بازار سهام در هفته‌ای که گذشت

۱۳۹۸/۰۹/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۹۱۱۰

از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۱۷۲روز معاملاتی تعداد ۷۰۱میلیارد و ۹۷۸میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۲۵۴۰هزار و ۴۹۳میلیارد ریال در ۶۳میلیون و ۸۷۹هزار و ۳۶۶دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.

همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد در این مدت ۴۷۳میلیارد و ۵۰۹میلیون سهم به ارزش ۱۲۷۹هزار و ۲۱میلیارد ریال در ۳۰میلیون و ۱۶۴ هزار و ۴۱۰نوبت در بازار اول؛ ۲۱۲میلیارد و ۶۲۹میلیون سهم به ارزش ۱۰۳۳هزار و ۱۵۵میلیارد ریال در ۳۳میلیون و ۸۷هزار و ۸۰۹نوبت در بازار دوم؛ ۶۵میلیون و ۵۰۰هزار برگه به ارزش ۶۳هزار و ۲۴۸میلیارد ریال در ۲۰هزار و ۲۷نوبت در بازار بدهی، ۲۱۵میلیون و ۵۰۰هزار قرارداد به ارزش ۱۵۹۷میلیارد ریال در ۸۷هزار و ۷۸۱نوبت در بازار مشتقه و ۱۵میلیارد و ۵۵۹میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۱۶۳هزار و ۴۷۲میلیارد ریال در ۵۱۹هزار و ۳۳۹نوبت مورد معامله قرار گرفته است.

شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع ۱۷۸هزار و ۶۵۹ واحد آغاز کرده است، تاکنون ۱۶۰هزار و ۷۲۸واحد رشد، ‌معادل ۸۹.۹۶ درصد افزایش را به ثبت رسانده و به ارتفاع ۳۳۹هزار و ۳۸۷واحد رسیده است.شاخص بازار اول نیز در این مدت با رشد ۱۱۰هزار و ۳۴۳واحدی و شاخص بازار دوم با رشد ۳۵۶هزار و ۷۵واحدی به ترتیب ۸۲.۴۳ و ۱۰۳.۱۶ درصد افزایش داشته‌اند.

  آمار و ارقام هفتگی بورس

در جریان معاملات بورس اوراق بهادار در سومین هفته آذرماه امسال تعداد 22121 میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش 113355 میلیارد ریال در بیش از 2 میلیون و 671 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب 29.56 درصد افزایش، 30.24 درصد کاهش و 19.12 درصد افزایش را نسبت به هفته قبل‌تر تجربه کردند.

این درحالی است که تعداد 747 میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران یز در هفته گذشته به ارزش کل بیش از 7646 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب با 51.20 و 49.64 درصد افزایش همراه شدند.همچنین در بازار بدهی که اوراق مشارکت، گواهی سپرده و صکوک معامله می‌شود، در این مدت تعداد 400 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش کل بیش از 394 میلیارد ریال معامله شد.این گزارش می‌افزاید: شاخص بورس هم در پایان معاملات هفته منتهی به 22 آذرماه جاری با 16859 واحد افزایش، رشد 5.23 درصدی را به ثبت رساند و به رقم 339387 واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با 5889 واحد افزایش، معادل 5.93 درصد رشد کرد و رقم 105201 واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص بازار اول نیز در هفته گذشته با 12796 واحد افزایش به رقم 244210 واحد و شاخص بازار دوم با 31840 واحد افزایش به عدد 701237 واحد رسیدند که به این ترتیب شاخص بازار اول با 5.53 درصد و شاخص بازار دوم با 4.76 درصد افزایش همراه شدند.

در پایان سومین هفته آذرماه ۱۳۹۸ گرچه شاخص کل آیفکس در پله ۴۳۸۶ واحدی قرار گرفت، اما در طی هفته با رسیدن به سطح ۴۳۹۲ واحدی، سقف تاریخی جدیدی را برای خود ثبت کرد. به این ترتیب شاخص از ابتدای سال تا ۲۲ آذر، ۹۴ درصد رشد داشت و در ضمن نسبت به ابتدای هفته نیز رشد ۵.۴ درصدی را ثبت کرد.به گزارش مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، در هفته منتهی به ۲۲ آذر، ارزش بازار فرابورس به رقمی بالغ بر ۴ میلیون و ۵۷۶ هزار میلیارد ریال رسید که نشان‌دهنده رشد ۴.۶ درصدی از ابتدای هفته و رشد ۷۸ درصدی از ابتدای سال جاری است. پس از سپری شدن ۳ هفته از ابتدای آذر، ارزش کل بازار و شاخص کل آیفکس هر دو رشد ۱۱ درصدی از ابتدای ماه داشته‌اند.

  نگاهی به معاملات فرابورس

در هفته‌ای که سپری شد، هر سه شاخصه ارزش، حجم و تعداد معاملات در مسیر افزایشی نسبت به هفته قبل قرار داشتند؛ با این‌حال شدت این افزایش در ارزش دادوستدها بیشتر بود و انعکاس آن را در رنگِ سبزِ تمامی تابلوهای فرابورس می‌توان مشاهده کرد.

ارزش معاملات در پایان هفته با رسیدن به ۱۱۲ هزار میلیارد ریال، رشد ۹۴ درصدی نسبت به هفته قبل داشت، اما مشاهده روند معاملات شنبه تا چهارشنبه از اختلاف چشم‌گیر این متغیر معاملاتی در ۱۷ آذر نسبت با سایر روزها حکایت دارد؛ دلیل این تفاوت به فروش اوراق منفعت دولت در روز یکشنبه بازمی‌گردد. حجم معاملات نیز در این هفته از رشد ۸ درصدی نسبت به هفته پیشین حکایت می‌کند به‌طوری که با ثبت جابه‌جایی ۹ هزار و ۶۳۹ میلیون ورقه، مسیر صعودی هفته گذشته در این متغیر ادامه پیدا کرده است.همچنین تعداد معاملات در این هفته ۱۱ درصد نسبت به هفته قبل بیشتر بود و شاهد یک میلیون و ۶۸۴ هزار دفعه معامله بین خریداران و فروشندگان بودیم.

  فلزات اساسی صدرنشین صنایع فرابورسی

در هفته منتهی به ۲۲ آذر ۱۳۹۸، ترکیبی نسبتا متوازن را بین صنایع با بیشترین ارزش معاملات خرد شاهد بودیم. بر این اساس گروه فلزات اساسی با ۴ هزار و ۴۴۵ میلیارد ریال ارزش معاملات خرد، سهم ۹ درصدی از کل معاملات را بر عهده داشت.گروه‌های مواد و محصولات دارویی و همچنین محصولات شیمیایی نیز با سهم ۸ درصدی از کل ارزش معاملات خرد بازار سهام، مشترکا در رتبه دوم قرار گرفتند و گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر نیز با ۳ هزار ۴۲۸ میلیارد ریال معامله و سهم ۷ درصدی از اررش معاملات خرد، در رتبه سوم قرار گرفت.