واگذاری طرح‌های نیمه‌تمام حتی مجانی

۱۳۹۷/۰۴/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۵۴۷۱
واگذاری طرح‌های نیمه‌تمام حتی مجانی

ارز لازم برای کالاهای اساسی و ضروری مردم، تامین است

 

گروه ایران|

رییس‌جمهور واگذاری طرح‌های نیمه‌تمام به بخش خصوصی را یکی از راه‌های جذب نقدینگی خواند و افزود: اجرای طرح واگذاری پروژه‌های نیمه تمام که در قانون بودجه نیز آمده بود، با مشکلاتی مواجه بود. طرح‌های نیمه تمامی را که الان ممکن است جاذبه اقتصادی زیادی نداشته باشد باید با قیمت کمتر و ارزان و گاهی مجانی به بخش خصوصی واگذار کرد تا به این ترتیب نقدینگی جذب و اشتغال نیز ایجاد شود.

روحانی که میزبانی جلسه با سران قوا را برعهده داشت، افزود: طرحی مقدماتی به بحث گذاشته شد و بحث مفصل‌تری پیرامون آن خواهیم کرد تا بتوانیم طرح‌های نیمه‌تمام را سریع‌تر به مردم واگذار کنیم.

او همچنین با بیان اینکه «مسیر استقامت، ایستادگی و برنامه‌ریزی و هماهنگی با مردم و تعامل با دولت‌های دوست، توطئه‌های دشمنان را خنثی خواهد کرد»، تحریم‌های کور امریکا را علیه ملت ایران دانست و گفت: «مسیر و سیاستی که امریکا نسبت به ایران، منطقه، جهان اسلام و حتی متحدانش اتخاذ کرده، قابل ادامه نیست. »

حسن روحانی اما اشاره‌یی هم به دیدگاه کشورهای اروپایی، روسیه و چین در خصوص انحصارطلبی‌های امریکا داشت؛ رییس دولت دوازدهم دیروز و در پایان جلسه سران قوه، با اشاره به اینکه قریب به اتفاق کشورها زیر بار قانون داخلی امریکا نمی‌روند، گفت: در زمینه انرژی، حمل و نقل، کالاهای اساسی و تولید، مشکلی برای کشور پیش نخواهد آمد و همیشه زمانی پیروز شدیم که دولت و مردم در کنار هم بودند.  به گزارش پاد رییس‌جمهوری با بیان اینکه «جلسه امروز سران سه قوه عمدتا راجع به مسائل جاری کشور و از جمله مسائل اقتصادی و تحریم‌های غیرقانونی بود که امریکا به دنبال اجرای آنهاست»، افزود: خوشبختانه در زمینه اقدامات غیرقانونی امریکا مسوولان محترم و دولت، تماس‌های خوبی با کشورهای مختلف اروپایی، چین و روسیه، کشورهای همسایه و کشورهای مهم آسیایی داشتند و قریب به اتفاق کشورها که حفظ استقلال و حاکمیت برای آنها مهم است، پاسخ‌شان مثبت است یعنی می‌گویند که ما زیر بار قانون داخلی امریکا نمی‌رویم.

روحانی تصریح کرد: بسیار امیدواریم که روند تعامل اقتصادی ایران با دنیا مثل گذشته ادامه پیدا کند و البته ما برای مواردی که ممکن است دچار مشکل شویم، فکر و برنامه‌ریزی کرده‌ایم و در همین جلسه نیز در خصوص راهکارهایی که با کمترین هزینه از این مرحله عبور کنیم، بحث و گفت‌وگو کردیم.

 

 مردم نگران تامین نیازهای اساسی نباشند

مهم‌ترین بخش از صحبت‌های رییس‌جمهوری، اظهاراتی بود که روحانی مستقیما خطاب به ایرانیان داشت؛ رییس‌جمهور خطاب به ملت ایران گفت: دولت برای تامین کالاهای اساسی و ضروری مردم ارز لازم را مد نظر قرار داده و بانک مرکزی بطور منظم این ارز را پرداخت می‌کند در بخش دوم بین صادرکنندگان، واردکنندگان و تولیدکنندگان در این سامانه بانک مرکزی تعاملی آغاز شده که با توافق، ارز را خرید و فروش می‌کنند. در عین حال دولت به مردم قول می‌دهد که در زمینه انرژی، حمل و نقل، کالاهای اساسی و تولید، مشکلی برای کشور پیش نخواهد آمد.

او با اشاره به اینکه «ارز مورد نیاز برای تامین مواد اولیه و قطعات تولیدکنندگان را تامین خواهیم کرد»، اظهارداشت: با شرایط امروز و با ممنوعیت واردات برخی کالاهای غیرضروری و کالاهایی که نمونه آنها در داخل تولید می‌شود، فرصتی بسیار مناسب برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داخلی ایجاد شده است. امروز صادرات شرایط بهتری از گذشته دارد بنابراین از این فرصت صادرات هم شرکت‌ها و کارآفرینان و تولیدکنندگان ما می‌توانند استفاده کنند. البته در مواردی، با تخلف برخی افراد مواجه هستیم. اکثریت قاطع تجار و تولیدکنندگان ما در چارچوب قانون حرکت و به مقررات احترام می‌گذارند و شرایط کشور را درک می‌کنند اما افرادی نیز هستند که به قانون و مقررات توجه نمی‌کنند. دلالی‌هایی که نابسامان است، قیمت‌های نامناسبی که به خریداران عرضه می‌کنند که نادرست است، در این زمینه هم تصمیمات خوبی بین دولت و قوه قضاییه اتخاذ شده که دولت بتواند تلاش‌های بیشتری را از طریق مقرراتی که در اختیار وزارت دادگستری است انجام دهد و قوه قضاییه، ‌شعبه‌های خاصی را در تهران و استان‌ها برای مبارزه با اینگونه مفاسدی که این‌روزها در جامعه ما باب شده، تشکیل دهد تا ما بتوانیم به این پرونده‌ها خیلی سریع‌تر رسیدگی کنیم.

رییس‌جمهور تصریح کرد: امروز در شرایطی هستیم که امریکا بیش از همه در این ماجرای تحریم منزوی است. حاکمان امروز امریکا، ماجراجویانه و غیرقانونی نه تنها با ملت ایران بلکه نسبت به ملت‌های دیگر و حتی نسبت به متحدان خودشان برخورد می‌کنند و شما می‌بینید که مردم متحدترین کشور اروپایی با امریکا در این سفر اخیر ترامپ به انگلستان، چه واکنشی نشان دادند. برخورد مردم در لندن و شهرهای دیگر، به گونه‌یی بود که ناچار شدند مراسم تشریفاتی این سفر را تغییر دهند. بنابراین امروز امریکا در افکار عمومی دنیا منزوی و در میان مردم ایران نیز از همیشه منزوی‌تر است چرا که طرح تحریم امریکا، علیه ملت ایران است. اگر این تحریم برای بخش و صنعت خاصی بود، می‌توانستند بهانه‌هایی بیاورند و توجیهاتی انجام دهند اما این تحریم‌ها، تحریمی عام و کور است که بر مردم ایران فشار وارد می‌شود و بنابراین طرح آنها فشار به ملت ایران است همان‌گونه که به ملت‌های دیگر فشار می‌آورند. حاکمیت امروز واشنگتن، بیش از همیشه در میان مسلمانان و کشورهای در حال توسعه، منفور است و حتی در داخل امریکا هم با مشکلاتی روبرو است.

او افزود: تردید نداریم که امریکا نمی‌تواند به مسیر و سیاستی که امروز نسبت به ایران، منطقه، جهان اسلام، قدرت‌های بزرگ دنیا و حتی متحدینش اعمال می‌کند، ادامه دهد و مسیری که جمهوری اسلامی ایران پیش گرفته یعنی مسیر استقامت، ایستادگی، برنامه‌ریزی، هماهنگی با مردم و تعامل با دولت‌های دوست در سطح جهان، می‌تواند این توطئه‌ها را خنثی کند.  رییس‌جمهوری اظهار داشت: امروز ما قوی‌تر از دیروز می‌توانیم با توطئه‌های دشمنانمان مقابله کرده و مسیرمان را ادامه دهیم و مردم مطمئن باشند گرچه فشارهایی خواهد بود، اما می‌توانیم زندگی مردم را در کشور با حمایت مردم اداره و از مشکلات به خوبی عبور کنیم.

 اشتغال در راس برنامه‌ریزی‌ها

روحانی همچنین به موضوع طرح‌های اشتغالزا در کشور اشاره کرد و با تاکید بر تداوم این طرح‌ها گفت: ما بحث اشتغال را به ویژه در زمینه صنعت ساختمان، خودروهای فرسوده و اشتغال روستاییان، بطور جد دنبال می‌کنیم و باوجود فشارهای امریکا امسال شاهد یک تحول مثبت در زمینه اشتغال خواهیم بود.

رییس‌جمهور افزود: همچنین دولت درخصوص کمک به اقشار کم‌درآمد و مستضعف جامعه و کاستن از مشکلات آنان، طرح‌هایی دارد. ما برگزاری این جلسات هماهنگی سه قوه را در کنار جلسات هماهنگی اقتصادی قوا، برای حل مشکلات کشور ادامه می‌دهیم تا ان ‌شاء‌الله مردم ما با مشکلات و فشار کمتر بتوانند در این مبارزه بسیار مهمی که علیه بدخواهان دارد، به موفقیت و پیروزی دست یابند. او همچنین در این گفت‌وگو به موضوع نقدینگی در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نکاتی که در جلسه امروز بحث کردیم موضوع نقدینگی، منشأ و راه‌های جلوگیری از اضافه شدن آن و هدایت این نقدینگی در مسیر تولید بود.