اصلاح مشروط قیمت دارو
تنها 3 درصد داروهای موجود در کشور وارداتی است اما همین 3 درصد بخش عمدهای از هزینههای تامین دارو را به خود اختصاص داده است. ازطرفی، پایین نگه داشتن قیمت داروهای داخلی و طلبهای معوق داروسازان از بیمهها، وضعیت را با مشکل رو به رو کرده است. افزایش قیمت دارو و البته پوشش آن ازسوی بیمهها، میتواند هم وابستگی به واردات دارو را کاهش دهد و هم تکانی به صنعت داروی کشور بدهد.
سرپرست وزارت بهداشت با بیان اینکه میتوان صنعت دارویی کشور را با امکانات موجود ظرف مدت یک سال دگرگون کرد، گفت: قیمت داروها نیز باید اصلاح شود چون انقباضی است، اما مشروط بر اینکه بیمهها هزینهها را تقبل کنند و باری بر دوش مردم نباشد.
سعید نمکی با عنوان این مطلب که کشور روزهای سخت اقتصادی را طی میکند، گفت: در نظام سلامت نیز دچار مشکلاتی هستیم و این امکان وجود دارد که هر لحظه با گردبادهایی مواجه شویم، اما یکی از ارکان اصلی مدیریت نظام سلامت، سازمان نظام پزشکی است که بنده شخصا هیچگاه به عنوان یک سازمان صرفا مدافع حقوق صنف به آن نگاه نکردهام، بلکه این سازمان صنفی است که سلامت مردم را اداره میکند و یک رسالت فراسازمانی و فراصنفی به عنوان طبیب و عضو تیم نظام سلامت بر عهده دارد. سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به امکان بروز آسیبهای نظام سلامت از تحریمها افزود: در آینده نیازمند مشارکت بین بخشی عظیمی هستیم که اگر مراقبتهای لازم را در این زمینه انجام ندهیم و مشارکت بینبخشی را طلب نکنیم، هر روز با یک جریان تازه روبرو خواهیم بود.
او ادامه داد: اگر تلاش کنیم تا نظام سلامت را به مدارس ببریم و آموزش الگوهای لازم را از مدارس آغاز کنیم، دیگر نیازی به این نیست که بار بیماریها را از طریق ویزیت متخصصان در فیلدهای مختلف پزشکی شناسایی کنیم. نمکی ادامه داد: اگر پزشکی خانواده و سیستم ارجاع و نظام پرداخت را مدیریت میکردیم، هزینههای طرح تحول نظام سلامت منطقیتر میشد که امروز نیز باید با همکاری و هماهنگی هم به این مهم بپردازیم.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید از ظرفیتهای پزشکان عمومی در پیادهسازی پزشکی خانواده و نظام ارجاع بهره مند شویم، افزود: برای تدوین گاید لاینها باید سازمان نظام پزشکی به عنوان قویترین ساختار صنفی به ما کمک کند و نیز باید ساختار مناسب نظارت بر گاید لاینها را برای اجرا در بیمهها ایجاد کنیم.
وی به مشکلات حوزه داروسازی نیز اشاره کرد و گفت: در صنعت داروسازی کشور اتفاقات نامبارکی رخ داده که باعث آسیب این صنعت شده است و با واردات دارو صنعت داخلی را لگدمال کردهایم و این در حالی است که حدود 550 میلیون دلار ارز برای داروی ساخت داخل در نظر گرفته شده و حدود 3/1 میلیارد دلار برای واردات دارو اختصاص داده شده است که توازن و تعادلی در این بین مشاهده نمیشود. نمکی با تاکید بر اینکه صنعت داروی کشور حرفهای زیادی برای گفتن دارد، تصریح کرد: نه تنها به صنعت دارو کمکی نکردهایم بلکه فیلترهایی هم برای همکاران داروساز ایجاد کردیم. البته میتوان صنعت دارویی کشور را با امکانات موجود ظرف مدت یکسال دگرگون کرد. قیمت داروها نیز باید اصلاح شود چون انقباضی است، اما مشروط بر اینکه بیمهها هزینهها را تقبل کنند و باری بر دوش مردم نباشد.