اخبار

۱۳۹۸/۰۵/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۰۹۳۰

همتی: دوره تخطی بانک‌ها از مقررات به سر آمده است

گروه بانک و بیمه |رییس کل بانک مرکزی گفت: بانک‌ها توجه کنند دوره تخطی برخی از آنها از مقررات ابلاغی و برخی نسبتها به ویژه درصدهای سهامداری، اجرای حاکمیت شرکتی، اعطای برخی وام‌های خاص خصوصا به اشخاص و شرکت‌های مرتبط به سر آمده است. به گزارش «تعادل»، دکتر عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی ایران در پست اینستاگرامی خود تاکید کرد: بانک‌ها باید در چارچوب برنامه‌های بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی، دستورالعمل‌ها و تصمیمات جدی و قاطعی که در بانک مرکزی اتخاذ و به آنها ابلاغ خواهد شد، با جدیت تمام پیگیری و اجرا نمایند. رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در بازار ارز تاکید می‌کند: همان‌گونه که فعالان اقتصادی و مردم آگاهی دارند، بازار ارز پس از یک دوره سخت، که بیشتر از ناحیه فشارهای خارجی و تحریم‌های همه‌جانبه و انتظارات منفی ناشی از آن بود، در دوره اخیر، تدریجاً به سمت پایداری و پیش بینی‌پذیری حرکت می‌کند. وی می‌افزاید: بنده همچنان بر عهد و برنامه یک‌سال پیش خود مبنی بر صیانت از ذخایر بانک مرکزی پابرجا هستم و به صورت فزاینده به تقویت آن اهتمام جدی دارم.

تا سقف 3 میلیون تومان خسارت اموال برای حجاج

مسوول بیمه حج تمتع ۹۸ از پرداخت خسارت اموال حجاج ایرانی توسط شرکت بیمه‌گر پس از بازگشت آنان به کشور حداکثر تا سقف سه میلیون تومان خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بعثه مقام معظم رهبری، محمدحسن اناری گفت: بیمه مسوولیت بار حجاج شامل مفقود شدن، سرقت، آتش‌سوزی، آسیب‌دیدگی جدی و از بین رفتن بار در مسیرهای تردد یا در زمان حضور در کشور عربستان است که با ارایه گزارشی که به تایید مسوولان کاروان‌ها رسیده باشد، در سقف تعهدات به صورت ریال ایران به خسارت دیدگان پرداخت خواهد کرد. وی افزود: اموال هر یک از زائرین در زمان رفت تا سقف 10 میلیون ریال (یک میلیون تومان) و در زمان برگشت تا سقف مبلغ ۳۰ میلیون ریال (سه میلیون تومان) تحت پوشش بیمه قرار دارد. به گفته وی، خسارت دوربین فیلمبرداری و عکسبرداری پس از کسر ۲۵ درصد استهلاک تا سقف ۱۰ میلیون ریال (یک میلیون تومان) از سوی بیمه‌گر پرداخت خواهد شد اما برای گوشی تلفن همراه هیچ غرامتی پرداخت نمی‌شود. وی افزود: علاوه بر تلفن همراه، وجوه نقد، طلا، جواهرات، اوراق بهادار، سمعک، عینک، ساعت مچی، کالسکه بچه، دارو و مواد غذایی، عطر و ادکلن و هر آنچه که ماهیت بار ندارد، از تعهدات بیمه‌گر خارج است و جبران خسارت نخواهد شد. به گفته مسوول بیمه حج ۹۸، بار همراه بیمه شده حجاج شامل ساک و سایر متعلقات تحت مالکیت زائر که از نظر عرفی بار محسوب می‌شود و نیز، دوربین عکاسی و دوربین فیلمبرداری است. وی افزود: محاسبه خسارت بار بر اساس قیمت روز اجناس در بازار ایران و پس از کسر ۲۵ درصد استهلاک تا سقف تعهدات استانداری اظهار داشت: محدوده زمانی و مکانی مشمول تعهدات بیمه‌گر در مسیر رفت از زمان تحویل بار هریک از بیمه‌شدگان به مدیر کاروان یا شرکت هواپیمایی تا هنگام ورود به کشور عربستان است.

تسهیل نقل و انتقال پول و عملیات حسابداری با حذف صفر

رییس کنفدراسیون صادرات با بیان اینکه حذف چهار صفر از پول ملی تاثیری بر افزایش قدرت خرید مردم یا کاهش تورم ندارد، گفت: با این حال حذف صفر به تسهیل نقل و انتقال پول و عملیات حسابداری کمک می‌کند. محمد لاهوتی در گفت‌وگو با ایبِنا درباره حذف چهار صفر از پولی ملی گفت: موضوع حذف چهار صفر از پول ملی، یک موضوع داخلی است و تنها تاثیر آن در بُعد خارجی، نمایش قدرتمندتر پول ملی کشور است. وی با اشاره به کشور ژاپن و قدرت برابری پایین‌تر ین برابری دلار امریکا تصریح کرد: البته موضوع قدرتمندتر بودن پول داخلی برابر ارزهای خارجی شاید برای بعضی از کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن چندان مطرح نباشد و در ظاهر برابری ین برابر دلار عدد بزرگی است، ولی تمام دنیا ین را ارزی قوی و قدرتمند می‌دانند. رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات بحث حذف صفر از پول ملی را بیشتر موضوعی داخلی عنوان کرد و افزود: لازمه موفقیت حذف صفر از پولی ملی برای زمانی است که محیط کسب و کار مناسب بوده، رشد اقتصادی مثبت و تورم تک رقمی ماندگار در کشور داشته باشیم. البته حذف صفر می‌تواند نقل و انتقال را تسهیل کند.وی با اشاره به مدل موفق ترکیه و آلمان در حذف صفر از پول ملی گفت: درباره حذف صفر از پول ملی کشورمان دو نکته وجود دارد. اولین موضوع حذف ریال و تبدیل واحد پولی ملی به تومان است که اقدامی بسیار لازم و ضروری است، زیرا طی ۱۰۰ سال گذشته که ریال به عنوان پول ملی معرفی شده، عرف جامعه این موضوع را نپذیرفته و تومان نقش خود را بازی کرده و این موضوع به نوعی احترام به نظر بیشتر جامعه است.وی درباره نکته دوم حذف صفر اظهار داشت: لازمه موفقیت یک یا چند صفر نیز بستگی به شرایط اقتصادی کشور دارد. در صورتی که روند آینده اقتصاد را به سمت رشد اقتصادی بالا، تورم پایین و شرایط اقتصادی بهتر می‌بینیم، حذف صفر نیز می‌تواند ضرورت داشته باشد، اما با توجه به پیش بینی‌های موجود، در حال حاضر چنین ضرورتی احساس نمی‌شود.