بانکها مسکن خود را خالی نگه میدارند
رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه بخش زیادی از خانههای خالی متعلق به بانکهاست، گفت: بازار مسکن بهدلیل افزایش قیمت کساد شده است و مردم توان ورود به آن را ندارند.
مصطفیقلی خسروی در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: قانون مالیات بر خانههای خالی مصوب سال 1394 است که زیرساختهای آن فراهم نبود اما امیدواریم با طرح جدیدی که دولت و مجلس برنامهریزی کردهاند بهطور جدی شاهد اجرای این قانون باشیم؛ زیرا این پایه مالیاتی در بسیاری از کشورهای دنیا اجرا میشود و جواب داده است.
وی افزود: با این حال معتقدم افراد عادی خانه خود را خالی نگه نمیدارند. ممکن است بعضی افراد دو تا سه آپارتمان یا حتی بیشتر داشته باشند که اجاره دادهاند و کسی سرمایه خود را بدون استفاده نگه نمیدارد. بخش زیادی از 2.5 میلیون خانه خالی در کشور متعلق به ارگانها، سازمانها و بانکهاست که قانون باید بدون اغماض برای آنها نیز اجرا شود. او با اشاره به کاهش معاملات در هفتههای اخیر تصریح کرد: بازار کساد است و هر زمان چنین شرایطی ایجاد میشود بهضرر مشاوران املاک است. مشتری توان خرید ندارد و اکثر اعضای صنف از وضعیت کنونی ناراضی هستند. تعدادی از اعضای صنف که اجارهبهای سنگینی پرداخت میکنند در حال لغو پروانه خود هستند که این بیکاری به پیکره جامعه میرسد. امیدواریم با برنامهریزیهایی که اخیراً صورت گرفته است از جمله همین مالیات بر خانههای خالی شاهد رونق بازار مسکن و تعادل عرضه و تقاضا باشیم. خسروی در پاسخ به اینکه آیا قیمت مسکن ارزان میشود یا خیر یادآور شد: ارزان شدن مسکن به یک اتفاق بزرگ بستگی دارد. در زمان قطعنامه 598 عدهای اقدام به خرید طلا، دلار و مسکن کردند. بعضیها هم در دوبی خانه خریدند و هرچه ما گفتیم گوش ندادند، بعد که قطعنامه صادر شد تعداد زیادی از این افراد سکته کرده به رحمت خدا رفتند. او از جلسه قریبالوقوع مشاوران املاک با هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: خوشبختانه آقای قالیباف رییس و اعضای هیات رییسه مجلس با توجه به سوابق کاری، دیدگاههای خوبی در حوزه مسکن دارند و قرار است بههمراه تعدادی از مشاوران املاک از سراسر کشور در آینده نزدیک نشستی را با هیات رییسه مجلس داشته باشیم تا شاید با همفکری بتوانیم بار کوچکی را از بازار مسکنبرداریم.
وی طرح احداث یکمیلیون مسکن در سال را که توسط مجلس در حال بررسی است مناسب دانست و گفت: تولید مسکن همواره برای کشور ضروری است و در قانون اساسی هم به تأمین مسکن مناسب برای مردم تأکید شده است، پس واضح است که باید خانه بسازیم؛ بهخصوص که در 7 سال گذشته بهدلیل رکود بخش ساختوساز با حدود 7میلیون کسری مسکن مواجهایم.