فرآیند صدور مجوز مشاغل خانگی تسهیل میشود
وزیر اقتصاد، مصوبات هیات مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را ابلاغ کرد که بر اساس آن، فرآیند صدور مجوز مشاغل خانگی و فعالیتهای دامپروری و تولید در بخش طیور تسهیل میشود. «فرهاد دژپسند» مصوبات سیوپنجمین نشست هیات مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را به وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد. هیات مقرراتزادیی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در ۲۳ دی ۹۸ به استناد ماده ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاحات آن، مواردی را تصویب کرد.
صدور مجوز و پروانه فعالیتهای دامپروری و تولید در بخش طیور
بر این اساس مصوب شد هرگونه ممنوعیت صدور مجوز و پروانه فعالیتهای دامپروری و تولید در بخش طیور به دلیل اشباع و تنظیم بازار، تعیین ظرفیت حداقل و حداکثر تولید برای متقاضیان در حوزه فعالیتهای دامپروری و تولید بخش طیور در هر قالبی از جمله سیاستهای راهبردی و برنامهریزی تولید سالانه لغو شد. طبق این مصوبه، وضع مقررات مشابه ممنوع است. همچنین هرگونه ضابطه و تصمیمگیری در کمیتههای ملی و استانی به منظور تعیین ظرفیت مجوز و پروانه فعالیتهای دامپروری و تولید در بخش طیور لغو و وضع مقررات مشابه، ممنوع است. وزارت جهاد کشاورزی موظف است حداکثر تا یک ماه پس از ابلاغ این مصوبه، ضوابط، شرایط و فرآیند مربوط به کسب و کارها در حوزه فعالیتهای دامپروری و تولید در بخش طیور را تهیه کند.
اصلاح فرآیند صدور مجوز مشاغل خانگی
هیات مقررات زدایی همچنین در بخش اصلاح فرایند صدور مجوز مشاغل خانگی مصوب کرد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت جهاد کشاورزی و با رعایت قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار در راستای ایجاد وحدت رویه و تسهیل صدور مجوز و نظارت بر فعالیت مشاغل خانگی، دستورالعمل نظارتهای بهداشتی ویژه محصولات غذایی را متناسب با شرایط مشاغل خانگی ظرف حداکثر یک ماه پس از ابلاغ این مصوبه تهیه کند. بر این اساس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است حداکثر دوماه پس از ابلاغ این مصوبه، نسبت به پیادهسازی مجوز مشاغل خانگی در درگاه ملی مجوزهای کشور اقدام کند. به همه دستورالعملهای مرتبط با صدور مجوز از همان درگاه، پاسخ داده خواهد شد.
مجوز سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران
همچنین مجوز سرمایهگذاری خارجی با شرایط و مراحل تعیین شده در درگاه ملی مجوزهای کشور به تصویب رسید و مقرر شد که سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران به عنوان مرجع صدور مجوز مذکور، در مدت هفت روز کاری از تاریخ دریافت در خواست صدور مجوز آن را بررسی کرده و هیات سرمایهگذاری خارجی نیز باید در مدت ۱۵ روز کاری به آن پاسخ دهد.