چاپ ۳ بعدی شیشه محقق شد
امایتی |
با تلاش محققان موسسه فناوری ماساچوست، فناوری چاپ سه بعدی در حال گسترش به دنیای ریختهگری شیشه است. دنیای چاپ سه بعدی روز به روز در حال گسترش است و اکنون به لطف محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، چاپ سهبعدی به جهان شیشهای قدم میگذارد.
باور کنید یا نه، شیشه مذاب آخرین بخش از چاپ سهبعدی است که محققان MIT معتقدند جهان را متحول خواهد کرد. چیکارا اینامورا، مایکل استرن، دانیل لیزاردو، پیتر هوک و نری اوکسمن محققانی هستند که این روش را توسعه داده و ابداع و نتایج خود را منتشر کردهاند. سیستم ایجاد شده توسط این محققان نه تنها کنترل مواد داغ شیشه را فراهم میکند، بلکه یک محصول نهایی بینقص نیز تولید میکند. ترکیب روش «تولید افزودنی» با شیشههای مذاب، یک مسیر بالقوه را برای تولید هندسههای بسیار پیچیده و اشیای سفارشی طراحی شده ایجاد میکند، در حالی که شفافیت نوری و پایداری شیمیایی که در فرآیندهای تولید سنتی امکانپذیر است حفظ میکند.محققان این چاپگر جدید را «G۳DP۲» نام گذاشتهاند.
چاپگر «G۳DP۲» یک پلتفرم جدید برای شیشههای مذاب است که سیستم کنترل حرارتی دیجیتال را با سیستم کنترل حرکت چهار محوره، همراه با معرفی قابلیتهای تولید در مقیاس صنعتی با افزایش میزان تولید و ارایه محصول قابل اطمینان ترکیب میکند.اساسا این چاپگر یک ابرچاپگر سهبعدی است که غیرقابل تصور است.محققان MIT معتقدند که این چاپگر سهبعدی برای اولینبار شفافیت مطلوبی را برای ایجاد چاپ شیشه با کیفیت بالا ارایه میدهد.
آنها میگویند ذرات سیلیکات شیشه در رزین به حالت تعلیق درمیآیند و این اجازه میدهد تا آن را پس از حذف رزین به اشکال هندسی پیچیده دربیاورد.
به گفته محققان، این روش برای ساخت قطعات کوچک و بسیار دقیق مانند ریزسیالها و قطعات نوری مناسب است، زیرا که دقت بالا و شفافیت نوری را در اختیار قرار میدهد. این پروژه دارای دو هدف ایجاد یک چاپگر سهبعدی در مقیاس صنعتی و ساخت یک ساختار شیشهای مناسب برای چاپگر سهبعدی است.
چاپگر G۳DP۲ با استفاده از یک جعبه بسته و گرم برای نگه داشتن شیشه ذوب شده و یک کنترل حرارتی برای چاپ کار میکند.