خلبان،‌ عامل اصلى وقوع سانحه تهران-یاسوج شناخته شد

۱۳۹۷/۰۴/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۵۹۵۷

اشتباهات مکرر و متعدد خلبان هواپیماى ATR شرکت آسمان، از سوی سازمان هواپیمایی کشوری عامل اصلى وقوع سانحه پرواز تهران-یاسوج اعلام شد.

براساس اظهارات اخیرمدیرکل بررسی سوانح سازمان هوایی کشوری، مقصراصلی سانحه خلبان است، به گفته او تقرب و اقدام به فرود در یاسوج در هوای بد به دلیل سقف پایین ابر برخلاف دستورالعمل شرکت، کاهش ارتفاع غیرمجاز از کمترین ارتفاع ایمنی مسیر پروازی W144، مدیریت نامناسب در کابین خلبان، عدم رعایت رویه جبران واماندگی و تثبیت هواپیما و عدم اجرای چک لیست‌ها در زمان تقرب از جمله دلایل این وقوع سانحه بوده است. به‌گفته رضایی‌فر، استفاده نابجا از اتوپایلوت در زمان تقرب، عدم توجه به درخواست کمک خلبان هم از دیگر اشتباهات خلبان هواپیمای ATR تهران-یاسوج بوده است. اوگفته است: همچنین عوامل دخیل در این سانحه با عنوان عوامل کمکی شامل خطای کمک خلبان برای درخواست چک لیست، نبود نظارت عملیات شرکت به فعالیت خلبانان، آموزش ناکارآمد شرکت درخصوص دستورالعمل‌های عملیاتی شرکت و هواپیما و ضعف سیستم شناسایی مخاطرات و اقدامات پیشگیرانه در شرکت هواپیمایى است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه شروع پرواز به‌دلیل محدودیت‌های پزشکی خلبانان و بدی هوای مقصد صحیح نبود، تصریح کرد: خلبانان به امید فرودگاه جایگزین شیراز پرواز کرده بودند و قبل از آغاز تقرب اطلاعات هوای یاسوج را می‌گیرد و سعی در خروج از ابر با سقف 15 هزار پا می‌کنند.

به گفته رضایی‌فر دلیل خروج از ابر، شرایط توربولانس و تشکیل یخ بوده و با کاهش دادن ارتفاع، متاسفانه هواپیما در معرض جریانات کوهستان قرار گرفته و به کوه برخورد کرده است.

مدیرکل دفتر بررسی سوانح سازمان هواپیمایی کشوری‌ گفته است: هنوز خلبان ارابه فرود را بازنکرده بوده و به دلیل خروج از ابر خلبان سیستم یخ‌زدایى را خاموش می‌کند و AOA هم به این دلیل قطع مى‌شود و خلبان دیرتر متوجه وخامت اوضاع می‌شود.