اخبار
مذاکره بانک مرکزی برای ماندهگیری موبایلی
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: با وزارت ارتباطات مذاکره شده تا احراز هویت فرد برای ماندهگیری در اپلیکیشنهای پرداخت موبایلی با شماره سیمکارت انجام شود. ناصر حکیمی در گفتوگو با ایبنا درباره حذف و توقف قابلیت ماندهگیری در اپلیکیشنهای پرداخت موبایلی گفت: قابلیت ماندهگیری در اپلیکیشنهای پرداخت موبایلی به عنوان یک ابزار پرطرفدار نیاز به KYC (احراز هویت مشتری) دقیقتری دارد. حکیمی ادامه داد: برخی بانکها درخواست کردند تا هر فرد صرفا از حسابهایی که فرد مالک آن است عملیات ماندهگیری را انجام دهد و فرد قابلیت دسترسی به ماندهگیری حساب سایر افراد را برای رعایت حریم خصوصی و دسترسی به مانده حساب نداشته باشد؛ بر همین اساس قرار شده تا مدل احراز هویت برای ماندهگیری اپلیکیشنهای پرداخت در شبکه شتاب در نظر گرفته شود که هماکنون در حال انجام است. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود: از سوی بانک مرکزی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اصلاح نظام احراز هویت برای ماندهگیری مذاکراتی شده تا سرویس ماندهگیری با توجه به احراز هویت فرد بر اساس شماره تلفن سیمکارت انجام شود تا دغدغه بانکها نیز برطرف شود. وی تاکید کرد: قابلیت ماندهگیری در اپلیکیشنهای پرداخت موبایلی تا یک الی دو هفته آینده دوباره بر اساس مدل جدید احراز هویت فعال میشود.
هزینه ارزیابی خسارت بیمه شخص ثالث 100هزار تومان
رییس کل بیمه مرکزی تعرفه هزینه ارزیابی خسارت موضوع تبصره ماده ۳۹ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث را به ازای هر فقره ارزیابی یک میلیون ریال تعیین کرد. عبدالناصر همتی، مصوبه شورای عالی بیمه درباره تعیین تعرفه هزینه ارزیابی خسارت موضوع تبصره ماده ۳۹ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث را ابلاغ کرد. در متن ابلاغیه وی به مدیران عامل شرکتهای بیمه آمده است: تعرفه هزینه ارزیابی خسارت موضوع تبصره ماده (۳۹) قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث بر اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب سال ۱۳۹۵ بهازای فقره ارزیابی برای سال ۱۳۹۷ بهمیزان یکمیلیون ریال تعیین میشود. این موضوع در جلسه شورای عالی بیمه در تاریخ دوم اردیبهشت ماه مصوب شده است.
چکهای غیرصیادی از شهریور پذیرش نمیشود
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی گفت: با اجرایی شدن کامل سامانه صیاد چکهای با طرح قدیم با اجرایی شدن کامل سامانه صیاد از شهریور ماه امسال در سامانه چکاوک پذیرش نخواهد شد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی پس از رونمایی از طرح ملی صیاد در ۲۸شهریور ماه سال ۱۳۹۶و راهاندازی موفق آن به همراه اصلاح رویه و روال صدور دسته چک و یکسانسازی مولفهها و خصیصههای محتوایی و امنیتی چک در شبکه بانکی عنوان شد به جهت گسترش هر چه بیشتر طرح از نیمه اردیبهشت ماه سال جاری از پذیرش چکهای با طرح قدیم در سامانه چکاوک خودداری میشود. ولی درحال حاضر خبرها حاکی از به تعویق افتادن تاریخ مقرر بوده و تاکنون خبر موثقی در این خصوص اعلام نشده است. مسعود رحیمی، مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی درخصوص برنامه بانک مرکزی در مورد عدم پذیرش چک قدیمی در چکاوک گفت: با توجه به ابعاد گسترده طرح صیاد و لزوم اعطای فرصتی به بانکها برای هماهنگی با سامانه جدید و انجام اقدامات لازم به صورت کامل همچنین حجم بالای چکهای قدیمی در دست مردم، تاریخ مورد نظر تمدید شده و برای آنکه حجم بالای چکهای قدیمی موجود در دست مردم و نپذیرفتن چکها در چکاوک منجر به ایجاد اختلال و تشویش در شعب و جامعه نشود با اعطای فرصتی برای تعیین تکلیف چکهای قدیمی به دنبال کاهش تبعات مردمی هستیم در ضمن پس از شهریور ماه چکهای مدتدار فقط در شعب بانک صادرکننده قابلیت تعیین تکلیف را دارا هستند. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عدم پذیرش چکهای غیرصیادی در چکاوک به ابتدای شهریور ماه سال جاری موکول شد، لازم است بانکها اطلاعرسانی لازم به مشتریان بانکی را برای مراجعه به شعب و تعویض دسته چکهای قدیمی انجام دهند همچنین از پذیرش چک جهت کارسازی آن در آینده در سامانه چکاوک خودداری کنند. وی افزود: با اجرایی شدن سامانه صیاد به شکل کامل با توجه به کارکرد و ثمرات ارزنده آن مثل امکان استعلام و اعتبارسنجی، افزایش امنیت و کاهش جعل و کنترل دقیق اهلیت متقاضی دستهچک پیش از صدور آن؛ میتوان شرایط را برای بازگشت اعتبار به چک فراهم آورد. وی اظهار کرد: برخی از بانکها که تعداد زیادی هم نیستند تاکنون شرایط لازم را به صورت کامل فراهم نکردهاند. مواردی که درحال حاضر در دست انجام بوده و برای رسیدن به اهداف پروژه مهم است شامل اتصال تمامی شعب بانکها به سامانه صیاد برای خدمترسانی صحیح به تمام نقاط کشور، برقراری تمهیدات لازم در ایستگاه کاری چکاوک بانکها برای درج دادههای لازم ازجمله شناسه استعلام صیادی در راستای اعمال ممانعت سیستمی به جهت عدم پذیرش چکهای با طرح قدیم در چکاوک، تجهیز کامل شعب بانکها به دستگاهها و تجهیزات لازم جهت درج و خوانش بارکد دو بعدی برای افزایش سرعت پذیرش چک و کاهش اشتباهات کاربری، راهاندازی کامل سامانه استعلام همگانی چک برای اطلاعرسانی به موقع و مناسب سوابق اعتباری صاحبان حساب به ذینفعان چک در جهت ایجاد شفافیت اطلاعاتی برای اخذ تصمیم مناسب و کاهش حجم چک برگشتی، ایجاد مکانیسم مناسب جهت پذیرش چکهای مدتدار از قبل واگذار شده در شعب برای جلوگیری از تحمیل زحمت مضاعف به اشخاص حقیقی و حقوقی به جهت بازپسگیری چکهاست.