اخبار

۱۳۹۷/۱۲/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۴۴۷

رصد مستمر ایمنی مدارس

30  درصد مدارس کشور نا ایمن هستند. این نا ایمنی مربوط به ایمنی ساختمان و فرسودگی، استفاده از بخاری‌های خطرساز، سیستم برق و... در مدارس می‌شود. این به این معنی است که هر لحظه ممکن است در 30 درصد مدارس کشور حادثه‌ای چه بسا ناگوار رخ دهد.  وزیر آموزش و پرورش گفت: امسال طرحی را برای رصد مستمر ایمنی مدارس اجرا کردیم که مدارس در سه طبقه ایمن، تا حدودی ایمن و غیرایمن طبقه‌بندی می‌شوند باید از مدارس ناایمن شروع کنیم و تاسیسات و تجهیزات فرسوده را به‌روز آوری و اصلاح کنیم. محمد بطحایی در مانور آمادگی مقابله با مخاطرات حریق و پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال که در دبستان دخترانه شهید بهشتی منطقه یک شهر تهران برگزار شد با اشاره به پیچیده شدن شرایط اجتماعی و مسائل ما در جامعه و شهرهای پرجمعیت گفت: حتما مدارس به عنوان یکی از واحدهای اجتماعی در معرض خطرات قرار دارند. او افزود: تجربه خوبی در مانور زلزله داشتیم که همچنان ادامه دارد اما در سایر زمینه‌ها چون آتش‌سوزی در مدارس کمتر تجربه وجود داشت و شاهد هستیم همکاران به دلیل کمتر آشنا بودن با مسائل ایمنی، با مخاطراتی مواجه می‌شوند و امیداست این کار پسندیده که امروز همکاران آتش نشانی با مشارکت آموزش و پرورش انجام دادند ادامه یابد. این امر در کاهش آسیب‌هایی که فرزندان ما را تهدید می‌کند موثر است. وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه یک نگرانی ما این است که مانور را فقط در چند مدرسه در استان‌ها انجام می‌دهیم، گفت: اما مهم این است که در همه ۱۰۰ هزار مدرسه و برای تمام دانش‌آموزان و همکاران مانور برگزار کنیم و آموزش‌ها مرتب بروز شوند. بطحایی ادامه داد: این آموزش‌ها فقط از عهده ما به تنهایی برنمی‌آید و باید همه دستگاه‌های مربوطه کمک کنند تا آموزش‌ها ارایه شود. معتقدیم که این کار بسیار موثر است و باید در زمینه‌های دیگری نیز ارایه شود و محدود به زلزله و آتش‌سوزی نباشد. وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا مدارس قابلیت برگزاری چنین مانورها و آموزش‌هایی را دارند اظهار کرد: در زمینه تجهیزات هم مشکلاتی وجود دارد. همانطور که آتش نشانی برای برگزاری مانور امکانات خود را به میدان آورده لازم است شهرداری‌ها، شوراها و سایر نهادهای عمومی حضور فعال داشته باشند. زنگ خطر برای اعلام خطر، هزینه زیادی ندارد اما در مواقعی حتی یک کپسول آتش‌نشانی می‌تواند جان بچه‌های ما را نجات دهد. بطحایی افزود: امسال طرحی را برای رصد مستمر ایمنی مدارس اجرا کردیم که مدارس در سه طبقه ایمن، تا حدودی ایمن و غیرایمن طبقه‌بندی می‌شوند باید از مدارس ناایمن شروع کنیم و تاسیسات و تجهیزات فرسوده را به‌روز آوری و اصلاح کنیم. وی با بیان اینکه اتفاق ناگوار زاهدان را فراموش نمی‌کنیم گفت:  حین مانور، اتفاق زاهدان از ذهنم کنار نمی‌رفت؛ فرشتگانی که در آتش سوختند و خانواده‌های ما را داغدار کردند. شاید اگر این تجهیرات در آن مدرسه بود شاهد این داغ بزرگ نبودیم.

تکمیل پیش‌نویس لایحه سمن‌ها در کمیسیون دولت

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور آخرین وضعیت پیش‌نویس لایحه سازمان‌های مردم‌نهاد را تشریح کرد. کمال اکبری در این باره اظهار کرد: پیش‌نویس لایحه سازمان‌های مردم‌نهاد در کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت مطرح و تکمیل شده است و به‌زودی به صحن دولت می‌رود تا برای ارسال به مجلس آماده شود. او ادامه داد: در کمیسیون همه دستگاه‌ها نظراتشان را بیان کردند و نکاتی در این میان مطرح شده است. همچنین نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد نیز نظراتشان را بیان کردند. در حقیقت وقتی قرار است لایحه تصویب شود باید همه نظرات جمع‌آوری شود تا به جمع‌بندی نهایی برسد. معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور گفت: امیدواریم این لایحه زمان زیادی در دولت نماند و به زودی به نتیجه برسد. یکی از مطالبات سازمان‌های مردم‌نهاد وجود قانون است که بتواند همه حوزه‌های سمن‌ها را شامل شود و اداره کند که در این راستا پیش‌نویس لایحه سازمان‌های مردم نهاد با کمک خود این سازمان‌ها آماده شده  است.

راهکار جدید برای پرداخت بدهی مراکز درمانی

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی ضمن عذرخواهی از تأخیر در پرداخت مطالبات مراکز درمانی غیر‌دولتی طرف قرارداد گفت: ساز و کارهای جدیدی برای پرداخت بدهی به این مراکز پیش‌بینی شده و آماده اجرا است. محمد حسن زدا با بیان اینکه این سازمان در پرداخت مطالبات مراکز درمانی غیر‌دولتی طرف قرارداد از طریق تهاتر با بدهی آنها به سازمان تأمین اجتماعی بابت حق بیمه اقدام می‌کند، افزود: مراکز درمانی غیر‌دولتی طرف قرارداد از سازمان تأمین اجتماعی بابت ارایه خدماتشان به بیمه‌شدگان طلبکارند و در مقابل به این سازمان بدهی نیز دارند، برای این مراکز این امکان فراهم شده است تا سقف بدهی شأن با طلب سازمان تأمین اجتماعی تهاتر شود. وی ادامه داد: بخشی از مراکز درمانی از سازمان تأمین اجتماعی طلب دارند اما به این سازمان بدهی ندارند برای این گروه از مراکز درمانی نیز تسهیلاتی مهیا شده است که بر این اساس لیست حقوق و دستمزد بدون وجه ارایه کنند تا از این محل، طلب آنها پرداخت شود.

زدا با بیان اینکه در روش دیگری از طریق احتساب و تسویه بدهی حق بیمه، مطالبات مراکز درمانی غیر‌دولتی طرف قرارداد از سازمان  پرداخت می‌شود، گفت: این مدل بر اساس توافق سه‌جانبه میان سازمان تأمین اجتماعی، مرکز درمانی غیردولتی طرف قرارداد و کارفرمایی است که از مرکز درمانی طلبکار و به این سازمان بدهکار است پایه‌ریزی شده است.