انواع کلاهبرداری در بستر بازی‌های آنلاین

۱۳۹۷/۰۳/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۳۳۳۰
انواع کلاهبرداری در بستر بازی‌های آنلاین

ایسنا  

یکی از راه‌های استفاده از بازی‌های آنلاین چند نفره، پلتفرم استیم است، اما کلاهبرداران می‌توانند از روش‌های مختلفی استفاده کرده و با جعل هویت اکانت‌های معتبر استیم یا پیشنهادهای مالی وسوسه‌انگیز، به حساب استیم شما دسترسی پیدا کرده و حتی ایمیل‌تان را دراختیار بگیرند.

استیم (Steam) یک سکوی توزیع دیجیتال است که برای بازی ویدیویی چندنفره و مدیریت حقوق دیجیتال توسط شرکت والو توسعه یافته است. این پلتفرم برای توزیع بازی‌های رایانه‌یی و رسانه‌های مرتبط آنلاین استفاده می‌شود؛ به صورتی که داده‌های مرتبط با آنها توسط بازی‌سازان یا توسعه‌دهندگان مستقل کوچک‌تر به خانه‌های نرم‌افزار بزرگ‌تر به اشتراک گذاشته می‌شود. شرکت والو در اکتبر ۲۰۱۲ ویژگی جدیدی را فراهم کرد تا داده‌هایی از نوع غیر بازی‌های رایانه‌یی نیز در محیط انجمن استیم به اشتراک گذاشته شود که این خود شامل قابلیت‌های گسترده‌یی شامل فهرست دوستان، گروه‌ها، ذخیره‌سازی ابری داده‌ها، چت صوتی و تصویری بازی‌سازان برای بازی‌های آنلاین و... نیز می‌شود.

برای ورود به بازی‌های استیم باید در ابتدا نرم‌افزار استیم نصب شده و سپس اکانت استیم ساخته شود، با استفاده از این اکانت می‌توان بازی‌های مختلفی را که در شبکه وسیع استیم موجود هستند، استفاده کرد. در اکثر بازی‌های استیم از جمله بازی‌های معروف و فراگیرشده در ایران مانند کانتر استرایک (counter strike) و بازی استراتژیک دوتا (dota ۲) برای جذابیت و خاص بودن امکان خرید و فروش آیتم برای کاربران به وجود آمده است که قیمت برخی از این آیتم‌ها به میلیون‌ها تومان می‌رسد.

شرکت استیم برای سهولت خرید و فروش آیتم‌ها ارزی با نام استیم‌والت (Steam wallet) به وجود آورده است که می‌توان آن را به نوعی ارز دیجیتالی دانست. ارزش مالی بالای آیتم‌ها و وجود استیم والت دلیل خوبی برای حضور کلاهبرداران اینترنتی در این زمینه است. روش‌های کلاهبرداری که اکثرا در ایران صورت پذیرفته، توسط وب‌سایت پلیس فتا به شرح ذیل توضیح داده شده است.

 کلاهبرداری با لینک جعلی

امروزه یکی از شایع‌ترین تکنیک‌های کلاهبرداری، فیشینگ است که توسط بسیاری از کاربران استفاده می‌شود، به‌خصوص در «پیوندهای فیشینگ»، وب‌سایت‌هایی هستند که شما را به ارائه اطلاعات مربوط به حساب شما (نام کاربری استیم و کلمه عبورتان) سوق می‌دهند. بعد از اینکه اطلاعات حساب خود را در سایت مورد نظر ثبت کردید، فیشر پس از انتقال آیتم‌های خود و کیف پول استیم به یکی از حساب‌های خود، حساب ایمیل پشتیبان را نیز تغییر می‌دهد که اجازه دسترسی شما به اکانت‌تان از بین می‌رود.

این کلاهبرداری به این صورت است که شخص کلاهبردار از شما درخواست خرید یا معاوضه یک آیتم با آیتمی که اصلا متعلق به وی نیست می‌کند؛ در این روش گاهی کلاهبرداران با درج پیوند اکانت‌های پرارزش و حرفه‌یی که آیتم‌های با ارزشی دارند، در اکانت خود ادعای مالکیت آن اکانت‌ها را در جهت ایجاد اعتماد شما دارند. کلاهبرداران در این روش پس از دریافت آیتم مورد نظر شما را حذف خواهند کرد و هیچ آیتمی به شما نخواهند داد. بنابراین هرگز نباید به پیوند اکانت دیگر اشخاص اعتماد کنید.

در این روش کلاهبرداران به صورت دقیق و با جزئیات کامل اکانت استیم یک کاربر مشهور یا یکی از دوستان صمیمی شما که در لیست پروفایل استیم شماست را ایجاد می‌کنند؛ آنها با این روش شما را فریب داده و آیتم‌های شما را به سرقت می‌برند.

کلاهبردار با استفاده از پیشنهاد تخفیف عالی برای یک آیتم خوب در محیط استیم به شما پیام می‌دهد، سپس با بهانه دانستن اینکه آیا اکانت متعلق به شماست از شما درخواست ایمیل تایید استیم را می‌کند که با در اختیار قرار دادن این ایمیل، در واقع شما اکانت خود را به شخص کلاهبردار تقدیم کرده‌اید.

گاهی کلاهبرداران با استفاده از جلب اعتماد و پیشنهاد مبلغی قابل توجه از شما درخواست قرض گرفتن آیتم‌ها برای مدت کوتاهی می‌کنند که در واقع شما باید اکانت خود را در اختیار وی قرار دهید که البته پس از آن، وی می‌تواند آیتم‌ها و استیم والت شما را برداشته و اکانت شما را حذف کند.

به گزارش ایسنا، بسیاری از بازی‌های رایانه‌یی به‌صورت آنلاین از طریق اینترنت در بستر کنسول‌های بازی، کامپیوتر، دستگاه تلفن همراه یا از طریق سایت‌های شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود. در این بازی‌ها ممکن است افراد هویت واقعی خود را نمایش ندهند، بلکه با هویت‌های جعلی در بازی شرکت ‌کنند که درآن صورت امکان شناسایی خود را به شما نمی‌دهند.

از طرفی ممکن است کلاهبرداران اینترنتی با جعل هویت و در قالب بازی‌کنان با شما وارد بازی شوند. امروزه در بازی‌های آنلاین مبالغ زیادی صرف خرید امکانات و تجهیزات مجازی در بازی می‌شود. کلاهبرداران ممکن است بدافزارها یا ویروس‌هایی را در طول بازی‌ها به شما بدهند که در صورت دانلود آنها، با خطرات مالی و افشای اطلاعات مواجه می‌شوید.