تولید روزانه ۴۳ هزار تن پسماند ساختمانی در تهران
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه ۱۶ درصد کل زباله کشور در تهران تولید میشود، گفت: تهرانی ها روزانه ۹ هزار تن زباله و ۴۳ هزار تن پسماند ساختمانی تولید می کنند.
رضا عبدلی خاطرنشان کرد: از این میزان ۲۷ هزار تن را در آبعلی دپو می کنیم که اگر از آن جا عبور کنید کوه گازی ایجاد شده قابل مشاهده است. البته تلاش ما این است از دپوی خاک جلوگیری کنیم و آن را به مصالح مصرفی ساختمان تبدیل کنیم.اخیراً تلاش کرده ایم یک کارخانه که ۱۰۰ درصد آن توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده برای این موضوع احداث کنیم و احتمالاً تا نیمه دوم مهرماه با هماهنگی شهرداری تهران این کارخانه افتتاح خواهد شد.
به گزارش مهر، عبدلی در برنامه ویژه «روز اسکان بشر» با بیان اینکه موضوع پسماند امروزه یکی از موضوعات مهم زیست محیطی تمام جوامع بشری از جمله کلانشهر تهران است، اظهار کرد: در کشور ما ۳۱ مرکز استان، ۴۶۰ شهرستان، هزار و ۲۸۰ شهر و ۶۲ هزار روستا وجود دارد که مجموعاً روزانه ۵۸ هزار تن زباله تولید می کنند، این در حالی است که ۹ هزار تن زباله از این میزان در تهران تولید می شود. در واقع ۱۶ درصد زباله های کل کشور در پایتخت تولید می شود.
وی با بیان اینکه زباله ها یک تهدید بسیار بزرگ برای جوامع بشری هستند، افزود: اگر این تهدید به درستی مدیریت شود حتماً به لحاظ اقتصادی و زیست محیطی می تواند به یک فرصت بزرگ هم تبدیل شود. رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه پایتخت به لحاظ شرایط آب و هوایی دارای خاک حاصل خیز نیست، اضافه کرد: ما نمی توانیم در کشورمان مواد آلی را به سوخت تبدیل کنیم، در واقع مواد آلی به دست آمده از کمپوست ها باید به نحوی مدیریت شود که به طبیعت بازگردد. البته باید برای پسماندهای ریجکتی هم که قابل دفع نیستند، فکری بکنیم زیرا سال ها زمان می برد تا مواد ریجکتی به مواد طبیعی تبدیل شود. عبدلی با بیان اینکه برای ۳ هزار و ۲۰۰ تن پسماند ریجکت سوز فراخوان برگزار کردیم، اضافه کرد: در حال حاضر ۵ شرکت برای سرمایه گذاری از این موضوع استقبال کردند تا بتوانیم این مواد را به برق و انرژی تبدیل کنیم.