برای مقابله با کرونا کاری عظیم در پیش داریم

۱۳۹۹/۰۸/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۲۵۱۳
برای مقابله با کرونا کاری عظیم در پیش داریم

رییس‌جمهوری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا را محور نظارت بر اجرای تمامی مصوبات ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا دانست و تاکید کرد: تمامی اقدامات و مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز صرفا از طریق سخنگوی ستاد ملی به مردم اعلام می‌شود.

 حسن روحانی در جلسه روسای کمیته‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا، با قدردانی مجدد از بیانات بسیار مهم رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهارداشت: معظم له برای تکمیل و تصحیح راه پیش‌روی ستاد ملی مبارزه با کرونا، نکات بسیار مهمی را بیان فرمودند که نشان می‌دهد به رغم اقدامات بسیار گسترده در هشت ماه گذشته، همچنان کار عظیم و بزرگی پیش رو داریم که نیازمند همکاری، همراهی و هم افزایی بیشتر در همه مجموعه‌های دست‌اندرکار در این مبارزه جهادی است. رییس‌جمهور اظهار داشت: در همین راستا اعضای هر یک از کمیته‌ها طبق وظایف هشت ماه گذشته خود موظف به رصد روند مقابله با بیماری و مصوبات ستاد هستند و تصمیمات متخده را که با مشورت متخصصان حاصل می‌شود نیز در اختیار جلسه روسای کمیته‌ها می‌گذارند که هر پنجشنبه برگزار می‌شود. این تصمیمات پس از تایید و نهایی شدن در جلسه روسای کمیته‌ها، برای تصویب نهایی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح می‌شود. روحانی خاطرنشان کرد که همه مصوبات ستاد ملی برای اجرای دقیق و نظارت بر روند اجرا در قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا پیگیری خواهد شد. رییس‌جمهور با اشاره به انتصاب سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهارداشت: کمیته تبلیغات باید به همه رسانه‌ها ابلاغ کند از این به بعد در خصوص کرونا از یک مسیر واحد اطلاع‌رسانی می‌شود و آن سخنگوی ستاد است. وی گفت: از آنجایی که از جمله وظایف قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا، هم افزایی و تقویت توانایی‌های مختلف در سطح کشور است، لازم است این قرارگاه از تمامی ظرفیت‌های درون کشور اعم از دولتی و خصوصی، قوای نظامی و انتظامی و سازمان‌های مردم نهاد، بسیج، تشکل‌های مذهبی، مساجد و خیرین استفاده کند.

رییس‌جمهور همچنین کمیته‌های بهداشت و درمان، امنیتی- اجتماعی و آموزش و تبلیغات را موظف کرد موضوعات «ایجاد تفاهم میان نیروهای اجتماعی، تقویت روحیه همکاری و تحکیم مسوولیت‌های عمومی در مواجهه با شرایط پیچیده کنونی» و «ارتقای فضای هم‌افزایی، همکاری و همدلی میان بخش‌های دولتی و خصوصی و قوای کشوری و لشکری» را پیگیری کنند.

    بهبود کیفیت آب تهران

رییس‌جمهوری همچنین در آیین آغاز بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نیرو در استان‌های تهران و هرمزگان گفت: ظرف دو تا سه ماهه آینده حدود یک میلیون نفر از مردم تهران احساس خواهند کرد کیفیت آب آشامیدنی که در اختیار آنها قرار گرفته، بهتر شده‌ است. حسن روحانی طی سخنانی گفت: کار بزرگی است که ظرف دو تا سه ماهه آینده حدود یک میلیون نفر از مردم تهران احساس خواهند کرد کیفیت آب آشامیدنی که در اختیار آنها قرار گرفته، بهتر شده و این تصفیه خانه بعد از تصفیه خانه هفتم که سال گذشته افتتاح شد، جزو افتخارات دولت است که امروز به بهره‌برداری می‌رسد. وی افزود: اجرای ۵٢ کیلومتر رینگ آبرسانی تهران کاری ارزشمند است و اگر در شرایط سخت آبرسانی در تهران ایجاد مشکل شود، می‌توانیم آب را منتقل کنیم. رییس‌جمهوری تصریح کرد: در سال ٩٢ و سال اول فعالیت دولت در شرق تهران دچار مشکل آبرسانی شدیم که اقداماتی در اولین بخش تصفیه‌خانه هفتم و سد ماملو انجام شد و الان شرایط بهتر شده و اگر در بخشی از تهران دچار مشکل شویم، می‌توانیم آب را از یک بخش به بخش دیگر تهران بزرگ منتقل کنیم. روحانی یادآور شد: در زمینه تامین آب تهران، حدود ٩۰۰۰ کیلومتر لوله‌کشی آب انجام شده است تا برای مردم آبرسانی شود. علاوه بر این تصفیه‌خانه‌های بزرگی در تهران افتتاح شده است برای اینکه مردم تهران بیش از یک میلیارد متر مکعب آب مصرف کنند که رقم بزرگی است.

وی افزود: بیش از ٧٠ درصد از آب تهران از آب‌های سطحی است و کیفیت آب تهران از باکیفیت‌ترین آب‌ها است. کمتر در شهرهای دنیا سراغ داریم که مردم از چنین آب باکیفیتی برخوردار شوند. رییس‌جمهوری افزود: آب‌هایی که از تصفیه‌خانه‌ها برای مصرف مردم وارد شبکه می‌شود، حتی بهتر از کیفیت آب‌های بطری در فروشگاه‌هاست. رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه باید برای مصرف آب حتماً برنامه‌ریزی کنیم و فرهنگ خوب یا کم مصرف‌کردن آن را مدنظر قرار دهیم، گفت: این حرکت‌های فرهنگی می‌تواند زحمات مسوولان را تکمیل کند. روحانی همچنین با اشاره به فشار تحریم‌ها علیه ایران گفت: این روزها همانطور که سختی‌هایی به دلیل فشار تحریم بر زندگی مردم وجود دارد اما در عین حال کارهای بزرگی هم در حال انجام است. تحریم گرچه مردم را اذیت کرده و در فشار قرار داده است اما نتوانسته ما را بشکند. رییس‌جمهوری افزود: تحریم در بخش کشاورزی و طرح‌های آب و برق البته نه به‌طور کامل اما تقریباً می‌توان گفت بی‌تاثیر بوده است. در طول این ۷ سال ما طرح‌های مهمی مدنظر داشتیم که با سختی و تأخیر افتتاح رساندیم و این یک افتخار بزرگ برای صنعت آب و برق است. وی یادآور شد: در صنایع معدنی، راه‌آهن، جاده، بندر و مسکن طبق چارچوب‌هایی که مدنظر ما بوده با همه سختی‌ها پیش آمدیم و مردم بدانند که تحریم نتوانست ما را تسلیم کند. تحریم موجب نشده است که ما توسعه را زمین بگذاریم؛ با سختی این طرح‌ها را ادامه دادیم و مطمئنم مردم ما از این مشکلات عبور خواهند کرد. روحانی اظهار کرد: امروز بالاترین خیانت به مردم ایران در وسط میدان جنگ در برابر امریکا و صهیونیسم و ارتجاع منطقه سخنانی است که بخواهد مردم را ناامید یا روحیه آنها را تخریب کند. این بالاترین خیانت است. همه باید همدیگر را یاری دهیم و کمک کنیم. رییس‌جمهوری با بیان اینکه دولت در خط مقدم و در میدان است، تصریح کرد: آنانی که نسبت به دولت ایراد و نقدی دارند، حتماً خدمات دولت را هم مدنظر قرار دهند. ممکن است دولت اشکال یا ایرادی داشته باشد اما فراموش کردن خدمات نمی‌تواند با اخلاق و انصاف سازگاری داشته باشد. وی افزود: در طول این چند سال بیش از ١٩ هزار میلیارد تومان برای بخش آب و برق در تهران سرمایه‌گذاری شده است و کار بزرگی هم برای احداث تصفیه خانه آب و فاضلاب در کشور و تهران انجام شده است. روحانی ادامه داد: در تهران اگر همه پساب‌ها مورد بهره‌برداری قرار گیرد و طرح‌های فاضلاب تکمیل شود ٢۵٠ میلیون مترمکعب در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد. وی تصریح کرد: برخلاف اینکه شرایط کنونی با شرایط در سال‌های ٩۴ و ٩۵ متفاوت است اما دولت با همان روحیه روز اول آغاز کار و بی‌اعتنا به حاشیه‌سازی‌ها کار را ادامه می‌دهد. همه باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم طرح‌های توسعه کشور و طرح «جهش تولید» را که مدنظر است اجرایی و عملیاتی کنیم.