اپیدمی با خواهش و تمنا جمع نمی‌شود

۱۳۹۹/۰۷/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۲۰۰۴
اپیدمی با خواهش و تمنا جمع نمی‌شود

حالا که مساله جریمه کردن افراد به دلیل نزدن ماسک و پنهان کردن بیماری از سوی رییس‌جمهور مطرح شده خیلی از افراد واکنش‌های متفاوتی به این قوانین نشان داده‌اند. واکنش‌هایی که باعث شد تا وزیر بهداشت در این باره در نشست خبری و در گفت‌وگوی زنده اینترنتی راجع به آن توضیح دهد. البته شایعه ابتلا به کرونای وزیر بهداشت نیز مساله دیگری بود که در این نشست مطرح شد. وزیر بهداشت و درمان گفت: رییس‌جمهوری و ما اعتقاد داریم که نباید از شیوه‌های پلیسی و سخت برای اعمال شیوه نامه‌های بهداشتی کرونا استفاده کرد، اما هیچ کدام از کشورهای مدعی دموکراسی را در طول این سال‌ها نمی‌شناسید که اپیدمی را با خواهش و تمنا جمع کرده باشند.

 

کرونا ندارم

وزیر بهداشت درباره شایعه ابتلای خود به ویروس کرونا اظهار کرد: دیروز به دلیل غیبت من در ستاد ملی مقابله با کرونا برای اولین بار در طول این چند ماه، اضطراب و نگرانی ایجاد شده و خبری مبنی بر بیماری من منتشر شده بود. در طول این چند ماه به صورت شبانه روزی کار کردیم و یک آزردگی در مهره کمر من را رنج می‌دهد. با اتومبیل به سه استان سفر داشتیم و چند شب پیش احساس کسالت و بدن درد داشتم. چون با چند نفر از عزیزان که تست کرونای آنها مثبت شد، نشست داشتم، تست انجام دادم و آخر شب به من مژده دادند که به ویروس کرونا مبتلا نشدم.

 

عده‌ای رعایت نکرده و همه را گرفتار می‌کنند

نمکی گفت: مدت‌هاست که می‌گویم برای مقابله و مبارزه با یک اپیدمی، فقط و فقط نمی‌توان از تمنا و خواهش استفاده کرد. موج‌های زیادی را در این مدت تحمل کرده و شرمنده همکارانی هستم که موج‌های پیاپی را که به دلیل عدم رعایت موازین بهداشتی است را تحمل کردند. عده زیادی محبت کرده و رعایت می‌کنند و عده‌ای رعایت نکرده و همه را گرفتار می‌کنند.

او ادامه داد: به چشم خودم دیدم که در صف نانوایی، جوان برومندی به پیرمردی که به او گفته بود چرا ماسک نمی‌زنی، بیشترین اهانت را کرد. این نظارت را به اصناف سپردیم و اصناف اثبات کردند، آنچه باید را اجرا نمی‌کنند. بیش از هفت هزار بازرس بهداشت محیط داریم و اگر برای همه کسبه و اماکن عمومی و ترمینال‌ها قرار باشد نظارت داشته باشیم این تعداد بازرس کافی نیست. به همین خاطر از نیروی انتظامی و بسیج و همه دستگاه‌ها به عنوان ضابط به ما کمک کنند و جرایم سخت‌تر اعمال شود. قرار بر این شد که این اقدام از تهران آغاز شود و از هفته‌های بعد به کلانشهرهای دیگر نیز توسعه داده می‌شود.

 

سرعت انتشار کرونا افزایش یافته است

نمکی اظهار کرد: از مردم عزیز تقاضا می‌کنیم که مراعات کنند، زیرا در شرایط بسیار سخت هستیم. ویروس کرونا دچار دگرگونی‌هایی شده است. هنوز دگرگونی‌های ویروس کرونا باعث نشده که در بیماری‌زایی اتفاقی افتاده باشد و فقط در سرعت انتشار تاثیر گذاشته و جوانان را بیشتر گرفتار می‌کند. امیدواریم ویروس کرونا به سمت بیماری‌زایی شدیدتر نرود.

 

موضوع پر شدن بیمارستان‌ها صحت ندارد

وزیر بهداشت گفت: خبرهایی به گوش مردم می‌رسانند که بیمارستان‌ها پر شده و از پذیرش بیمار معذور هستند. این موضوع اصلا صحت ندارد. دو روز پیش بالای ۵ هزار و ۲۰۰ تخت در تهران پر شد و این عدد برای ما نگران کننده است. این به این معنی نیست که برای پذیرش بیماران تخت خالی نداریم و از طرفی به این معنی نیست که چون تخت خالی داریم، زودتر بیمار شویم.

پرداخت سه ماه از معوقات پرستاران و پزشکان

نمکی گفت: توانستیم سه ماه از معوقات پرستاران و پزشکان را بپردازیم. نیروهای پرستاری که مجوز گرفته بودیم را از هفته جاری و بعد وارد سیستم می‌کنیم تا بار نفس‌گیر را از دوش همکاران خود‌برداریم. وی ادامه داد: از ۱۶ شهریور برای ارز دارو نیز اتفاقات مثبتی افتاده و امیدواریم بتوانیم کمبود و مشکلات دارو و تجهیزات پزشکی را هرچه زودتر رفع کنیم تا مردم نگرانی نداشته باشند.

 

اعلام مراحل تولید واکسن کرونا به سازمان جهانی بهداشت

وزیر بهداشت اظهار کرد: خبرهای خوشی از واکسن کرونا نیز داریم. امروز به روابط بین الملل وزارت بهداشت نیز گفتم که خبرهای تولید واکسن کرونا در کشور و مراحل طی شده را به سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کنند.

 

دروغ بزرگ امریکایی‌ها مبنی بر عدم تحریم دارو

نمکی بیان کرد: امریکایی‌ها هیچ‌وقت ما را معاف از تحریم نکردند. یکی از دروغ‌های بزرگی که امریکایی‌ها گفتند این است که دارو را از تحریم خارج کردند. البته ما کار بزرگی در کشور برای ساخت دارو انجام دادیم. فاویپیراویر و رمدسیویر و بقیه داروها را در داخل کشور تولید می‌کنیم و حتی آمادگی صادرات داریم. در تحریم‌ها با وجود همه سختی‌ها اجازه ندادیم مردم بدون دارو بمانند.

 

رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش یافته است

وزیر بهداشت اظهار کرد: برای رعایت پروتکل‌ها نیز به هر نسبت که در رعایت پروتکل‌های بهداشتی قصور داشته باشیم، تاوان آن را در افزایش مرگ و میر می‌پردازیم. در حال حاضر رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش یافته و امیدواریم این جریمه‌ها بتواند به گونه‌ای میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را افزایش بدهد.