رویداد

۱۳۹۸/۱۲/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۵۴۴۱

پذیره‌نویسی اوراق مرابحه دولتی از روز یکشنبه

تامین مالی ۱۱۰ هزار میلیارد ریالی دولت از طریق فرابورس به زودی با پذیره‌نویسی اوراق مرابحه عام دولت انجام خواهد شد. به گزارش سنا، پذیره‌نویسی این اوراق با سررسیدهای ۴۸ و ۴۲ ماهه، روز یکشنبه (۲۵ اسفند) از طریق بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس انجام خواهد شد. بر این اساس، اوراق مرابحه عام دولت در نمادهای «اراد ۲۱، اراد ۲۲، اراد ۲۳ و اراد ۲۴» به ارزش ۷۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال پذیره‌نویسی می‌شود که دارای سررسید ۴۸ ماهه است. علاوه بر این شاهد پذیره‌نویسی اوراق «اراد ۱۱، اراد ۱۲ و اراد ۱۳» با مدت ۴۲ ماهه به ارزش ۳۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خواهیم بود که در مجموع به تامین مالی ۱۱۰ هزار میلیارد ریالی دولت خواهد انجامید، موضوع انتشار این اوراق تامین نقدینگی مورد نیاز برای خرید کالاها و خدمات مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی است. نکته مهم در مورد اوراق مرابحه عام این است که صرفا توسط دولت منتشر خواهد شد.

برنامه شرکت نفت برای عرضه هفتگی

نماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی گفت: هفته آینده 35 هزار تن نفت کوره 380 سانتی‌استوک در رینگ صادراتی بورس عرضه خواهد شد. قیمت پایه آن منفی 33 دلار در هر تن نسبت به قیمت‌های فوب خلیج فارس در نظرگرفته شده است. امیرحسین تبیانیان نماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره اولین عرضه نفت کوره در بورس انرژی گفت: قرار است برای اولین‌بار نفت کوره در کنار سایر فرآورده‌‌های نفتی در بورس انرژی عرضه شود. اطلاعیه این عرضه هم‌اکنون در سایت بورس انرژی قابل دسترسی است. وی ادامه داد: هفته آینده 35 هزار تن نفت کوره 380 سانتی‌‌ استوک در رینگ صادراتی بورس عرضه خواهد شد. قیمت پایه آن منفی 33 دلار در هر تن نسبت به قیمت‌‌های فوب خلیج فارس در نظرگرفته شده است. تبیانیان تاکید کرد: قرار بر این است از این پس به صورت منظم و مستمر نفت کوره هر هفته در بورس عرضه شود. نکته قابل توجه آنکه نخستین‌بار است نفت کوره با تحویل فوب و دریایی عرضه می‌شود و سعی ما بر آن است که در آینده با حجم و شکل‌‌های مختلف این کار ادامه یابد. نماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی در پایان گفت: نفت کوره‌ای که هفته آینده در بورس عرضه می‌شود از پالایشگاه‌های مختلفی تولید می‌شود و تحویل محموله از فوب بندرعباس خواهد بود. لازم به ذکر است افرادی که مایل هستند در این خصوص اطلاعات بیشتری داشته باشند می‌تواند به سایت بورس انرژی مراجعه کنند.

درصدد تولید سامانه معاملات بومی هستیم

با توجه به دانش و توانایی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران، درصدد تولید سامانه بومی برای معاملات هستیم و امیدواریم بتوانیم آن را هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسانیم. روح‌الله دهقان، مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، به عملکرد سامانه معاملات نسبت به رشد قابل توجه حجم معاملات اشاره کرد و گفت: طی یکسال اخیر اتفاقات مختلفی رخ داد که در روند معاملات بازار سرمایه تاثیرگذار بود، با توجه به این امر میزان معاملات هم به‌طور قابل توجهی رشد کرد که به واسطه آن هسته معاملات تحت فشار قرار گرفت با این حال و با تمام مشکلات شرکت فناوری اطلاعات در حفظ پایداری سامانه تلاش گسترده‌ای داشت. وی افزود: البته که مواردی مانند تاخیر یا کندی سامانه ایجاد شده بود اما با توجه به توسعه‌هایی که انجام شد یعنی رفع باگ‌ها، از دست رفتن سامانه را شاهد نبودیم. در حال حاضر یک تیم تخصصی سامانه معاملات در حال فعالیت هستند تا بتوانند سامانه معاملات را توسعه دهند و بر اساس نیازهایی که بازار سرمایه دارد بتوانیم پاسخگو باشیم و حجم بالای معاملات را پشتیبانی کنیم، البته راه سختی برای ایجاد ظرفیت‌های مورد نیاز در پیش است. مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران ادامه داد: سامانه معاملات حدود ۱۴ سال گذشته از یک شرکت فرانسوی خریداری شد که ۳ سال پیش هم این سامانه به روز رسانی شده است اما درصدد هستیم تا در صورت امکان یک بروز رسانی جدید از شرکت ارایه‌دهنده دریافت کنیم. البته با توجه به تحریم‌ها ممکن است با مشکلاتی روبرو شویم اما چون شرکت ارایه‌دهنده یک شرکت اروپایی است امیدواریم تعاملات لازم را داشته باشیم. دهقان خاطرنشان کرد: درصدد تولید سامانه بومی هستیم در این راستا یک تیم تخصصی از دانشگاه تهران در حال فعالیت روی این سامانه هستند و امیدواریم در چند سال آینده سامانه‌ای که تولید خود کشور است را به بهره‌برداری برسانیم. وی با اشاره به مشکلات سامانه معاملاتی گفت: گاهی اوقات سامانه معاملاتی با توقف مواجه می‌شد که با توجه به توسعه‌های انجام شده مشکلات رفع شد، اما باید در نظر گرفت که ذات سامانه فناوری و معاملاتی در تمام دنیا بدین صورت است که دچار مشکل و اختلال می‌شوند، البته تیم فناوری درصدد رفع مشکلات هستند تا اختلالات تکرار نشود اما چنین رخدادی در سامانه طبیعی است.