همه با هم برای عبور از مشکلات

۱۳۹۸/۱۲/۱۴ - ۰۰:۲۷:۴۴
کد خبر: ۱۶۴۹۳۶
همه با هم برای عبور از مشکلات

می گویند بزرگ‌ترین و تاثیرگذار‌ترین پیشرفت‌های بشری زمانی حادث شده که چالش و بحران‌های جدی جوامع را با خود درگیر کرده است؛ مثال عینی چنین الگویی جنگ‌های جهانی است که زیربنای پیشرفت‌های بنیادین بشر در بخش‌های پیشرفت‌های علمی کاربردی، پایه‌گذاری علم کامپیوتر، رشد ارتباطات، به‌روزآوری لجستیک، و...از دل چنین بحران بزرگی سر بر آورده است؛ هرچند بروز مشکل کرونا در ایران و جهان یکی از تهدید‌های جدی و بنیادینی است که بشر را در آغاز دهه سوم قرن21 با خود درگیر کرده اما هستند کارشناسان و تحلیلگرانی که معتقدند می‌توان از دل چنین تهدیداتی فرصت‌هایی تازه برای رشد و پویایی بیشتر بخش‌های مختلف فراهم کرد. فرصت‌هایی که می‌تواند زیربنای توسعه در ایران را که همواره یک چالش جدی پیش روی اقتصاد کشورمان بود را تحقق بخشد. برای رسیدن به چنین شرایطی ضروری است که ظرفیت‌ها و پتانسیل کشور در مسیر یک ایده راهبردی و هدف غایی تجمیع شوند. گام اول چنین الگویی را این روزها در جریان مشارکت اهالی اقتصاد و تولید برای پاسخگویی به مطالبات بهداشتی و درمانی مردم به عینه می‌توان مشاهده کرد.

تولیدکنندگان دست در دست هم جمع شده‌اند تا در شکست ویروس کرونا نقش خود را ایفا کنند و در این راستا، بسیاری از خطوط تولیدی در اصناف و صنایع، تبدیل به پایگاه‌هایی برای تولید اقلام مورد نیاز کشور شده است.

این روزها با مرور اخبار اقتصادی مشخص می‌شود که تولیدکنندگان در هر رسته و صنفی تلاش دارند تا بتوانند در این شرایط سخت، نقش آفرین باشند و هر یک به اندازه توان، باری از دوش مردم بردارند. تولیدکنندگان مواد شوینده بسیج شده و خطوط تولیدی سایر اقلام کم‌مصرف‌تر خود را به تولید ژل‌های ضدعفونی‌کننده و سایر مواد بهداشتی تغییر داده‌اند و تولیدکنندگان پوشاک، به جای تولید اقلام شب عید، به فکر تولید لباس گان و ماسک هستند. از سوی دیگر، اصناف و واحدهای صنفی خرد و کلان در بخش توزیع کالاهای اساسی، همه دست به دست داده‌اند تا مایحتاج مورد نیاز مردم در بخش کالاهای اساسی را تأمین کنند و در مقابل، واردکنندگان به فکر تأمین کسری مورد نیاز کشور در حوزه اقلام بهداشتی و درمانی هستند؛ اینها همه نشان می‌دهد که کرونا، شکست پذیر است و اگرچه خساراتی را برای کشور به بار آورده، اما حداقل خودباوری تولیدکنندگان را در مدیریت بحران و تأمین سریع و بلادرنگ اقلام مورد نیاز کشور برانگیخته است.

 تولیدکنندگان مواد شوینده

در تب و تاب تولید محصولات ضدعفونی‌کننده

یکی از بخش‌هایی که در این ایام در حال خدمت‌رسانی مداوم هستند صنایع شوینده هستند که برای برطرف کردن نیاز مردم تلاش دامنه‌دار را آغاز کرده‌اند. عبدالرضا مظفری، دبیر انجمن صنایع شوینده در گفت‌وگو با مهر از برگزاری جلسه‌ای میان تمامی تولیدکنندگان عمده مواد شوینده، آرایشی و بهداشتی در کشور با وزارتخانه‌های صنعت، کشور و بهداشت خبر می‌دهد و می‌گوید: در این جلسه تمامی تولیدکنندگان از ظرفیت‌های مازاد و بالقوه‌ای صحبت به میان آوردند که می‌تواند فعال شده و در اختیار تولید اقلام مورد نیاز شرایط کنونی کشور قرار گیرند. ظرفیت‌هایی که به سختی یک شیفت کاری را با کارگران خود سپری می‌کردند، اکنون ۲۴ ساعته و به صورت شبانه‌روزی فعال شده‌اند و قرار است که الکل مورد نیاز برای تولید گسترده ژل ضدعفونی‌کننده در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد تا آنها بتوانند به صورت سه شیفت، اقدام به تولید کنند. وی افزود: براساس توافقات به عمل آمده قرار بر این است که الکل مورد نیاز برای تولید گسترده ژل ضدعفونی‌کننده در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد تا آنها بتوانند به صورت سه شیفت، اقدام به تولید این کالا کرده و مایحتاج مورد نیاز مردم را تأمین کنند. در این میان یکی از تولیدکنندگان مواد شوینده می‌گوید: با موافقت وزیر کشور، قرار است که الکل و ژل ضدعفونی‌کننده از استان‌های خوزستان، البرز، قزوین و گلستان در اختیار سایر استان‌های کشور قرار گیرد؛ این در حالی است که خود ما به تنهایی به عنوان یک واحد تولیدی، توانایی تولید روزانه ۲۰ هزار لیتر ژل ضدعفونی‌کننده داریم که چنانچه الکل مورد نیاز ما تأمین شود، به‌طور قطع به سرعت و کمتر از ۲۴ ساعت بخش عمده‌ای از نیاز بازار را تأمین خواهیم کرد؛ چراکه هم‌اکنون توان کار به صورت سه شیفت را داریم.

این تولیدکننده گفت: سازمان میادین میوه و تره‌بار و ایستگاه‌های مترو، غرفی را در اختیار ما قرار داده‌اند تا بتوانیم محصولات خود را به‌صورت مستقیم به مردم عرضه کنیم؛ قیمت ما مصوب بوده و کاملا تحت نظر وزارت بهداشت توزیع را انجام می‌دهیم؛ بنابراین هرقدر که دولت مواد اولیه در اختیار ما قرار دهد، می‌توانیم تولید کنیم و محدودیتی در این حوزه

وجود ندارد.

 بسیج ظرفیت ۱۰۰ کارخانه تولیدی

برای تأمین لباس گان و ماسک

از سوی دیگر ابوالقاسم شیرازی، رییس اتحادیه پوشاک نیز از انجام هماهنگی‌های لازم میان تولیدکنندگان این صنف با وزارت بهداشت و نیز وزارت صمت، برای تولید لباس گان و ماسک خبر داد و گفت: به محض اینکه پارچه‌های مورد نیاز برای تولید لباس گان و ماسک تأمین شود، کار تولید آغاز خواهد شد؛ هم‌اکنون ۱۰۰ کارگاه تولیدی قابلیت تولید این محصولات را دارند. وی افزود: بخشی از ظرفیت‌های خالی تولیدکنندگان صنفی و صنعتی پوشاک هم‌اکنون فعال و برای تولید لباس گان و ماسک بهداشتی در اختیار قرار داده شده است؛ این امر سبب می‌شود که تولیدکنندگان نیز در ایام پایانی سال، کار خود را رونق داده و به نفع منافع ملی، چرخ تولید خود را به حرکت درآورند. به محض اینکه پارچه‌های مورد نیاز برای تولید لباس گان و ماسک تأمین شود، کار تولید آغاز خواهد شد؛ هم‌اکنون ۱۰۰ کارگاه تولیدی قابلیت تولید این محصولات را دارند.