به دلیل تسهیلات ارائه شده از سوی جمهوری خود مختار نخجوان است.

 سیدجلال ابراهیمی به نقل از یک حق‌العمل‌کار با سابقه در مرز بازرگان گفت: در آذر ماه فقط 240دلار درآمد داشته درحالی که هزینه‌ها اداری او 75میلیون ریال است هم‌اکنون 50 شرکت حق‌العمل‌کاری در مرز بازرگان مشغول کارند که بیش از 700شرکت بازرگانی داخلی وخارجی را سرویس می‌دهند.

 ابراهیمی گفت: مسوول یک شرکت حمل و نقل در ایلدر، شهر مرزی ایران و ترکیه می‌گوید، مرز نخجوان در بازرسی‌ها سختگیری نمی‌کنند و مسیر نخجوان را به نفع رانندگان تسهیل کرده است.

 به گزارش اگزیم نیوز، وزیر اقتصاد جمهوری نخجوان «فامیل سیداف» روز گذشته 12 اسفند ماه در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی از بهبود روابط تجاری و اقتصادی بین جمهوری نخجوان و جمهوری اسلامی ایران به ویژه ارومیه خبر داد.

سیداف در این دیدار گفت: از سالیان گذشته مراودات اقتصادی بین ایران و نخجوان ایجاد شده تا جایی که موسسات و تولیدات مشترکی بین ارومیه و جمهوری نخجوان ایجاد شده است.

وزیر اقتصاد جمهوری نخجوان با اشاره به اینکه این کشور یک منطقه ویژه اقتصادی به شمار می‌رود، گفت: در نخجوان ۱۰۰صنایع بزرگ درحال فعالیت بوده و تجار و تولیدکنندگان این کشور نیز بیشتر با استان‌های آذربایجان‌ غربی و شرقی ارتباط دارند.

وی در ادامه بیان کرد: پس از سفر مقامات نخجوان به تهران مباحث بسیاری ازجمله ۲۴ساعته شدن گمرک پلدشت که ازجمله اساسی‌ترین مذاکرات بود، انجام شده و علاوه بر آن در زمینه لزوم توسعه اقتصادی و ترانزیت کالا بین دو کشور بحث و بررسی شد.

سیداف افزود: باید بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان دو کشور، کمیسیون مشترک برای توسعه و گسترش روابط تشکیل شود.