ضرورت حرکت به سوی سیاستهای همگرا
معاون پیشین وزیر اقتصاد اظهار کرد: اصلاحات اقتصادی در مقایسه با اصلاحات اجتماعی و فرهنگی آسانتر است به شرطی که سیاستهای صحیح و همگرا اتخاذ شود همچنین دولت نیز برای رسیدن به اهداف خود باید در برخی رفتارهای خود تجدید نظر کند.
حیدرمستخدمین حسینی در گفتوگو با ایلنا در مورد برنامههای تعیین شده از سوی رییس بانک مرکزی مبنی بر افزایش قدرت پول ملی و کاهش تورم گفت: در حوزه اقتصاد مکانیزیمی به عنوان «نشد» نداریم، برای اینکه مدلهای مختلفی برای ایفای نقش اقتصادی در راستای اهداف تعیین شده وجود دارد و از تکنیکها و تاکتیکهای اقتصادی مختلفی برای رسیدن به این اهداف استقاده میشود.
وی ادامه داد: سیاستهای اقتصادی نباید بگونهای باشد که مزیت آن دیگر سیاستها را خنثی کند. بنابراین نباید در اقتصاد جزیرهای عمل شود بطوری که سیاستهای مالی و بودجهای دولت در کنار سیاستهای تعرفهای برای واردات و سیاستهای پولی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار میتواند نتایج مطلوب و مثبتی داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی متذکر شد: متاسفانه یکی از نقاط ضعف دولت که از روز اول شاهد آن بودیم عدم همگرایی تیم اقتصادی آن است. اصلاحات اقتصادی در مقایسه با اصلاحات اجتماعی و فرهنگی آسانتر است به شرطی که سیاستهای صحیح و همگرا اتخاذ شود همچنین دولت نیز برای رسیدن به اهداف خود باید در برخی رفتارهای خود تجدید نظر کند.
مستخدمین حسینی با بیان اینکه دولت باید این سیاستها را سالها پیش اعمال میکرد تا امروز میتوانستیم در برابر تحریمها ایستادگی کنیم، گفت: با توجه به شرایط کنونی اقتصاد، سیاستهای مالی، پولی و تعرفهای خاصی را باید اعمال کرد که در صورت استفاده در گذشته امروز میتوانستیم به نتایجی بهتری برسیم. حالا که دولت از این ابزارها استفاده نکرده باید نقش خود را فعالتر کند و در تصمیمسازیها بخش خصوصی و کارشناسان را مشارکت دهد، هرچند که باید تصمیم نهایی را خود اتخاذ کند.