نگرانی فعالان صنفی از گزارش پایش محیط کسب و کار
رییس اتاق اصناف ایران، تامین مالی را بزرگترین دغدغه فعالان صنفی دانست و گفت: گزارش پایش محیط کسب و کار، موجب دغدغه فعالان اقتصادی و صنفی شده است.
به گزارش اتاق اصناف ایران، سعید ممبینی در نشست فعالان صنفی با وزیر کشور، ضمن ارایه گزارشی از نتایج پایش محیط کسب و کار که توسط سه اتاق اصناف، بازرگانی و تعاون تهیه میشود، به تبیین محورهای مطالبات و دغدغههای فعالان اقتصادی بخش خصوصی پرداخت. او افزود: با وجود آرامش نسبی که در بازار حاکم است، نتایج پایش محیط کسب و کار در سهماهه تابستان سال 98 در مقایسه با سهماهه نخست همین سال نشان میدهد که دغدغه فعالان اقتصادی ـ صنفی کشور در سه حوزه اصلی قابل احصاء و بررسی است.
رییس اتاق اصناف ایران، نخستین مساله و نگرانی فعالان صنفی را موضوع تامین مالی عنوان کرده و افزود: به دلیل بروز برخی شرایط که موجب ناپایداری اقتصادی در سطوحی از فعالیتهای صنفی شده، توان مالی واحدهای صنفی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است؛ در نتیجه اکنون، یکی از اصلیترین مشکلات اصناف به ویژه در حوزه صنوف تولیدی، مساله تأمین مالی است و رفع مشکل از طریق اعطای تسهیلات بانکی کم بهره قابل جبران است. او تصریح کرد: سیاستهای مالی و تسهیلاتی بانکها در کشور بر تأمین مالی واحدهای صنفی تولیدی همانند صنایع بزرگ مورد انتظار است.
ممبینی به نقش مهم اصناف تولیدی در اشتغالزایی اشاره کرده و گفت: باید توجه داشت که اصناف و به ویژه صنوف تولیدی بدون ایجاد هیچگونه هزینهای برای دولت، نقشی کمنظیر در اشتغالزایی کشور ایفا میکنند. او از ارایه گزارش پایش محیط کسب و کار به 2 محور دیگر که موجب دغدغه فعالان اقتصادی و صنفی شده، پرداخت و اعلام کرد: علاوه بر موضوع مشکلات موجود در تامین مالی واحدهای صنفی، این واحدها با 2 موضوع دیگر نیز چالشهای متعددی دارند؛ به نحوی که غیر قابل پیشبینی بودن و نوسانات فراوان مواد اولیه و نیز بیثباتی سیاستها و رویههای ناظر بر کسب و کارهای متوسط و خرد نیز، از جمله مسائلی است که مشکلات فراوانی را فراروی فعالان اقتصادی- صنفی قرار داده است.رییس اتاق اصناف ایران به برنامههای متعدد اتاق اصناف ایران به منظور بهبود نظام توزیع کشور اشاره کرده و گفت: یکی از اصلیترین محورهای فعالیت اتاق اصناف ایران، روزآمدسازی فعالیتها و برنامههای این اتاق در عرصههای گوناگون اقتصادی در بخشهای تولیدی و توزیعی است و از جمله موضوعاتی که در دوره جدید اتاق اصناف ایران مورد توجه قرار گرفته، برنامهریزی به منظور بهبود نظام توزیع کالا و خدمات در کشور است. او افزود: در این میان، راهاندازی «هلدینگ اصناف» از جمله برنامههایی است که در اتاق اصناف ایران به همین منظور تدوین شد که بر این اساس، اصناف با استفاده از این هلدینگ میتوانند از طریق تجمیع سرمایههای خرد، عملکردی به مراتب بهتر و موثرتر در نظام توزیع کشور داشته باشند و امکان رصد و پایش کالا و خدمات در هر مرحله از فرآیند توزیع مهیا و فراهم میشود.همچنین عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور نیز در این نشست به طرح موضوعاتی در این حوزه پرداخته و گفت: درحالی که کشور در بسیاری از حوزههای سیاسی، منطقهای، علمی و فناوری پیشرفتهای چشمگیری دارد، وضعیت اقتصادی در شأن جمهوری اسلامی ایران و مردم عزیز ایران نیست و باید تلاش مضاعفی در بهبود اقتصاد کشور انجام دهیم. او با بیان اینکه همه در وضعیت اقتصادی کشور سهیم هستیم، افزود: اصلاح فرهنگ عمومی کار و همچنین فرهنگ مصرف در کشور، از جمله عواملی اصلی تاثیرگذار در بهبود شرایط توسعه و اقتصادی کشور است.وزیر کشور با بیان اینکه باید بپذیریم تنها 30-20 درصد شرایط اقتصادی متأثر از وضعیت جنگ اقتصادی و تحریمها است، ادامه داد: مهمترین نکته در ارتقای سطح اقتصادی کشور، نگاه واقعبینانه و موشکافه به مسائل داخلی است، باید با خود صادق باشیم و به وحدت درونی برسیم؛ به نحوی که اشتباهات، کاستیها و کمبودها را شناسایی و برای حل آنها اقدام کنیم. او با تاکید بر اینکه ایران از منظر منابع و امکانات از بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا بالاتر است، گفت: باید در وضعیت اداره کشور از نظر اقتصادی تجدید نظر کنیم. رحمانی فضلی، به سرعت فزاینده تغییر تکنولوژی و بازار اشاره کرد و گفت: شاید ۱۰۰ سال گذشته با ۵۰۰ سال قبل فرق خیلی زیادی از این جهات نمیداشت اما اکنون هر سال یا هر شش ماه شاهد تغییراتی شگرف هستیم بطوری که تکنولوژی به پلی برای قدرت بدل شده است.