تبعات اقتصادی کرونا و خطر سوءتغذیه

۱۳۹۹/۰۳/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۷۵۷۰
تبعات اقتصادی کرونا و خطر سوءتغذیه

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه شیوع کرونا، یکسری تبعات اقتصادی نیز در همه جوامع به دنبال داشته که می‌تواند امنیت غذایی مردم را هم به خطر اندازد؛ گفت: کاهش درآمد و افزایش قیمت مواد غذایی به‌ویژه در دهک‌های پایین، ممکن است دچار مشکلاتی در حوزه امنیت غذایی شود و این ناامنی غذایی خودش را به صورت سوءتغذیه نشان دهد.زهرا عبداللهی در حال حاضر به دلیل اینکه نگرن امنیت غذایی هستیم، دو مطالعه را از طریق اپلیکیشن‌هایی که با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد طراحی شده، انجام می‌دهیم تا ببینیم در حال حاضر مردم با چه نوع مشکلاتی از نظر تامین غذا مواجه هستند. وی گفت: در حال حاضر در مناطق کم‌برخوردارتر کشور همچنان شاهد سوءتغذیه هستیم. مباحثی مانند کوتاه‌قدی، لاغری در کودکان زیر پنج سال و مادران باردار و ... و به همین دلیل در شرایط فعلی تلاش می‌کنیم که به گونه‌ای برنامه‌های حمایتی برای مادران باردار و کودکان زیر پنج سال دچار سوءتغذیه‌ای که در خانوارهای نیازمند و در مناطق کمتر برخوردار کشور هستند، داشته باشیم. زیرا در شرایط فعلی کرونا ممکن است شرایط‌شان بدتر شود. او همچنین گفت: یکی از مشکلات و اولویت‌ها این است که این گروه‌ها که مبتلا به سوء تغذیه بوده و در معرض خطر هستند با حمایت دولت و سازمان‌های حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) کمک‌هایی دریافت کنند تا دچار سوء تغذیه نشوند یا سوءتغذیه آنها تشدید نشود. او درباره نحوه تغذیه در شرایط بحران کرونا و بعد از ماه مبارک رمضان، گفت: یک توصیه و نکته کلی این است که وقتی مصرف زیاد مواد قندی، شیرینی، پرچرب، شور و پرنمک و سرخ شده و به‌طور خلاصه وقتی مصرف قند، نمک و چربی بیش از حد معمول باشد، عاملی برای تضعیف سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را از نظر تغذیه افزایش می‌دهد. وی افزود: بنابراین توصیه کلی این است که همیشه و به‌ ویژه در شرایط فعلی مصرف مواد قندی، شیرینی، پرنمک، پرچرب و سرخ شده و پرروغن را بسیار محدود کنید تا سیستم ایمنی بدن عملکرد طبیعی خود را داشته باشد و بتواند در برابر ابتلا به کرونا مقابله کند.