اخبار
نقش راهبردی بانکها در حمایت از واحدهای تولیدی
سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس اعلام کرد: فروش اموال مازاد بانکها منابع مناسبی برای حمایت راهبردی از تولید است.
رحیم زارع در گفتوگو با ایبِنا، با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید، گفت: در سال رونق تولید دولت باید بانکها را ملزم به فروش اموال مازاد خود در راستای خدمات رسانی بهتر کند.نماینده مردم آباده، بوانات و خرم بید در مجلس با تاکید بر اینکه تولید نیازمند حمایتهای مالی است، تصریح کرد: در شرایطی که بسیاری از بنگاههای اقتصادی درگیر مشکلات عدیده شدهاند بانکها باید با کاهش سود دریافتی، بخشش جرایم دیرکرد و ارایه تسهیلات ارزان به احیای آنها فکر کنند.زارع با بیان اینکه سرمایهگذاری بانکها در امور مختلف حکم رقابت با تولیدکننده را دارد، گفت: وقتی بانکها خود در بازار حاضر میشوند بطور حتم دیگر رمقی برای تولید و بنگاههای اقتصادی کوچک نمیماند.این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه بنگاههای اقتصادی شکایتهای بسیاری از عملکرد بانکها در بحث تسهیلات دهی دارند، افزود: شبکه بانکی پس از اطمینان از واحد تولیدی باید در ارایه تسهیلات ارزان اقدام کند در حالی که این موضوع با چالشهای عدیدهای مواجه است.
وی ادامه داد: طبق گزارشهای واصله بسیاری از واحدهای تولیدی به علت ناتوانی در پرداخت سود و جرایم تسهیلات بانکی اکنون با مشکلات عدیده درگیر بوده و تعطیل شدهاند از این رو لازم است شبکه بانکی با شناسایی این نوع واحدها تدابیری را بیاندیشد.این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه با تورم فعلی که بسیاری از واحدهای تولیدی در شرف تعطیلی هستند دولت به ویژه بانک مرکزی باید در فکر ارایه تسهیلات کارآمد باشند، گفت: سختگیری برای ارایه ضامن و سفته جهت ارایه وام نیز یکی دیگر از مشکلات واحدهای درگیر با ورشکستگی است از این رو دولت باید فکری کند.
افزایش تقاضای شمش و سکه در ایران و ترکیه
یک کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه صندوق طلا نوعی از صندوقهای کالایی قابل معامله است، گفت: در شرایطی که آمارها بیانگر این مطلب است که تقاضای طلا در سه ماهه اول ۲۰۱۹ افزایش نزدیک ۷ درصدی معادل ۱۰۵۳ تن در سراسر دنیا نسبت به سال قبل داشته، ضرورت استفاده از صندوق طلا مطرح شده و این صندوقها ریسک سرمایهگذاران را نیز کنترل میکند.
زهرا منشوری در گفتوگو با ایبِنا گفت: در ایران و ترکیه تقاضای سکه و شمش رشد چشمگیری داشته است که نشاندهنده روی آوردن تمایل سرمایهگذاران به دارایی امن بیشتر نسبت به گذشته است.بر این اساس صندوقهای با پشتوانه طلا نیز اندوخته طلای خود را افزایش دادهاند که نشاندهنده نگرانی در مورد آینده دلار و تضعیف پول امریکا بوده است.
منشوری با تاکید بر استفاده سرمایهگذاران از ظرفیت صندوقهای طلا گفت: صندوق طلا نوعی از صندوقهای کالایی قابل معامله در بورس است که سرمایههای جمعآوری شده از مشتریان را به جای سپرده و اوراق مشارکت، در گواهی سپرده طلا و اوراق مبتنی بر طلا سرمایهگذاری میکند و به نوعی ریسک سرمایهگذاران را نیز کنترل میکند.
وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد شروع دوباره تنشهای تجاری بین دو قدرت بزرگ دنیا یعنی ایالات متحده و چین و همچنین سایر نقاط استراتژیک منطقه بودهایم، گفت: این اتفاق بر بازارهای مختلف اثرات گوناگونی دارد که از جمله این بازارها میتوان به بازار طلا اشاره کرد.
روند سرمایهگذاری در بازار طلا به عنوان دارایی امن در مقابل داراییها همچون اوراق خزانه داری امریکا و بازار سرمایه را نشان میدهد. در این راستا وی اضافه کرد: تقاضا طلا به منظور کاربرد مصرفی و جواهرات افزایش داشته که این افزایش ناشی از برآیند افزایش تقاضا در امریکا و هند و کاهش تقاضا در چین، ایران و ترکیه درسه ماهه اول ۲۰۱۹ بوده است.
منشوری با اشاره به این مطلب زمانی که تقاضا برای جواهرات و کاربرد مصرفی کاهش پیدا میکند، نشاندهنده نگرانیها و کاهش مصرف افراد است، گفت: سرمایهگذاری در شمش و سکه و تقاضا صندوقهای سرمایهگذاری با پشتوانه طلا در این سه ماهه روند کاهشی را طی کرده که البته این کاهش بیشتر تحت تاثیر کاهش ۸ درصدی در چین و ژاپن بوده است.
وی با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا طلا رابطه مستقیم با ریسک بازارهای جهانی از جمله ریسک سیاسی دارد، اذعان داشت: هر چه روابط سیاسی پرتنشتر باشد، تقاضا مصرفی طلا کاهش و تقاضای سرمایهگذاری افزایش مییابد، همانطور که در چند ماه گذشته در کشور نیز شاهد آن بودهایم.