اقتصاد کلان
یارانه نقدی دو برابر میشود
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ جزییات مصوبه این کمیسیون در مورد هدفمندی یارانهها در سال ۱۴۰۰ را تشریح کرد و گفت که در سال آینده یارانه همه یارانهبگیران دو برابر خواهد شد. رحیم زارع در نشست خبری در تشریح آخرین مصوبات کمیسیون تلفیق اظهار کرد: براساس مصوبات کمیسیون تلفیق، یارانه تمام افراد یارانهبگیر در سال آینده دو برابر خواهد شد و هر شخصی در حال حاضر یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت میکند رقم یارانه او در سال آینده به ۹۱ هزار تومان افزایش خواهد یافت. وی ادامه داد: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق در سال آینده ۲۰ هزار میلیارد تومان برای افزایش یارانه ۳۵ میلیون نفر اقشار متوسط و ضعیف و ۱۰ هزار میلیارد تومان برای افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در نظر گرفته شد. نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دولت در لایحه بودجه ۷۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت یارانه در نظر گرفته بود که کمیسیون تلفیق آن را به ۱۴۷ هزار میلیارد تومان افزایش داد. سخنگوی کمیسیون تلفیق اضافه کرد: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شدند امکان ثبت نام و پرداخت یارانه هدفمندی همچنین معیشتی و سایر یارانهها را برای کلیه افرادی که ثبتنام نکردند، افراد جدید و افرادی که منصرف شدند، فراهم کنند. زارع همچنین گفت: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق عدم ثبت نام یا تاخیر در ثبت نام و عدم پرداخت یارانه هدفمندی و یارانه معیشتی و سایر یارانهها تخلف محسوب شده و مسوولیت آن به عهده کلیه مدیران ذیربط است و این تخلف قابل رسیدگی در مراجع ذیصلاح است. به گفته وی، بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق در سال آینده در مجموع ۳۲ هزار میلیارد تومان یارانه تولید در حوزه مسکن، صنعت و معدن، کشاورزی، حوزه گردشگری و دیگر حوزهها برای یارانه سودتسهیلات در نظر گرفته شده است. سخنگوی کمیسیون تلفیق ادامه داد: همچنین مصوب شد ۱۸ هزار میلیارد تومان برای رفع محرومیت در مناطق کمبرخوردار اختصاص داده شود و ۳۳ هزار میلیارد تومان یارانه دارو نیز در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد. البته درباره نحوه تامین دو و نیم میلیارد دلار ارز دارو که به صورت ریالی یا ارزی باشد، تصمیمگیری خواهد شد. زارع خاطرنشان کرد: برای هدفمندی یارانهها ۴۳ ردیف در مصارف در نظر گرفته شده که ۱۰ ردیف برای دولت به مبلغ ۷۹ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده و از ۴۲۹ هزار میلیارد تومان کسر خواهد شد و مبالغ این ردیفها مانند کاهش فقر مطلق در اختیار بهزیستی، کمیته امداد امامخمینی، حوزه سلامت، حوزه نان و خرید تضمینی گندم، حوزههای فرهنگی کتب درسی و افزایش حقوق سربازان، مسکن محرومین، مسکن رزمندگان، صندوق بیمه تامین اجتماعی، حوادث غیرمترقبه، واکسیناسیون دام، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کاهش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی، حمایت از زنان سرپرست خانوار، حمایت از خانواده زندانیان و دیگر مواردی که در ۳۳ مورد است بر اساس نظر کمیسیون تلفیق و پیشنهادهای دولت قرار خواهد گرفت. وی اضافه کرد: مبلغ یارانه نقدی تمام افرادی که مبلغ ۴۵ هزار تومان و ۵۰۰ تومان دریافت میکردند، ۲ برابر شده است. اما رقم ۱۰ هزار میلیارد تومان کمیته امداد امام خمینی از این مبالغ جدا است. البته اینکه گفته میشود هر فردی قرار است چه مبلغی دریافت کند، هنوز نهایی نشده و بیشتر تخمین است و هر تصمیمی که در کمیسیون تلفیق گرفته شود، حتما اعلام خواهیم کرد.
رییس جدید سازمان خصوصیسازی منصوب شد
وزیر اقتصاد طی حکمی، حسنعلی قنبری ممان را به سمت معاون وزیر و رییس کل سازمان خصوصیسازی منصوب کرد. فرهاد دژپسند در این حکم بر اولویتهای برنامهای از جمله دستیابی به اهداف سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شفافسازی و ارتقای نظام ارزشگذاری داراییهای مشمول واگذاری، ساختاردهی مجدد و تفکیک وظایف حاکمیتی شرکتها به منظور آمادهسازی واگذاری، تقویت نظام کنترل اهداف پس از واگذاری در ترتیبات حقوقی و قراردادی واگذاریها و استفاده از روشهای علمی و نوین در طراحی روشهای جدید و ترکیبی واگذاریها تاکید کرده است. طبق اعلام وزارت اقتصاد، رییس جدید سازمان خصوصیسازی، تا مقاطع دکتری تخصصی در رشته اقتصاد تحصیل کرده است و در کارنامه شغلی خود نیز علاوه بر عضویت هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، عهدهدار مسوولیتهایی چون مدیرعاملی گروه سرمایهگذاری امید، مدیرعاملی بانک سپه و عضویت در هیاتمدیره بانکهای دی، حکمت ایرانیان و پست بانک ایران بوده است.
نحوه شناسایی افراد در طرح کمک معیشتی کرونا
سخنگوی طرح حمایت معیشتی کرونا گفت: برای شناسایی افراد در طرح حمایت معیشتی کرونا، در کنار بررسی درآمد، منزل مسکونی، خودرو، سفر خارجی و شغل ثابت، مجموع تراکنشهای بانکی خانوار نیز ارزیابی شد.حسین میرزایی درباره شیوه دهکبندی افراد، اظهار داشت: دهکبندی دو روش دارد. در یک روش از بهترین وضع معیشت تا بدترین وضع معیشت مرتب شده و در نهایت تقسیم بر ۱۰ میشود بنابراین در کشور ما که ۸۶ میلیون جمعیت دارد هر دهک ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر است. سخنگوی طرح حمایت معیشتی کرونا ادامه داد: روش دوم این است که برای هر دهک کف و سقف درآمدی در نظر گرفته میشود و به این نحو افراد دستهبندی میشوند؛ به عنوان نمونه افرادی که کمتر از یک میلیون تومان درآمد دارند دهک اول محسوب میشوند و بقیه افراد نیز بر اساس کف و سقف درآمدی که مشخص میشود دستهبندی میشوند.