رویداد

۱۳۹۹/۱۲/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۵۳۷

دستورالعمل خرید تضمینی گندم ۱۴۰۰ ابلاغ شد

مهر |مدیرکل هماهنگی بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران از ابلاغ دستورالعمل خرید تضمینی گندم داخلی سال ۱۴۰۰ خبر داد. مرتضی سعادتی کیا گفت: دستورالعمل خرید تضمینی گندم داخلی سال ۱۴۰۰ به استناد قانون اصلاح تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی و تصویب‌نامه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی برای اجرا در مراکز خرید به استان‌ها ابلاغ شده است. وی افزود: دستورالعمل خرید تضمینی گندم سال ۱۴۰۰ شامل سه بخش، اقدامات قبل از خرید، حین خرید و اقدامات پس از اتمام فصل خرید تضمینی گندم است. مدیرکل هماهنگی بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: مرحله قبل از خرید تضمینی گندم شامل تعیین مراکز خرید عوامل اجرایی و انعقاد قرارداد با مراکز غیرملکی و اطلاع‌رسانی به جامعه هدف، تشکیل کارگروه هماهنگ خرید گندم استان و تشریح وظایف آن و ضوابط استفاده از مراکز خرید است. مدیرکل هماهنگی بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: اقدامات مرحله عملیات حین خرید نیز شامل: رعایت ضوابط گندم‌های قابل خریداری و تحویل‌گیری، قیمت و سازوکارهای خرید، زمان و محدوده خرید، استفاده از سامانه سیفا و اعمال نظارت بر عملکرد مراکز خرید خواهد بود. وی گفت: این دستورالعمل همچنین شامل اقداماتی دیگر در مرحله پس از پایان خرید است.

افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت خواربار

ایسنا | رییس اتحادیه خواربارفروشان اهواز با اشاره به افزایش عمده قیمت خواربار و ناتوانی مردم برای خرید، از اقدام به ابطال جواز کسب اعضای این صنف در اهواز به دلیل مشکلات مالی خبر داد. امیر حسین‌زاده با اشاره به کسادی بازار خواربارفروشان در آستانه عید نوروز در اهواز، اظهار کرد: مردم در خرید مایحتاج اولیه خود مانده‌اند و خریدن آجیل فعلا برای افرادی است که از وضع مالی مناسبی برخوردارند و توانایی خرید بالایی دارند. وی با اشاره به تاثیر فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ بر بازار خواربارفروشان افزود: پررنگ شدن حضور شرکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تکثیرشان در هر منطقه از شهر، باعث از بین رفتن شغل خرده‌فروشان و از جمله خواربارفروشان شده است. رییس اتحادیه خواربارفروشان اهواز گفت: در سال جاری حدود ۳۰۰ نفر از اعضای صنف ما اقدام به ابطال جواز کسب کردند و تغییر شغل دادند زیرا نه توان رقابت با فروشگاه‌های زنجیره‌ای و نه توان پرداخت هزینه‌های جانبی را دارند. حسین‌زاده با اشاره به افزایش ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصدی قیمت‌ خواربار بیان کرد: هر کیلوگرم پسته ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزارتومان، بسته به نوع و کیفیت محصول قیمت دارد و قیمت حبوبات مانند نخود و عدس نیز هر کیلوگرم به ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان رسیده است. وی افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند، خواربارفروشان رو به نابودی می‌روند زیرا حتی توان دستیابی به سود قانونی خود را نیز ندارند.

درخواست تولیدکنندگان برای رفع ممنوعیت صادرات تایر

تسنیم| سخنگوی انجمن تایر گفت: متأسفانه در حال حاضر تعرفه واردات تایر رادیال حدود ۵ یا ۶ درصد است که همین امر سرمایه‌گذاری داخلی را برای تولید این تایرها اقتصادی نمی‌کند. مصطفی تنها با اشاره به اینکه در 10 ماهه نخست امسال حجم تولید کارخانجات تایر به میزان یک سال تولید در سال گذشته بوده است، اظهار داشت: این موضوع یک دستاورد مهم برای صنعت تایر به شمار می‌آید البته درصددیم در سال آینده رشد تولید را افزایش بیشتری دهیم. وی با اعلام اینکه در تایر‌های سواری نیاز کشور حدود 20 تا 21 میلیون حلقه است، افزود: در سال آینده با تکیه بر توانمندی داخلی بیش از نیاز بازار تایر سواری تولید خواهیم کرد . برای تحقق این افزایش تولید سرمایه‌گذاری‌های زیادی صورت گرفته است.  سخنگوی انجمن تایر تصریح کرد: متأسفانه ممنوعیت صادرات طی دو سال اخیر برای تولیدکنندگان تایر اعمال شده که به نظر می‌رسد در شرایط فعلی که تولید با مازاد روبه رو است این ممنوعیت‌ها باید برطرف شود. سوال تولیدکنندگان از دولت این است چرا نمی‌گذارید صادرات انجام دهیم! وی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری‌های زیاد در تولید تایر‌های سواری شده است، تصریح کرد: اگر ممنوعیت صادرات تایر برقرار باشد به‌طور حتم جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه تایر کاهش خواهد یافت. تنها در ادامه صحبت‌های خود به تولید تایر‌های باری و اتوبوسی هم اشاره کرد و گفت: در بخش تایرهای باری و اتوبوسی ما با دو نوع تایر بایاس و رادیال روبه رو هستیم که در حوزه بایاس نیاز بازار به صورت کامل توسط تولید کننده داخلی تأمین می‌شود اما در تایررادیال ما با کمبود تولید مواجه هستیم. البته قرار است در سال آینده با سرمایه‌گذاری‌های انجام شده میزان تولید تایر رادیال هم در کشور افزایش پیدا کند. وی تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر تعرفه واردات تایر رادیال حدود 5 یا 6 درصد است که همین امر سرمایه‌گذاری داخلی را برای تولید این تایرها اقتصادی نمی‌کند به همین منظور از دولت می‌خواهیم برای حمایت از تولیدکننده داخلی تجدید نظرهای لازم را در تعرفه تایر‌های رادیال انجام دهد.