اخبار
عراق جایگزین چین در تجارت خارجی
ایلنا|دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: با توجه به قیمت ارز و نیاز این کشور به کالاهای ایرانی این امر دور از انتظار نیست ضمن آنکه در سفر اخیر وزیر برق عراق تفاهم نامههای خوبی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی نیز منعقد شد و در این حوزه هم میتوانیم برای کشور ارز آوری خوبی داشته باشیم. سیدحمید حسینی گفت: آمار 10 ماهه تجارت ایران و عراق به شش میلیارد دلار رسیده است و امیدواریم تا پایان ماه این روند بیشتر شود و جای چین را در تجارت کشور بگیرید. او ادامه داد: تاکنون چندین هیات به عراق فرستادیم و همچنین میزبان هیاتهای مختلف عراقی بودیم.
تنها راه مقابله با قاچاق کالاهای اساسی
ایسنا|رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: تنها راه برونرفت از بخش زیادی از قاچاق کالاهای اساسی و وارداتی مستلزم راهاندازی سامانهها است. علی مویدی اظهار کرد: دهها و صدها سامانه فعال داریم و تکالیفی که به عهده دستگاهها در بحث سامانه گذاشته شده بود، ۷۵ بند بود که حدود ۶۰ بند آن عملیاتی نشد. او ادامه داد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال جاری اولویت کاری خود را به عنوان کار ویژه در راستای دستور رییسجمهور، تمرکز بر بحث سامانهها گذاشته است که البته پیشرفتهای قابل توجهی هم داشتهایم. اما به لحاظ شرایط اقتصادی کشور ضرورت دارد در تکمیل این سامانهها دستگاهها تا پایان سال اقدام کنند. او با تاکید بر اینکه صدها سامانه در حال حاضر فعال هستند اما تعدادی نیز مستلزم زمان بیشتری هستند، گفت: امیدواریم با تلاشی که میشود دستگاهها حساسیت و اهمیت آن را درک کنند و بتوانیم تا پایان سال و اوایل سال آینده اقدامات عملیاتی نشده را عملیاتی کنیم.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به اینکه آیا مشکلی در اتصال سامانهها وجود دارد یا خیر، گفت: سامانه یک فرایند فنی، تخصصی، پیچیده و زمانبر است و بسیاری از این سامانهها در طول یکی دو سال عملیاتی نمیشود و بایستی بسترهای لازم توسط وزارت ارتباطات فراهم شود که البته بخشی از آن فراهم شده اما نیازمند توسعه بیشتر است. او ادامه داد: ما برای چرخه تجارت باید شفافسازی داشته باشیم. اگر سامانهها عملیاتی نشوند شفافسازی به دست نمیآید.
بنابراین تنها راه برونرفت از بخش اعظمی از قاچاق کالاهای اساسی و وارداتی مستلزم راهاندازی سامانهها است. این سامانهها رانت، دستکاری، افراد فرصتطلب را افشا میکنند و با این سامانهها میتوانیم به یک تجارت شفاف و سالم و درخور نظام و جامعه برسیم. او همچنین در خصوص سامانههای گمرکی نیز گفت: امروز نمایندگان گمرک هم متعهد شدند که پنجره واحد گمرکی را که بخشهایی از آن باقی مانده است، عملیاتی کنند. مویدی در رابطه با قاچاق پوشاک نیز گفت: یکی از اقدامات خوبی که در سال جاری اتفاق افتاد، برخورد با برندهای قاچاق بود که این موضوع در تهران انجام شده است و در استانهای دیگر هم شروع شده است و تلاش میکنیم در مدت زمان کوتاهی در استانهایی که برند قاچاق وجود دارد، تابلو جمعآوری شود که بخشی از این اقدام نیز انجام شده است.
30 هزار خودرو به مشتریان تحویل شد
ایکوپرس| گروه صنعتی ایران خودرو با هدف تعدیل قیمت خودرو در بازار آزاد و رسیدن به حداقل قیمت بازار آزاد خودرو در بازه هفته نخست بهمن ماه، برنامه فروش ۲۰ درصدی تولید روزانه را در دستور کار قرار داده است. از زمان ابلاغ مصوبه فروش ۲۰ درصدی تولید روزانه خودروسازان از سوی وزارت صنعت در هفته پایانی بهمن ماه، تعداد ۱۲۰۰ دستگاه به صورت فوری تا پایان این ماه به فروش رسیده است. در بهمن ماه سال جاری درمجموع سند نزدیک به 30 هزار دستگاه خودرو صادر و خودروها تحویل مشتریان شده است. برمبنای این گزارش، با توجه به افزایش حباب گونه قیمت خودرو در بازار طی هفتههای اخیر توسط دلالان و سودجویان، گروه صنعتی ایران خودرو برای مقابله با این شرایط و تامین نیاز مشتریان واقعی محصولات و مطابق با مصوبه وزارت صنعت، ۲۰ درصد از تولید روزانه خود را به فروش فوری با مبنای قیمتی هفته اول بهمن ماه در بازار آزاد اختصاص داده است.
علاوه بر این، نقدینگی حاصل از فروش فوری محصولات، سبب بهینهسازی تخصیص منابع و پرداخت به قطعهسازان برای رونق تولید در خطوط تولید در زنجیره تامین ایران خودرو افزایش تیراژ روزانه تولید در خطوط این خودروساز خواهد شد. در برنامه روزانه فروش فوری محصولات ایران خودرو، محدودیتهایی از جمله هر کد ملی یک دستگاه خودرو، حداقل سن ۱۸ سال و ممنوعیت ثبت نام برای افرادی که در ۶ ماه گذشته در طرحهای فروش ایران خودرو شرکت کردهاند درنظر گرفته شده است. همچنین افراد حقوقی در طرح فروش فوری ایران خودرو امکان ثبت نام نخواهند داشت.انتظار میرود با اقدامات و برنامهریزیهای پیش بینی شده و تداوم فروش فوری، قیمت بازار در روزهای آینده کاهش قابل توجهی یافته و دست دلالان از این بازار کوتاه شود.