تهدید شرکتهای نفتی برای اهداف زیست محیطی سازمان ملل
یک اندیشکده اعلام کرد که شرکتهای بزرگ نفتی با سرمایهگذاری ۵۰ میلیارد دلاری در پروژههای جدید، تحقق اهداف زیستمحیطی سازمان ملل متحد را به چالش کشیدهاند.
وزارت نفت به نقل از خبرگزاری رویترز نوشت: اندیشکده کربن ترکر اعلام کرد: شرکتهای بزرگ نفتی پروژههایی با هزینه ۵۰ میلیارد دلار را از سال گذشته میلادی تاکنون تصویب کردهاند که در صورت اجرای توافق تغییرات اقلیمی پاریس، توجیه اقتصادی نخواهند داشت.
تحلیلگران این اندیشکده در گزارشی اعلام کردند که برنامههای سرمایهگذاری شرکتهای انگلیسی-هلندی شل، بیپی انگلیس و اکسون موبیل امریکا و دیگر شرکتهای نفتی با توافق تغییرات اقلیمی پاریس ۲۰۱۵ همخوانی ندارد.
اندرو گرانت، از نویسندگان گزارش کربن ترکر، گفت: همه شرکتهای بزرگ نفتی ضد توافق پاریس اقدام و در پروژههایی سرمایهگذاری میکنند که در تقابل با اهداف این توافق هستند.
طبق محاسبه این موسسه، ۱۸ پروژه تازه تأییدشده شرکتهای نفت و گاز که حدود ۵۰ میلیارد دلار ارزش دارند، در دنیای تازهای که به کاهش آلودگیهای کربنی گرایش دارد، بهشدت ارزش اقتصادی خود را از دست میدهند.
سرمایهگذاری ۱۳ میلیارد دلاری شل در پروژه کانادا الانجی، سرمایهگذاری ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری شرکتهای بیپی، اکسون موبیل، شورون و اکینور در توسعه یک میدان نفتی در جمهوری آذربایجان و سرمایهگذاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری بیپی، اکسون موبیل، شورون، توتال و اکینور
در یک پروژه حفاری در آبهای عمیق در آنگولا، از جمله پروژههای جدیدی است که با توافق پاریس همخوانی ندارند. طبق اعلام کربن ترکر، چنانچه دولتها مقررات سختگیرانه محدودکننده آلودگی گازهای گلخانهای را اجرا کنند، حدود ۲ تریلیون و ۲۰۰ میلیون دلار از سرمایهگذاری شرکتهای نفتی تا سال ۲۰۳۰ هدر خواهد رفت.