اخبار کشاورزی
افزایش نرخ ارز انگیزه قاچاقچیان دام زنده
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: تشدید کننده افزایش قیمت گوشت گوسفندی، جریان به صرفه شدن صادرات از طرق قانونی و غیر قانونی و همچنین ایام پیش رو بازار گوشت قرمز است.
علی ابراهیمی در گفتوگو با خانه ملت، در خصوص دلایل افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار، اظهار داشت: عوامل بسیار زیادی در افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار اثر گذارهستند که قاچاق دام زنده نیز در آن بی تاثیر نیست، به دلیل اینکه ارزش پول ملی ما در برابر ارزهای بینالمللی مانند دلار کاهش پیدا کرده صادرات ار طریق مبادی قانونی و غیرقانونی یعنی قاچاق صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از کالاهایی که ارز آور است صادرات گوشت قرمز و دام زنده است، گفت: در مناطق غرب و جنوب غرب این استعداد وجود دارد تا دامهای سبک و سنگین خارج شود و در قبال آن ارز خارجی دریافت کنند که با تبدیل آن به ریال شاهد هستیم که صادرات بیش از دوبرابرارزش دارد و همین موضوع انگیزه صادرات قاچاق را افزایش میدهد.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در مرزهای شرقی مشکل صادرات دام زنده را نداریم زیرا این بخشها مبادی ورودی کشور است و از مرز پاکستان دام سنگین وارد میشود، ادامه داد: آنچه در افزایش قیمت گوشت قرمز رخ داده است تاثیر پذیری از تمامی مولفههای افزایش قیمت و مقداری نیز تاثیرات روانی است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه به بازارهای پیش رو در ایام عید قربان و ایام محرم بخشی از تولیدکنندگان از عرضه دام خود به بازار دست نگه داشتهاند، تصریح کرد: میتوان گفت کاهش عرضه نیز قیمتها را افزایش داده است که نمیتوان منکر تاثیرات روانی جامعه و بازار شد.
ابراهیمی با اشاره به اینکه تولیدات گوشت قرمز در کشور در مقایسه با مصرف این محصول حدود 15 درصد کمتر است که به همین دلیل همیشه واردکننده گوشت قرمز بودهایم، ادامه داد: به دلیل اینکه واردات به نرخ ارزهای بینالمللی وابسته است روی افزایش قیمت محصول وارداتی اثرگذار است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه همیشه زمانیکه ارزش پول ملی کاهش پیدا میکند و پایه ارزها افزایش دارد تاثیر خود را روی قیمت همه کالاها میگذارد که گوشت قرمز نیز یکی از محصولات است، خاطرنشان کرد: اما تشدید کننده افزایش قیمت گوشت گوسفندی، جریان به صرفه شدن صادرات از طرق قانونی و غیر قانونی و همچنین ایام پیش رو بازار گوشت قرمز است.
ترخیص 10 میلیون دز واکسن آنفلوانزای پرندگان
رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای آنکه بتوانیم غذای سالم به دست مردم برسانیم 650 واحد بستهبندی گوشت، مرغ و آبزیان در سراسر کشور فعال هستند که 110 واحد آن در استان تهران مستقر هستند. به گزارش فارس، علیرضا رفیعیپور در حاشیه بازدید از بزرگترین مرکز بستهبندی گوشت تنظیم بازاری در اطراف استان تهران اظهار داشت: در کل کشور 650 واحد بستهبندی گوشت قرمز، مرغ و آبزیان تحت نظارت سازمان دامپزشکی و دارای پروانه فعالیت میکنند که 110 و احد آن در استان تهران مستقر هستند.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون زمینه برای واردات گوشت قرمز تازه نیز از 5 کشور به 42 کشور افزایش یافته، تصریح کرد: سلامت گوشت قرمز در قالب بستهبندی یکی از مباحثی است که روی آن تاکید ویژه داریم تا گوشت سالم و عاری از هرگونه میکروب و بیماری به دست مردم برسد، مضاف بر آنکه در مراکز بستهبندی علاوه بر رعایت نکات بهداشتی زنجیره پیشسرد کردن هم برای مرغ و گوشت رعایت میشود.
رفیعیپور همچنین به این نکته اشاره کرد که بیش از 300 هزار واحد تولیدی از مزرعه تا سفره در زنجیره دامداری، کشتارگاه، سردخانهها، کارخانجات خوراک دام و بازار تربیت میکنند که یکی از نکات مهم خروج از وابستگی در بخش کشاورزی، دامی و صنایع وابسته است و در آینده باید به سمتی برویم که درب چاههای نفت را بسته و با تولیدات محصولات کشاورزی به عنوان محصول غیرنفتی ارزآوری داشته باشیم.
رییس سازمان دامپزشکی کشور همچنین درمورد میزان شیوع آنفلوآنزای پرندگان از ابتدای امسال گفت: میزان شیوع آنفلوآنزای پرندگان نسبت به مشابه سال قبل 50 تا 90 درصد کاهش داشته و معمولا در هر واحدی که در مدیریت بهداشتی آن کوتاهی شود این بیماری بروز و ظهور میکند. وی همچنین از اجرای طرح واکسیناسیون آنفلوآنزای حاد پرندگان در سراسر کشور خبر داد و گفت: قرار است تا 10 میلیون دز واکسن آنفلوآنزای پرندگان به کشور وارد شود که روز دوشنبه 10 میلیون دز آن از گمرک ترخیص شد و 35 میلیون دز دیگر تا دوشنبه هفته آینده ترخیص خواهد شد.
رفیعیپور نیاز مرغداریهای کشور به ویژه مرغ تخمگذار را که طی دو سال اخیر بیشتر حجم تلفات را داشتهاند، به 10 تا 150 میلیون دز واکسن در سال عنوان کرد و افزود: تاکنون این واکسن در استانهای تهران، البرز، قزوین، قم و اصفهان توزیع شده است.