اسقاط خودروهای فرسوده متوقف شد

۱۳۹۷/۰۴/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۴۵۹۲

ایسنا| عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودرو فرسوده از متوقف شدن فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده به‌دنبال ممنوعیت واردات خودرو خبر داد. مصطفی جودی، اظهار کرد: روال اسقاط و جایگزینی خودروهای فرسوده این بود که واردکنندگان خودرو باتوجه به حجم موتور خودروهای وارداتی، موظف به خرید گواهی اسقاط و از رده خارج کردن تعدادی خودرو فرسوده بودند.

او با بیان اینکه در حدود یک سال گذشته به‌دلیل نوسانات ایجاد شده در واردات خودرو، فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده کند شده بود، خاطرنشان کرد: بعد از اعلام تصمیم اخیر دولت مبنی بر ممنوع شدن واردات خودرو، فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده نیز به‌طور کامل متوقف شده است. عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودرو فرسوده ادامه داد: در این شرایط تعداد زیادی گواهی اسقاط روی دست مراکز اسقاط خودرو مانده که خریداری ندارد.

او افزود: اسقاط خودروهای فرسوده یک طرح ضروری و کلان ملی است و نباید فقط متکی به واردات خودرو باشد زیرا در آن صورت با اتفاقاتی همچون ممنوعیت واردات خودرو، این طرح ملی متوقف می‌شود.

جودی با بیان اینکه در حال حاضر جلساتی با ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت برای رفع این مشکل در جریان است، تصریح کرد: در این شرایط پیشنهاد ما این است که 2درصد از هزینه‌های شماره‌گذاری خودروهای داخلی و وارداتی، به تامین هزینه‌های لازم برای اسقاط خودروهای فرسوده تعلق گیرد. او ادامه داد: سالانه حدود یک میلیون و

۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور شماره‌گذاری می‌شود که با اختصاص 2درصد از هزینه‌های شماره‌گذاری آنها به اسقاط خودروهای فرسوده، منابع مالی عظیمی برای این طرح ملی تامین خواهد شد. عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودرو فرسوده خاطرنشان کرد: حدود

۲۰۰ مرکز اسقاط خودرو در کشور فعال است که ادامه وضعیت فعلی و متوقف ماندن اسقاط خودروهای فرسوده، باعث به خطر افتادن سرمایه بخش خصوصی و از بین رفتن اشتغال موجود در این مراکز خواهد شد.

این در حالی است که با مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از ابتدای تیر ماه واردات بیش از ۱۴۰۰ قلم کالای لوکس و غیرضروری ازجمله خودرو ممنوع شد.